Onko muilla sellaista varautumisajattelua sodan varalle?

vierailija
Täällä ihmiset puhuu maasta poistumisesta. Meinasitte siis pakolaisiksi johonkin toiseen maahan toisten riesaksi? Eikö pitäisi mieluummin jäädä puolustamaan sitä omaa maata eikä mennä loisimaan jonnekin muualle toisen maan sossurahoille?
Näin itsekin ajattelin aiemmin ja ihmettelin huonoa, maanpuolustustahtoa. Nyt en enää ihmettele. Sen jälkeen kun Natoon liityttiin ja oikeisto pääsi valtaan, ei tässä maassa ole monellakaan enää mitään puolustettavaa. Hyvin pärjäävällä kyllä, mutta ei köyhällä. Ennen Natoa kun oltiin omillaan niin piti pitää koko kansa suht tyytyväisenä jotta riittää tykinruokaa, nyt ilmeisesti luotettaan vaan Natoon ja ydinasepelotteeseen koska on ruvettu kurjistamaan niin paljon. Hyvinvointiyhteiskunnan menot voisi oikeastaan lukea puolustusmenoiksi, koska ei kotoaan ajetut, aliravitut ihmisriekaleet ole mihinkään rintamalle kykeneviä menemään. Toki jos oikein epäinhimilliseksi menee niin sieltä kaduilta ja sossun luukulta otetaan se heikompi aines miinanraivaukseen ym.
 
Onneksi oma asuinpaikkani on kaukana suuremmista kaupungeista, rautateiden ja maanteiden solmukohdista, joten selviytyminen perinteisestä sodasta näyttää mahdolliselta, ellei Venäjää ajeta sellaiseen tilanteeseen, että sen olemassolo asetetaan kyseenalaiseksi ja se pakotetaan käyttämään ydinaseita.
Miten siis pitäisi suhtautua valtioon, joka asettaa Ukrainan olemassaolon kyseenalaiseksi? Ukraina sinisilmäisenä ikävä kyllä luopui ydinaseistaan Neuvostoliiton hajotessa, Venäjä kun antoi "turvatakuut"....
 
Viimeksi muokattu:
vierailija
Ketjun aloittaja Echo on mt-alan guru, ja pitää huolen siitä, että mielenterveyspalveluissa jonot pitenevät.
Siementäjä on samassa urakassa uuttera ja väsymätön apuri. Hän kuulema kirjoitustensa mukaan auttaa myös live-elämässään kaikkia tuttujaan kultaisin neuvoin. Olisi kiva tietää kuinka moni on sössinyt elämänsä perusteellisesti hänen ohjeilla.
Kyllä naapurin Putte rauhoittuu, kun joku kertoo, että minulla alkaa olla mitta täysi hänen toilailujen takia. Pienikokoinen mies, joka vain isottelee, kun kukaan ei laita hanttiin.
 

Yhteistyössä