Onko päässä järkeä?

  • Viestiketjun aloittaja Anna
  • Ensimmäinen viesti
Anna
Siis annatteko ihan tosissaan pienten lasten kattoa Salkkareita ym. roskaa? Jos tulee ihan selkeitä aikuisten juttuja, niin ei ole iso vaiva kääntää kanavaa toisaalle ja ohjata lapset omiin leikkeihinsä!
Ei lapsella ole keinoja käsitellä näkemiään asioita, eikä ymmärrystä siinä määrin kuin mitä aikuisella on.....
Meillä ei todellakaan 8v katso Salkkareita, Tukka auki ym. vastaavia juttuja...
Ei tarvitse sitten päivitellä, mistä lapsi oppii asiattomuuksia!
 
Tähän tämmönen pieni vastaveto, että vaikka nuo ko. ohjelmat ei todellakaan ole lastenohjelmia, niin kuvitteletteko etteikö joka luokalta löydy jotain oppilasta joka kuitenkin katsoo ko. sarjoja ja kertoo niiden tapahtumia luokkatovereilleen? Kuinka pitkään voitte välttyä kertomasta lapsille noista aiheista ja erityisesti välttyä käsittelemästä niitä, kun jostain he kuitenkin kuulevat tai lukevat niistä.
On ehkä kuitenkin helpompi käsitellä asia lapsen kanssa niin että hän ymmärtää sen kuin jättää lapsi yksinään pohtimaan "kiellettyjä aiheita".
 
Alkuperäinen kirjoittaja Maura:
voihan niitä asioita käsitellä puhumalla sitten kun esiin nousevat ,kattomatta ohjelmia ;)
Voi toki, mutta minä en ainakaan tiedä koululaiseni joka hetken puheenaiheita koulussa. Ja jos salkkarit tms. sarjat ovat kiellettyjen listalla eivät kaikki lapset edes uskalla ottaa puheeksi, että Maija kertoi että salkkareissa tapahtui sitä tai tätä. Tai ylipäänsä muutenkaan kouluikäiset lapset eivät kysy joka asian todenperäisyyttä tai merkitystä vanhemmiltaan.
 

Yhteistyössä