Onko toivoa?

  • Viestiketjun aloittaja Peteriina
  • Ensimmäinen viesti
Peteriina
Mietin, että onkohan kukaan plussannut kaksisoluisella kolmannen luokan alkiolla? Tänään siirrettiin kaksi sellaista ja olen jo ihan maani myynyt, en usko, että noin huonoilla alkioilla voi tulla tulosta. Eikö niiden olisi pitänyt jakaantua jo nelisoluisiksi, punktio oli tiistaina? Muissa soluissa oli sen verran häikkää, että niitä ei voinut edes pakastaa. Masentaa!
 
Meidän kuopus on saanut kuule alkunsa niin surkeasta alkiosta ettei oo tosikaan ;)

Oli viimeinen alkio pakkasesta, sulatuksen jälkeen alkoi tosi huonosti jakaantumaan. Oli kaksisoluinen ja oikeesti "toivoton". Mutta tuossahan toi puntissa roikkuu =)
 
Toivoa siis ilmassa
Ihana kuulla Florence. Itselläni sellainen tilanne, että pakkasessa oli 3 alkiota, josta yksinään ollut ei selvinnyt ja ne kaksi olivat molemmat ottaneet takapakkia pakastuksessa, mutta siirrettiin silti. Siitä jakautumisesta ei ole tietoa, kun siirrettiin melko pian sulatuksen jälkeen. Lääkärin mukaan ehkä noin kymmenisen prosentin luokkaa onnistua tuon tasoisilla alkioilla. Ja sanoi että siirretään nyt heti niiden luonnolliseen kasvupaikkaan ja toivotaan parasta. Nyt on pp 8 ja jännittää jonkun verran, mutta en sitten heitä toivoa vielä!
 
Hei, ei noi luokitukset ja solumäärät välttämättä kerro onnistuuko vai ei. Raskaus on niin monimutkainen prosessi, ettei sitä voi noin vaan päätellä. Monta kertaa ihan top alkiot eivät tuota tulosta ja sitten taas kaksisoluisilla onnistuu, joten ajattele nyt postiivisesti ja pidä pää kylmänä testiin asti. Itselläni oli myös hitaasti jakautuva alkio (en muista oliko kaksi vai kolmesoluinen siirettäessä) ja raskaus alkoi ja poika on nyt 6 kk.
 
Keiju07
Joo, olen kuullut monta tarinaa siitä, miten 2-soluisilla on plussattu. Meillä plussa tuli yhdellä 5-soluisella, kaikki muut olivat kuolleet, joten tuonkaan luokitus ei ollut kovin hyvä. Ehdottomasti on siis mahdollista, ja jos nyt ei tärppää, niin yritä vaan katsoa positiivisesti tulevaan. Valtaosalla tärppää hoidoilla tai ilman ennen pitkää. (Tiedän, helpommin sanottu kuin tehty).
 

Yhteistyössä