Onko kukaan käynyt Intiassa?

Mulla on ihan mahdoton kaipuu sinne vaikken oo ikinä käynykkään siellä. Avasin just säästötilin, jotta saisin säästettyä vähän matkarahaa. Mutta pitkä odotus tää on meikäläisen tuloilla... :snotty:
 
vieras2
Ainoastaan välilaskun verran New Delhin lentokentällä... käyskentely terminaalissa ei aiheuttanut kaukokaipuuta ainoastaan onnentunteen kun pääsi takaisin koneeseen :D
 
Blume
Täällä ikävöidään takaisin Intiaan! Kerala tuolla aikaisemmin mainittiinkin, lisäksi olen käynyt Bangaloressa, Delhissä, Mumbaissa, Mysoressa, Chennaissa ja Varanasissa. Avoimin mielin matkaavalle mahtava matkakohde.

Ja mikäli todella Intia kiehtoo, niin kannattaa jättää Goa väliin tai ainakin kierrellä muuallakin. Goahan on intialaisilta eristetty alue. Onnea matkakassan keräämiseen! :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Blume:
Täälläkin ikävöidään takaisin Intiaan! Avoimin mielin matkaavalle mahtava matkakohde. Ja mikäli todella Intia kiehtoo, niin kannattaa jättää Goa väliin tai ainakin kierrellä muuallakin. Goahan on intialaisilta eristetty alue. Onnea matkakassan keräämiseen! :)
mitä paikkaa suosittelisit? :)
 
Blume
Alkuperäinen kirjoittaja Allu-:
mitä paikkaa suosittelisit? :)
Riippuu aivan mitä itse haluat. Varanasi, joka taitaa olla intialaisten pyhin kaupunki, oli vaikuttava.

Itselle jäi posiitiivisin kuva Bangaloresta. Ensinnäkin ilmasto oli miellyttävä; Bangalorehan on noin kilometrin korkeudella merenpinnasta ja sisämaassa, joten ilma ei ole tukalan kostea ja kuumalla ilmalla viileät tuulet tuntuvat taivaallisilta.

Bangalore on Intian teknologiakaupunki ja siellä on muistaakseni 5-6 miljoonaa asukasta. Mielestäni oli hyvin "länsimaalaisystävällinen" kaupunki mm. liikkumisen ja yleisen suhtautumisen perusteella. Lähellä Bangalorea sijaitsee Mysore, joka on ehdottomasti kokemisen arvoinen pienempi kaupunki. Siellä oli esimerkiksi kaunis temppeli vuoren/kukkulan päällä, josta oli upeat maisemat, sekä vanha palatsi.

Ensinnäkin Goahan on jaettu Etelä- ja Pohjois-Goaan. Pohjoiseen menevät ne äänekkäät brittituristit ryyppäämään ja etelään taas rauhallisempaa ympäristöä kaipaavat. Goa on muuhun Intiaan verrattuna kiillotettu ja "eristetty", lähinnä vain turistien alue. Toisaalta pohjoisessa on enemmän elämää, kuten temppeleitä, ihmisiä, markkinoita jne. Mutta myös ne hemmetin britit. Etelä-Goa on enemmänkin se tarkoittamani eristetty paikka luksushotelleineen.
 
Intia on maa , josta jokaisella on olemassa vahva mielipide. Negatiivisen kokemuksen usein kuulee ihmisilta, jotka eivat ole koskaan edes Intiassa kayneet. Maahan on julmettu , joten maasta ei ole vain yhta totuutta.

Pohjois-Intian kielet, ilmasto, ihmiset ja ruoat eroavat kuin yo paivasta verrattuna Etela-Intian valtioihin. Suurimmissa kaupungeissa Mumbaissa, Kolkattassa, Delhissa voi tulla ahtaan paikan kammoa. Koyhat maaseusun asukkaat muuttavat jatkuvasti isoina laumoina paremman elaman toivossa Intian suurkaupunkeihin. Mumbaissa slummialueet ovat niin laajat, etta ne on jouduttu jakamaan "laillisiin" ja "laittomiin" slummeihin. Laittomia slummeja kaadetaan nurin kaupungin toimesta vain huomatakseen, etta huomenna ovat taas ylhaalla.

Englantia kaikki intialaiset vaittavat osaavansa. Etelassa ainakin hyvin vaihtelevalla menestyksella kaytannon tasolla. Pohjoisessa kaytetaan osavaltioiden paikallisten kielten lisaksi hindua ja englantia.

Me olemme kayneet muutaman kerran Keralan osavaltiossa, siis Etela-Intiassa Kovalammilla. Vaikkakin kovaa vauhtia turistipaikaksi alkaa muuttumaan. Silti edelleen se on osa Intiaa erilaisine kiinnostavineen ja autenttisine puolineen. Paikka on ainakin kasvisruokailijan paratiisi. Etelassa syodaan paljon kasviksia seka paljon tulisempaa ruokaa kuin pohjoisessa. Pohjois-Intiassa taas ruoka on lihapainotteisimpaa.

Hintataso on lansimaalaisittain halpa vaikkakin turisteilta osataan veloittaa "turistilisa" monessa tapauksessa.
 
lollo
Intian matkustustiedoite lupaa hyvää:

"Viime aikoina Intiassa on ollut liikkeellä hyvin vaarallisia huumeita, joiden käytöstä on aiheutunut poikkeuksellisen vakavia vaikutuksia."
 
Blume
Alkuperäinen kirjoittaja lollo:
Intian matkustustiedoite lupaa hyvää:

"Viime aikoina Intiassa on ollut liikkeellä hyvin vaarallisia huumeita, joiden käytöstä on aiheutunut poikkeuksellisen vakavia vaikutuksia."
Juu, jokainen Intiaan matkustava joutuu käyttämään huumeita. Sitä on täysin mahdotonta välttää.

Olen kuullut huumeista ainoastaan Goalla, enkä sielläkään ole niihin itse kertaakaan törmännyt.
 
vierailija
Maailma on täynnä kiinnostavia kulttuureja ja maita, mutta Intia ei ole mielestäni yksi kyseisistä alueista tai kulttuureista joihin perehtyisin tai johon matkustaisin. Johtunee siitä, että kohtaan jo Suomessa liikaa Intiaa, karmanoppiin uskovia jne. Jos matkustaisin johonkin niin matkakohde olisi Euroopassa, Pohjois-tai Etälä-Amerikassa tai Antarktiskin saattaisi olla kiinnostava kokemus.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Intiaan en aio mennä. Likainen maa, saa melkein jo ajatuksissakin vatsan väänteitä ja ripulitaudin.
Miehet raiskaavat siellä omat naisensa joukolla sekä turistinaiset.
Turistinaisia ei mikään suojele, miespuolisot hakataan siinä samalla.
Orjatyömaa.
 

Yhteistyössä