Osaatteko te sanoa...?

,kun ollaan aloittelemassa tota kiinteämpää, kaveri tulee tiistaina 4kk:tta.. niin kuulin, että moni aloittanut maissivellillä.kaupan omalla...Kannattaako? ja minkä verran tällee ekalla kerralla ootte antanu? 10 ml vai enempi vai vaan muutama lusikallinen.. Olisin neuvolasta kysellyt, mutta ei tänään paikalla... =) Kiitos jo etukäteen! :)
 
Ymmällään oleva
Mitä te teette lopulle maissivellille?
Jos alottaa ekana päivänä sillä 10 ml:llä ja tuo kahen desin purkki säilyy avattuna vaan sen vuorokauden. Siitähän menee isoin osa viemäristä alas!
Voiskohan tota maissivelliä pakastaa? Jääpala rasioihin tms?
 
Peruna-porkkana sose
Jos imetät, niin en suosittele maissivelliä, vaan aloita peruna-porkkana soseella ( keitinlientä tai rintamaitoa sekaan, niin on löysää). Hedelmäsoseita sit kun tottuu lusikointiin ja kiinteään ylipäätään. Eikös ne kaupan maissivellit ole korvikepohjaisia, eli oma maidon tuotanto voi hiipua, jos vauva paljon ottaa noita kaupan vellejä. :wave:
 
Joo en ole imettänyt kuukauteen enään, että ei siitä mitään. Korvikkeella on poika jo. Perunaa mietin ja ensin, että jos sitä parilla lusikallisela aloittaisi, mutta sitten joku suositteli maissivelliä... :\|
 
Ei kiinteitä tarvitse aloittaa vellillä (mikä ei ole kiinteää) :\|

Ihan vaan soseella aloitat.

Vauvat ei tarvi välttämättä velliä ollenkaan.
Meillä vauva vajaa 6kk ja ei ole ikuna saanut mitään velliä. (Enkä imetä)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 30.04.2007 klo 13:06 Ymmällään oleva kirjoitti:
Mitä te teette lopulle maissivellille?
Jos alottaa ekana päivänä sillä 10 ml:llä ja tuo kahen desin purkki säilyy avattuna vaan sen vuorokauden. Siitähän menee isoin osa viemäristä alas!
Voiskohan tota maissivelliä pakastaa? Jääpala rasioihin tms?
Ei sitä suositella pakastettavaksi, lukee purkissakin. Hinta tölkillä kuitenkin vain sen 40 cnt, niin ei paljon mene hukkaan. Totutteluvaihe ei kuitenkaan viikkokaupalla kestä..

Ap: me ollaan aloitettu nimenomaan maissivellillä ja nelikuisena. Aloitettiin varovaisesti ihan 15 ml, pikkuhiljaa sitten lisättiin määrää. Siitä sitten siirrytty maistelemaan maissi/perunasosetta. Alkuun jouduttiin kuitenkin vaihtamaan takaisin pelkkään maissiin kun peruna aiheutti ilmavaivoja. Nyt syö vähän sosetta ja iltaisin menee jo pullollinen velliä jonka voimin nukutaan yö yhdellä syötöllä.. :)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 30.04.2007 klo 13:28 vieras kirjoitti:
Mä jättäisin kokonaan vellit väliin, kun ne ei oikein muuta ole kuin maustettua korviketta. Miksi et suoraan aloittaisi perunalla tai bataatilla esim?
Meillä neuvolan täti neuvoi suoraan 50 ml ja loput maitoa, painoa nosti mutta silti heräs normaalisti yössä syömään kunnon satsit maitoa, joten melkein samaa mieltä, että maustettua maitoa. Esikoisen kanssa samoin.. Eli ollaan jätetty vellit kauppoihin, kun nuorempi alkoi kasvamaan "normien mukaan". Aamulla ja illalla puuro parempi, kuin kaupan velli meidän perheessä ainakin.
 

Yhteistyössä