ONKO muille tullut H1N1-rokotteesta reumaa tai niveloireita?

Hei!

Onko tiedossa että annetusta sikarokotteesta olisi jollekin tullut antamisen jälkeen/viiveellä niveloireita taikka reumaa? Kyse ei siis ole rokotteen sivuvaikutuksista antamisen jälkeen vaan myöhemmin ilmenneistä ongelmista.

Luin netistä että (taisi olla USA:ssa) olisi raportoitukin rokotteen aiheuttaneen reumaa.

Onko siis Suomessa ilmennyt rokotuksen jälkeen "yllättäviä" reuma-tapauksia?

Meillä rokotettiin pitkän harkinnan jälkeen kaikki kolme poikaamme, vanhemmat emme ottaneet. Nämä annettiin siis silloin kun rokotevuoro tuli.

Keväällä keskimmäinen poikamme alkoi saada kovia niveloireita, ensin lonkkanivelen tulehduksen. Pitkittyneenä tilanteena tutkittiin ja diagnoosi sanottiin tuosta vaan; REUMA. :O
Vahvat lääkkeet aloitettiin kesän lopussa, poika on paikallishoidettu (molemmat lonkat ja polvi). Oireita jo joka puolella kehoa. Nyt lääke vaihdetaan vielä vahvempaan pistokseen, edessä uusi paikallishoito ja tilanne pahasti päällä. Tässä välissä ollut vaikka mitä. :'(
Reuma ei vastaa lääkkeisiin, todella ärhäkkänä jatkaa kulkuaan.

Yksi lääkäreistä sanoi "en voi sanoa lääkärinä enkä voi varmistaa mutta mahdollisuus on että tämä kaikki on saanut alkunsa rokotteesta".

Onko siis muita jälkiseurauksia kuin mainittu narkolepsia?
 
Hei!

Tiedän yhden tutun jolla tuli reuma rokotteesta. Reumahan voi tulla muistakin rokotteista kuin sikarokotteesta. Suomessahan on lastenreumatki yleistyneet kovasti niinkuin lasten diabeteskin ja epilepsiat ym. samaa vauhtia kun rokottaminenkin on yleistynyt ja lisääntynyt.

Todella harmi, kun teille sattui puhkeaan reuma. ;/ Niitä on monella muullakin, mutta läheskään kaikki eivät hoksaa että rokotus sen aiheuttaa, koska tämäkin tauti kehittyy viiveellä.

Voimia kovasti teille. Tee ihmeessä rokotushaittailmoitus ktl:lle tai lääkärin/neuvolan kauttakin voi sen tehdä!
 
En edes tiennyt että muistakin rokotteista voi tulla näin ikäviä yllätyksiä. Muuten poika ei ole saanut mitään ylimääräisiä rokotteita neuvolan rokotusohjelman lisäksi kuin tuon katumani sikarokotteen.

KIRSI-ALIINA1: saanko kysyä että mainitsemallasi tutulla puhjennut reuma; kuinka nopeaan alkoi oireet? Millainen reuma kyseessä? Onko ärhäkkä vaiko hitaasti etenevä?

Ilmoituksen teen, kiitos vinkistä! Vaikkei mikään korvaa poikani terveyttä ja menetettyjä ilon hetkiä...

Muita vielä?
 
MI
Missähän on havaittu rokotteiden aiheuttavan reumaa? Ei ainakaan minun löytämissä tutkimuksissa.

Common vaccinations among adults do not increase the risk of developing rheumatoid arthritis: results from the Swedish EIRA study.
Common vaccinations among adults do not increase t... [Ann Rheum Dis. 2010] - PubMed result

Rokotusta seuraavien ongelmien lykkääminen rokotteen syyksi ilman mitään muuta kuin ajallista yhteyttä on täysin virheellinen toimintatapa. Myös yhtä virheellistä on ajatella yleistyvien ongelmien johtuvan rokotteiden yleistymisestä. Samalla logiikallahan voisitte syyttää ilmastonmuutosta terveysongelmien lisääntymisestä, ihan taatustihan ne korreloivat, kuten kaikki muutkin jatkuvasti yhteen suuntaan ajan kanssa muuttuvat asiat. Ainoastaan tilastoista voidaan havaita, nouseeko tiettyjen ongelmien riski reilusti enemmän rokotetuilla kuin rokottamattomilla.
 
Juu,juu, kuka enää uskoo tuohon. Kovasti pitää puolustaa THL:n toimia, naurattaa, " ei syy-yhteyttä " on jo liian kulunut fraasi. Aloittajalle, anna RUNSAAT annokset D3-vitmiinia, auttaa reuman hoidossa. Googleta Reuma ja D-vitamiini. Valveutuneemat lääkärit voivat tietää asiasta, eri juttu kertovatko. Vie lapsi S-D-25 kokeeseen. Lisätietoa saat www.tiede.fi/lääketiede- ja terveys Tapaus D-vitamiini. Sieltä voit kysyä lisää.
 
Viimeksi muokattu:
Syy-yhteyden osoittaminen ei muutu tarpeettomaksi sillä, että asiasta joutuu huomauttamaan jatkuvasti. Jos kuluneet vastaukset kyllästyttävät, niin kannattaisi ottaa ensimmäisellä kerralla opikseen.
Varmasti ottivat opikseen ne vanhemmat, joiden lapset sairastuivat rokotuksen jälkeen.Törkeä kommentti T.Kilveltä, kun reilu vuoden ikäinen sai rokotteesta vakavan koplikaation, mutuilua vain että johtuu jostain muusta kuin rokotuksesta!!! Olen ennakoinut, enkä anna myrkyttää lapsiani.