Onko muita huono syömäisiä?

Meillä 1.v syö todella huonosti,ei juuri mitään ja maitoa menee enempi,johtuu varmaankin helteistä,mutta tätä on jatkunut jo yli kuukauden,vaikka olis viileämpikin päivä niin ei kunnolla syö.Mitä ihmettä teen?
Ei syö omatekemaa eikä kaupan...kaupan soseita on saanut pääasiassa.

Huolestuttaa vaan. Ei kehtais pelkkää hedelmäsosettakaan syöttää,ettei vaan opi siihen että sitten saa kuitenkin jotain hyvää..

Onko muilla tälläistä?
 
meillä pikku-neiti täyttää kohta vuoden ja painimme saman ongelman kanssa. Tytöllä on kausia jolloin ei syö juuri mitään saattaa kestää viikosta kolmeenkin viikkon kun tuntuu että alas menee pari lusikallista päivässä, maitoa menee silti vaan sama määrä kun normaalistikkin. Neuvolassa käskivät olla huolehtimatta ja että tarjoaa silti eri ruokia aina ruoka-aikoina ja syö sitten mitä syö niin kauan kun ei paino ala putoamaan ja lapsi on virkeä niin ei syytä huoleen, tosin meillä oli paino noussut vähän liian vähän 1 vee neuvolassa, mutta minkäs sille tekee kun on nirkonen syöjä niin ei sitä lasta voi väkisinkään syöttää :(
 
Onko teillä hampaita tulossa? Meillä yksivuotias syö aina silloin huonosti, ja tätä voi jatkua 1,5-2 viikkoa. Välillä menee ok, mutta sitten tulee taas monta päivää huonoa syömistä.

Imetätkö muuten vielä? Vauva voi näin kuumalla päättää siirtyä nestemäiseen ja imaista yllättävän paljon rinnasta. Meillä on välillä tätäkin... Yritän tarjota ensin kiinteää, mutta sitä menee huonosti, ja sitten menee hulluna tissiä päälle.

Onneksi nämä ovat yleensä ohimeneviä vaiheita. Tietty jos pitkittyy, ole ihmeessä neuvolaan yhteydessä.
 
Juu hampaita tasaiseen on noussut.1-vee neuvolassa käytiin viimeviikolla,neljässä kuukaudessa painoa oli tullut vain kilo lisää..että aika vähän.
Mutta tosiaan kun ei voi väkisinkään syöttää :( Oletteko antaneet hedelmää jos on huonosti syönyt ruoan?Vai odotatteko seuraavaa ruokaa jos paremmin söis?
Tosiaan ongelma tästä on tullut..mutta ihmeen hyvin tyttö jaksaa vaikka huonosti syö.
 
häh
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.07.2006 klo 13:27 Nanna kirjoitti:
Juu hampaita tasaiseen on noussut.1-vee neuvolassa käytiin viimeviikolla,neljässä kuukaudessa painoa oli tullut vain kilo lisää..että aika vähän.
Siis onko kilo neljässä kuukaudessa vähän tuossa iässä?? Meille sano terkkari täti viimeksi (käytiin muuten vaan 10 kk iässä) että nyt tässä vaiheessa kun on tuota konttaus- ja kävelyhommaa niin hyvä jos tulee maksimissaan 200 grammaa kuussa lisää painoa...
 
silloin kun meillä on menossa syömättömyyskausi neidillä ni olen tarjonnut sekä ruokaa että hedelmää. Ja yleensä silloin molemmat kelpaavat yhtä huonosti. Viimeksi kun meillä oli tälläinen kausi noin 3viikoa sitten niin syy selvisi että neiti halusi karkeampaa ruokaa, äiti ei meinannut oikein tajuta vaan tarjosin liian sileitä ruokia , neiti halusi siis mutustella ruokaansa, aikaisemmin kun olin tarjonnut karkeaa ruokaa niin sylki vaan kaiken pois. Että kannattaa vaan kokeilla kaikkea mahdollista :)
 
juu ollaan kyllä kokeiltu kaikkea,karkeaa,soseista,erimakuja,omatekemää,kaupan...sekä joskus aamupuuro pois jos söis ruokaa sitten paremmin,eikä sekään auta..Eikä siis kyllä maistu puurotkaan,eikä mitkään,huoh :kieh:

Nii ja tuo paino oli liian vähän pituuteen nähden..painoa 9400g ja pituutta 77cm...Ainakin neuvolatäti sanoi että pitää nyt seurata tuota painoa,kun on käyrät laskuun päin :(

Mutta toivon todella että ruoka rupeis pikkuhiljaa maistamaan..
 
Maari
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.07.2006 klo 13:36 häh kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.07.2006 klo 13:27 Nanna kirjoitti:
neljässä kuukaudessa painoa oli tullut vain kilo lisää..että aika vähän.
Siis onko kilo neljässä kuukaudessa vähän tuossa iässä?? Meille sano terkkari täti viimeksi (käytiin muuten vaan 10 kk iässä) että nyt tässä vaiheessa kun on tuota konttaus- ja kävelyhommaa niin hyvä jos tulee maksimissaan 200 grammaa kuussa lisää painoa...
Juu, ja meidän huonosti syövälle pojulle oli tullut 2 kuukaudessa painoa lisää vain 150gr (10kk neuvola), eikä neuvolassa siihen mitään sanottu. Itse olen kyllä siitä "kauhuissani". Nyt jännittääkin 1v neuvola, että onko vielä yhtä hidas painonnousutahti.
 
Meillä ainaski lapsilla on sellaisia "kausia" että joskus syövät isoja määriä ja toisinaan ei paljon mitään...nyt tuntuu taas olevan että ei ruoka maistu, mut tämä hellekkin sen tekee..ainakin luulisin
 
Huono syömänen tyttö on ollu vajaasta 7kk iästä asti. Tissillä kyllä ollaan edelleen ja näillä helteillä entistä enemmän. Välillä saattaa ruoka maistua parista päivästä viikkoon ja silloin on oikeen juhlaa. Yleensä tarjoan normaalisti kahta ruokaa sekä puuroja. Välillä ku jättää toisen ruuan tarjoomat saattaa toinen tipahtaa paremmin. Ruuan päälle (söi ta ei) pyrin tarjoomaan -maitoa, leipää, ja jonkun jälkkärin esim. hedelmii tai rusinoi. Juusto on sellanen mitä meillä tippuu yleensä. Ruoka syödään nykyään itse, jos syödään- ruokailu välineeksi käy vain haarukka, jopa puuro maistuu paremmalle haarukasta. Toisinaan syö paremmin ku saa aivan rauhassa syödä yksin ja kattelen sivusta. Sormi ruokaa löytyy meiltä joka penkin päästä iltaisin, jotta mahas ois jottain nukkumaan mennes. Kurkku on maistunu nyt lämpimillä hyvin samoin jotkut marjat ja kiisselit sekä ennemmin jugu tai rahka ku puuro. Laita puuroon suolaa voi kelvata paremmin. Makkara maistuu myös meillä. :p Toisinaan saattaa ottaa lusikallisen ruokaa ohi juostessaan. :whistle:
Mielikuvitus vaan rajana- kaikkee on testattu ja näin pärjätty tähän asti.
 
Täällä myös huonosti syövä yksivuotias. Kestänyt nyt noin viikon. Tosin ei mikään suursyömäri muutoinkaan. Uusia hampaita pukkaa ja uskon, että nämä helteet myös vaikuttaa. Maitoa onneks uppoaa hyvin.
 

Yhteistyössä