osaisko kukaan auttaa mua :)

eli nyt poika on eskarissa ja hoito tädit on sitä mieltä että pojan ois parempi alottaa koulu startti luokalta,tänään tarhaan menee koulupsykologi tarkkailee miten poika käyttäytyy tehtäviä tehdessä.mutta kun tämä poika on niin kovasti menossa kouluun 1 luokalle,eli miten kerron et meneekin ehkä startti luokalle??ja onko kellään tietoo minkälaista sielä on??
 
Mitä pahaa starttiluokalle menosta on???? Mun käsitykseni mukaan siltä luokalta voi jatkaa joko ekalle tai tokalle sen mukaan, kuinka hyvin oppii asiat vuodessa. Meidän poika kertaa ekaa luokkaa lukihäiriön vuoksi, eikä ole yhtään harmissaan. Lapset on ällistyttävän älykkäitä ja ymmärtävät kyllä miksi pitää mennä starttiluokalle tai "tuplata", jos asian heille selittää. Ainakin meillä poika hyväksyi helposti erikoisjärjestelyt, kun hänelle selitettiin syyt. Meille vanhemmille asia ei myöskään ollut mikään "peikko", joten poika vaistosi myös meistä, ettei asiassa ole mitään hävettävää tms.
Kouluunhan poika on kuitenkin menossa; väliäkös tuolla onko se ekaluokka tai starttiluokka! :hug:
 
Koulupsykologit voi antaa myös muita vaihtoehtoja.

Tutullani on lapsi joka joutui myös vielä koulukypsyystestinlisäksi spykologin testeihin. Nyt tuttuni lapsi pääsee tavankouluun integroituna tosin, eli vie kahden lapsen paikan. Ja luokassa on kaikkien yhteinen kouluuavustaja.

Voihan olla että lapsesi ehkä voisi saada oman henk.koht. avustajan.
 
Ysträväni poika kävi starttiluokan, siitä sitten normaalisti peruskoulun, kirjoittaa nyt ylioppilaaksi.
Ymmärtääkseni startti on parempi vaihtoehto kuin tavalliseen luokkaan integrointi luottaen siihen, että kouluavustaja sitten jeesaa. Luokissa on nykyisin aika levotonta, ekallakin ja sekä opella että avustajalla kädet täynnä!
 
ei hoitotädit voi päättää mihin kouluun lapsesi menee. kyllä vanhemmillakin on sanansa snottavana. Omalle pojajelleni ehdotettiin joko eskaria uudelleen tms. aloitti normaalissa luokassa ja edistynyt normaalisti, vaikka erityislapsi (ADHD) ja neurologisissa tutkimuksissa ennustettiin lukivaikeutta. Tilanteet mietitään tosi tarkkaan, monelta kantilta. Tsemppiä!
 

Yhteistyössä