Orpopurran oikeistohallitus haluaa nyt yksityistää vesihuollon! Kepun Honkonen: ”Hallituksen suunnitelma joutaa silppuriin”

vierailija
Lopettaa myös Kansalaispulssi -kyselyt, koska ne paljastivat hallituksen ja sen ajaman politiikan epäsuosion. Parempi laittaa tällainen data piiloon niin että oikeisto-omisteinen kaupallinen valtamedia voi tuutata hallitushypeä ja kannatusta ankeuttavalle leikkausoolitiikalle.
Ja leikkaa niin verottajalta kuin ei-kaupalliselta medialta. Etteivät ole häiritsemässä bisneksiä.

Valmistelee myös muutenkin oikeutta myydä osuuksia valtion laitoksista. Jahka ne lakimuutokset on runnottu läpi, voi alkaa myynti.
 
vierailija
Koska kokoomus sai vaaleissa eniten ääniä (+0,9%), ne katsoo, että se on valtuutus tehdä ihan mitä vaan.
Sitähän ei tiedä saiko ne oikeasti niitä ääniä. Esim. ennakkoäänien käsittelystä sekä koneellisesta avaamisesta ennen ääntenlaskijoille toimittamista on hyvin huolestuttavia todistajalausuntoja. Ennakkoäänet ovat hyvin pienen piirin valvonnassa, entä jos nämä sattuvat olemaan hyväveljiä ja puoluekavereita.
Se mikä on päähallituspuolue tuo oikeille tahoille suuria rahallisia etuja, ja missä liikkuu suuri raha, tapahtuu petoksia, mikäli se on vain jotenkin mahdollista.
 
vierailija
vierailija
vierailija
Caruna-kauppoja tehdessä Katainen ja Vapaavuori lupasivat, etteivät hinnat nouse vaan miten kävi:

Katainen ja kumppanit vakuuttivat yhdestä suusta, ettei Fortum-kauppa nosta hintoja
Kakistokraattien lupaukset = täyttä paskaa
 
vierailija
Kannattaa katsoa, mitä vastaava toiminta sai aikaan Brittaniassa.

Vesihuolto yksityistettiin 1989 Margaret Thatcherin hallituksen toimesta, ja sen jälkeen veden ja jäteveden käsittely on ollut yksityisten yhtiöiden hallinnassa. Tässä muutamia merkittävimpiä ongelmia, jotka ovat liittyneet yksityistämiseen:

Korkeat hinnat ja voittojen tavoittelu: Yksityiset vesiyhtiöt ovat usein asettaneet asiakkaille korkeampia hintoja, sillä niiden tavoite on tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Tämä on johtanut veden hinnan nousuun keskimäärin 40 % yksityistämisen jälkeen. Monet asiakkaat ovat kokeneet maksavansa liikaa vedenkäytöstä.

Infrastruktuurin laiminlyönti: Vesihuoltoverkon kunnossapitoon ja investointeihin ei ole panostettu riittävästi. Vuotoja ja muita infrastruktuuriongelmia on havaittu, sillä yhtiöiden on ollut taloudellisesti kannattavampaa jakaa osinkoja kuin sijoittaa vanhenevaan infrastruktuuriin.

Veden hävikki on pysynyt korkeana johtuen vuotavista putkista. Vuonna 2023 Englannissa menetettiin merkittäviä määriä vettä vuotojen vuoksi, noin 2 312 megalitraa päivässä.

Ympäristöongelmat: Yksityiset vesiyhtiöt ovat saaneet kritiikkiä ympäristöhaittojen aiheuttamisesta, erityisesti jäteveden valumisesta jokiin ja mereen. Raportit toistuvista laittomista päästöistä ovat herättäneet huolta ympäristön suojelemisesta. Vuonna 2021 paljastui, että Englannin vesiyhtiöt laskivat suuria määriä käsittelemätöntä jätevettä luonnonvesiin, mikä uhkasi sekä luonnon monimuotoisuutta että ihmisten terveyttä.

Heikko valvonta: Vesiyhtiöiden toimintaa valvova viranomainen, Ofwat, on saanut kritiikkiä siitä, ettei se ole onnistunut tehokkaasti valvomaan yhtiöiden toimintaa tai sanktioimaan niitä riittävästi esimerkiksi veden hukan tai ympäristörikkomusten takia.

Yhtiöiden velkaantuminen: Moni vesiyhtiö on ottanut suuria lainoja osakkeenomistajien voittojen maksamiseksi, mikä on johtanut velkaantumiseen. Tämä on lisännyt huolia yhtiöiden taloudellisesta kestävyydestä ja siitä, että mahdolliset velkakriisit voivat heikentää vesihuollon jatkuvuutta.

Uusliberalismi tulee kalliiksi!
 
vierailija
S**tanan tunarit, sanoi Kekkonen Kokoomuksesta, heitä ei pidä päästää koskaan hallitukseen!

Persuista voi sanoa saman.
Kekkosella oli heikkoutensa. Mutta UUK välitti sentään Suomen maineesta, suomalaisten hyvinvoinnista sekä onnellisuudesta.

