Onko tämä HOMETTA suihkunurkan kaakeleissa???!!! ***KUVIA***

Kyseessä v. 2000 rakennettu talo, ja tällaista ilmestynyt suihkunurkkaan, onko tämä vain likaa, vai hometta??? Huomasimme tämän oikeastaan vasta viikko sitten, sitä ennen emme oikeastaan olleet kiinnittäneet huomiota. Ei haise millekään.



Laitan vielä lisää kuvia...
 
vieras
valitettvasti homeelta näyttää. Kipaisepa siivousalan erikoisliikkeeseen ja kysy homeenpoisto ainetta. Toinen vaihtoehto on uusia saumat. Erkoista että keskelle seinää on tullut, yleensä homehtuu latiiasta jos jää vettä saumaan seisomaan.
 
hh
hometta tai hiusväriä? Homeelta se eniten näyttää, kurkkaapas onko kaakelit halkeillu, meillä ol edellisessä kodissa kaakelit halkeillu ja hometta ollu.
Vieläkin kiitollisena kiitän sitä taloyhtiötä ihanasta astmasta. Joka asunto oli kylpyhuoneesta homeessa... Kerrari se siis. ja 94 rakennettu
 
minnaryyni
taitaa ollaa hometta joka kasvaa kaakelin saumassa kosteudesta johtuen mutta todennäköisesti on vain siinä pinnassa eli ripeästi pesu puuhiin ja tutkimaan miksi siellä on niin kosteaa
 
vieras
Kyllä home tulee keskellekin seinää, jos esim. saumausaine on ollut alunperin jo huonolaatuista. Home ei aina johdu huonosta siivouksesta eli asukkaasta, jo raksa- tai remppafirma on voinut mokata homman huonoilla ainevalinnoilla.
 
vieras
Meillä tuli joskus saton omistaman vuokra-asunnon kylppärin seiniin samannäköistä. Oli kuulemma edellisten asukkaiden aikaan tutkittu,ettei ollut hometta. Pesin aina ilmaantuessa pois.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Kyllä home tulee keskellekin seinää, jos esim. saumausaine on ollut alunperin jo huonolaatuista. Home ei aina johdu huonosta siivouksesta eli asukkaasta, jo raksa- tai remppafirma on voinut mokata homman huonoilla ainevalinnoilla.
Mä muistelisin joskus kuulleeni, että tuo saumausaine pitäisi suojata jollain muulla aineella, jotta hometta ei tulisi.... Tää on siis mun muistikuvani meidän kylppärirempasta.... Et jos teillä olisi se vaihe siitä unohdettu :/
 
KahdenÄiti
Suihkuttelun jälkeen täytyy aina muistaa tuuletus, jotta kosteus pääsee haihtumaan!! Meillä aukaistaan kylppärin ikkuna ja kylppärin ovi pidetään myös auki, kunnes kosteus hävinnyt.
 
Meillä siis vuokrakämppä. Ja nyt puretaan keittiöstä astiakaappi ja alakaappi sekä alakaapit, koska yläkerrasta oli vuotanut vettä. Kylppäri kosteusmitattiin (pintamittaus vajaa vuosi sitten) ja silloin huomattiin että yksi sauma oli jäänyt kunnolla laittamatta tms. Pyysimme mittauksen silloin, koska meillä jatkuvia poskiontelotulehduksia, ja kuopuksella 2v on astma, olemme asuneet tässä nyt 3v.
 
ei se aina hometta oo...
Alkuperäinen kirjoittaja Maura:
kokeiles pestä vaik kloritella.. näköpäältä vois olla mutta likakin kertyy laattojen väliin
likaa! pese kunnon pesuaineella, lähtee pois. Se näyttää homeelta ja sitä ekaksi epäilee, mut kyl se ihan likaa on. Saippuaa ja likaa.
 
meillä käydään saunassa 2 kertaa viikossa ja suihkussakin max 3 kertaa, kuivataan pitämällä sauna päällä vielä saunoittelun jälkeen ja kylppärion ovi auki (ei ole ikkunaa). Kylppärin pesen suihkuttelemalla lattiat ja seinät n. 1 kerran kuussa ja kuivaan ovi auki ja lattiat tietty lastalla.
 
KahdenÄiti
Selvää hometta on.
Saumalaastit täytyy kaikki poistaa, antaa kuivua ja saumata uudestaan.
Pelkällä kloritella hankaus ei riitä, kosteus saumassa, että puskee aina uudelleen läpi.
 

Yhteistyössä