OrpoPurran ALV-korotus 1.9. nostaa myös bensiinin hintaa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
IL: Näin alv-korotus näkyy bensiinin hinnassa

Muutoksen huomaa kuitista heti vuorokauden vaihduttua.

Yleinen arvonlisäverokanta nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin 1. syyskuuta 2024, minkä seurauksena hintojen odotetaan nousevan noin 1,2 prosenttia. Korotus näkyy myös polttoaineen hinnassa.

Liian halpaahan se jo olikin 😖
 
vierailija
Yleinen arvonlisäverokanta nousee Suomessa huomenna 24 prosentista 25,5 prosenttiin, EU-maiden toiseksi korkeimmaksi Orbanin persustanian Unkarin jälkeen. Muutos astuu voimaan 1. syyskuuta 2024. Hintojen odotetaan nousevan korotuksen seurauksena noin 1,2 prosenttia. Tosin tunnetusti kauppa nostaa hinnat lähimpään ylempään "kauppahintaan" esim. ALV:n nousun 1,75 € hinta nostetaan helposti 1,99 € hintaan, siis kauppojen ahneusinflaatio - greedflation iskee vielä väliin.

Arvonlisävero eli alv on vero, joka lisätään tuotteiden ja palveluiden hintoihin. Yleinen arvonlisävero koskettaa useimpia tuotteita ja palveluita, mutta esimerkiksi elintarvikkeet kuuluvat matalampaan arvonlisäverokantaan. Tosin talousoikeistoekonomistit ovat ehdottaneet myös sen nostamista tappiin 25,5%:iin, koska eihän köyhän ruoka saa olla edullisempaa veron osalta kuin muut hyödykkeet. Pitää muistaa että mm. Isi-Britanniassa ja Irlannissa ruuan ALV on 0%.

Alv-korotukset osuvat myös polttoaineen hintaan.
 

Yhteistyössä