Onko Orpon lähtölaskenta alkanut? Kommentti: Riikka Purra sai tämän aikaan – Petteri Orpon johtajuusvaje vie äänestäjiä keskustan Kaikkosen taakse

vierailija
Kommentti: Riikka Purra sai tämän aikaan – Petteri Orpon johtajuusvaje vie äänestäjiä keskustan Kaikkosen taakse

Eteläranta 10:ssä ja Töölönkatu 3:ssa kova paniikki.
 
vierailija
Perussuomalaiset on onnistunut heikentämään kunnolla pääministeri Petteri Orpon johtajuutta, mikä näkyy nyt kokoomuksen kannatuksen alamäessä Ylen gallupissa, politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala arvioi.

Eivät äänestäjät sokeita ole.

Nimittäin jopa se kuuluisa Sokea Reettakin näkee, että loppukesän aikana pääministeri Petteri Orpon (kok) johtajuus hallituksessa on ollut enemmän kuin hakoteillä.

Valtiovarainministeri Riikka Purran johtamat perussuomalaiset on tehnyt kaikkensa, että Orpon uskottavuus hallituksen johdossa heikkenee – ja heikentynyt on, silmissä.

Kun päälle lisätään se, että hallituksen talous- ja työllisyyspoliittiset tavoitteet tuntuvat karkaavan hallituksen käsistä, Orpon selittämisen noidankehä on valmis.
 
vierailija
Kohta alkaa sitten lakkoilu, kun työntekijät lähtevät yhtenä rintamana hakemaan suurpalkankorotuksia, ainakin 25% pitäisi tulla, jotta esim. ruoan hinnan nousu tulisi kompensoiduksi edes osittain.
 
vierailija
Hallituksen osaamaton talouspolitiikka on johtanut vain kurjuuden kasvuun. Työttömyys kasvaa, verotulot vähenevät, velka kasvaa, konkurssit lisääntyvät, BKT pienenee. Syöksykierre alaspäin yhä kiihtyvällä vauhdilla jatkuu eikä hallitus tee elettäkään sen pysäyttämiseksi. Samaa oikeistolaista talouspolitiikkaa kuin "menetetyllä vuosikymmenellä" 2008-2019, jolloin BKT kasvoi 4%, muissa Pohjoismaissa: Ruotsi: 22 %, Tanska: 15 % ja Norja: 14 %). Sotea ei kehitetä, vaikka tarkoitus oli organisaatiouudistuksen jälkeen paneutua soten kehittämiseen. Hallitus tekee kaikkensa että julkiset sotepalvelut loppuvat.
Ja muutkin julkiset palvelut. Kehtaavat vielä puhua hyvinvointivaltion säilyttämisestä kun toiminta keskittyy hyvinvointivaltion alasajoon.
 

Yhteistyössä