Onko nainen mielestäsi valmis äidiksi, jos ei ole valmis lopettamaan tupakoimista raskautuessaan?

JONSERED Karhunkantaja
Alkuperäinen kirjoittaja merenneitonen:
Alkuperäinen kirjoittaja JONSERED Baroness of Bastardia:
"Raskautuessaan"...
Niin niin, ihan oikea sanahan se on kun tätä palstaa seuraa... ;)
:kieh:

Taitaa olla, kuten äippärahakin, puputtelu, ovislima, esikko ja moni muukin. *tsih*

Mutta siis vastaukseeni: moni, joka on lopettanut tupakoinnin raskausaikana ei silti ole valmis äidiksi. :whistle: tai moni muukaan.
 
Ei kai se polttaminen pahemmaksi toista ihmistä tee, tai epäkypsemmäksi, mutta järkytys oli todeta tuossa tupakointiketjussa se, että toiset ei vaan oikeasti välitä, että mitä vauvalle koituu tupakoinnista...
 
Onko kukaan valmis äidiksi ennen lapsen syntymää? Omasta mielestäni äitiyteen valmistuu kasvamalla ja siihen kasvuun tarvitaan myös se lapsi.

Ei kukaan voi yksinkertaisesti olla valmis etukäteen, sillä eihän sellainen ihminen tiedä mitä tuleman pitää, joka ei sitä ole kokenut.

Mutta hekilökohtaisesti en kyllä käsitä, miten joku voi polttaa raskausaikana, sillä ymmärtääkseni ihan kiistattomasti on näytetty toteen, että tupakointi raskauden aikana saattaa aiheuttaa vauvalle jonkin sortin ongelmia.

Itse lopetin kuin seonään kun tein positiivisen testin, sillä en olisi kertakaikkiaan kyennyt elämään itseni kanssa mikäli olisin tieten tahtoen riskeerannut lapseni terveyden. Ei minusta olisi ollut kokeilemaan, miten siinä pelissä käy.
 
!!
Alkuperäinen kirjoittaja PipetiPoo:
Kyllä nainen voi hyvinkin olla valmis äidiksi, fyysisesti JA henkisesti, vaikka ei pystyisi polttamistaan lopettaa. Pelkkä tupakointi ei tee kestään huonompaa vanhempaa, eikä automaattisesti tarkoita sitä että olisi äitinä jo valmiiksi epäonnistunut.
juuri näin!!

aletaanko listaamaan kaikki muukin mikä on lapselle riski tai haitallista, ja katsotaan kuinka moni on sitten valmis äidiksi?
 
voi elämän kevät |O
kyllä se äitiys tulee jostain muusta kuin siitä tupakoitko vai etkö
se on jokaisen ihmisen oma valinta mitä tekee eikä tupakoimattomuus tee kenestäkään pyhää ja hyvää äitiä

ja vielä en puolusta niitä jotka polttaa, mutta sen tiedän että tälläiset keskustelut on ihan turhia ei tämä saa ketään lopettamaan sitä tupakointia ei ennen kuin itse sitä haluavat.
 

Yhteistyössä