Ja tiesi että Suomen olemassaolo päättyy kun kok on vallassa. Mikä on se, mitä nyttemmin näemmä käykin.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Yksityinen tekee kaiken 100 kertaa paremmin ja tehokkaammin kuin sosialistinen valtio/kunta.
Roskapuhetta, ei tarvitse kuin katsoa amerikkalaista terveydenhoitoa, 2,5 kertaa kalliimpi ja miljoonat jäävät kaiken hoidon ulkopuolelle.

Sitä paitsi se oikeistolainen "tehokkuus" ja hyöty mitä yksityistämisellä eli yhteisen omaisuuden varastamisella saadaan aikaan jos yleensä saadaan valuu porvareiden taskuun kaikki, josta maksavat veroa alhaisemmalla prosentilla kuin työntekijät, jos maksavat ollenkaan, koska voitot valuvat ulkomaille.
 
vierailija
Mitä ihmettä täällä tapahtuu?
Miksi tällainen asia ei ole tapetilla kaikissa lööpeissä ja miksi todellisia syitä yksityistämishaluille ei ole tutkittu ja paljastettu? Pääministerin pitäisi tällaisista asioista joutua tiukkaan median kuulusteluun ja opposition laatia taidokas välikysymys.

Miten voi olla mahdollista, että meillä on hallitus, joka niin räikeästi toimii kansan edun vastaisesti, ja silti vain hymistellään?
Oletko N. Grönroos vai miksi julkaiset hänen vastauksensa?
 
vierailija
Kyllä 10-15 vuotta sitten ei ollut terveysasemilla jonoja, aina pääsi lääkäriin 2-3 päivässä, mutta nyt on aivan toista, vuosi sitten yritin lääkärille aikaa saada, kolmeen kuukauteen ei ollut yhtään aikaa, sanoin sairaanhoitajalle että laita sitten seuraavalle kuukaudelle, mutta kun se ei ollut mahdollista, muutaman viikon kulutta sainkin sitten ambulanssilla kyydin hoitoon.

Julkiselta leikattu koko ajan resursseja kun taas hyvin pärjäävään yksityiseen terveydrnhuoltoon näille "pörriäiselle" oikeistohallitus syöttää lisää rahaa 500 miljoonaa euroa.

Sillä saisi paljon aikaiseksi julkisella puolella, nyt se raha menee Kelakorvauksina yksityisen sairaanhoidon 15% kohonneisiin asiakasmaksuihin, eli omistajien osinkoihin.
 
vierailija
Suomi myi hölmöyttään YLE:n antenniverkon pikkurahalla Digitalle, että saatiin "Yleisradion digitalisaatioon tarvittava rahoitus myynnistä." Tuon jälkeen YLE ja suomalaiset ovat maksaneet verkon myynnistä saadun rahan 20-kertaisena takaisin Digitalle, vuosittaisina käyttömaksuina.

Toinen tunnettu hölmöys oli Fortumin sähköverkkojen myynti Carunalle. Niillä 9 Mrd euron myyntirahoilla Fortum sitten osti Uniper-kaasuyhtiön Saksasta. Vaikeuksiin joutunut Uniper myytiin ja menetettiin 2022 saksalaisille nollahinnalla.

ÄLKÄÄ NYT HALLITUKSEN PÄSSINPÄÄT VITTU
ALKAKO NIITÄ SUOMALAISTEN VESILAITOKSEN
PUOLIKKAITA YKSITYISILLE MYYMÄÄN !!!
 
vierailija
Kenelle myydään suomen vesihuolto niin kuin kävi sähköverkoille. Joku ulkolainen yhtiö varmaan haluaisi saada vedetkin hallintaansa. Nämä paskiaiset ovat heppi tanassa myymässä suomesta kaiken.
 
vierailija
Jos emme asialle mitään tee, se tulee tapahtumaan. Meidän vetemme omistaa sitten ulkomainen yritys, joka saa voittoa siitä, että saamme käyttää oman maamme vettä. Sen ei pitäisi olla ok yhdellekään suomalaiselle. Ei edes oikeistohallitukselle.

Tämän asian tiimoilta ei ole mitään väliä, mitä puoluetta kannatat. Se suomalaisten vesi menee kaikilta yhtä lailla, jos olemme vain hiljaa.

Joko raja tulee tässä vastaan, vai lahjoitammeko me kaiken muiden omaisuudeksi?
 
vierailija
Jos emme asialle mitään tee, se tulee tapahtumaan. Meidän vetemme omistaa sitten ulkomainen yritys, joka saa voittoa siitä, että saamme käyttää oman maamme vettä. Sen ei pitäisi olla ok yhdellekään suomalaiselle. Ei edes oikeistohallitukselle.

Tämän asian tiimoilta ei ole mitään väliä, mitä puoluetta kannatat. Se suomalaisten vesi menee kaikilta yhtä lailla, jos olemme vain hiljaa.

Joko raja tulee tässä vastaan, vai lahjoitammeko me kaiken muiden omaisuudeksi?
Tuota saat kun äänestät oikeistoa (johon persutkin nykyään lukeutuvat).
 
vierailija
Tämä on itse asiassa törkein temppu ikinä, minkä mikään hallitus voi tehdä: antaa tärkein luonnonvaramme ylikansallisten yritysten lypsylehmäksi. Kas näin kääntyy takki ja takki kääntyy näin: hyviä osakkeita tarjolla. Suomessa ei ole korruptiota eihän?
 

Yhteistyössä