Onko korvakontrolli "pakollinen"?

  • Viestiketjun aloittaja kolmen äiti
  • Ensimmäinen viesti
kolmen äiti
Lapsilla oli korvatulehdukset reilu kk sitten enkä ole muistanut varata kontrolliaikaa... hyi minua! Mutta onkohan haitallista jos tuo kontrolli jää väliin?

Meillä ei ole aiemmin ollut näitä tauteja, joten kokeneemmat vastatkaa :)
 
Varaa aika maanantaina. Liimakorvan takiahan noita kontrolleja on ja parempi onkin käydä näyttämässä reilun kuukauden kuluttua tulehduksesta. Jos oli pahat tulehdukset niin kannattaa käydä näyttämässä, kun ilmaista on.
 
Niiskunen
Meillä ei ekalla pojalla monestikkaan lähtenyt yhellä kuurilla tulehus pois. Eli suosittelisin menemään. Tosin harvemmin kerettiin edes varata kontrolli aikaa, kun jo lapsi itki korviaan.
 
vieras
Kannattaa käydä. Lääkäri ainakin mulle puhui jostain liimasta ja siitä että voi heikentää kuuloa.
Eihän se oo vielä liian myöhäistä käydä. Soittelepa heti maanantaina aika.
 
The Titityy
Kannattaa käydä, mutta ei haittaa jos jää, mikäli oireet on poissa ja olet varma että tulehdus on tosiaankin poissa.
Meillä ei kierteen aikana koskaan päästy edes kontrolliin saakka kun jo piti uutta kuuria hakea, aina tiesi milloin tulehdus oli.
 
ap
Eivät ole korviaan valitelleet (saatiin yksityiseltä tosi tehokkaat tropit), kertovat kyllä heti jos koskee. Ei kai korvatulehdus voi oireetonkaan olla?
Taidan soittaa kuitenkin sen ajan.
 
lääkäri
kannaatta kyllä käydä sillä liimakorva on se mikä voi jäädä korvatulehduksesta jäljelle. Ei ole kipeä, mutta heikentää kuuloa ja voi siten erityisesti pienillä haitata puheen kehitystä. Tietty 5- ja 7- on hiukan eri asia, mutta ehkä kävisin kuitenkin tarkastamassa, erityisesti tuon pienemmän. Lapsi ei kyllä osaa sanoa jos kuulee jnkn verran huonommin kuin aikaisemmin.
Kontrolli on hyvä tehdä, mutta aikaisintaan noin 1kk kuluttua, joten jos 2kk kuluttua menet ei suinkaan ole liian myöhäistä. Yleensä suositellaan tuossa 4-6vkoa tulehduksesta.
 
äityliini
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Eivät ole korviaan valitelleet (saatiin yksityiseltä tosi tehokkaat tropit), kertovat kyllä heti jos koskee. Ei kai korvatulehdus voi oireetonkaan olla?
Taidan soittaa kuitenkin sen ajan.
Korvatulehdus todellakin voi olla oireeton. Tunnen montakin perhettä joissa lapsen korvatulehdus on tullut "vahingossa" ilmi muun asian takia lääkärissä käydessä.... esim Yhdellä lapsella oli puhe mennyt omituiseksi ja sen takia käytettiin tutkittavana. Tulos; liimakorvat. Korvat hoidettiin ja lapsen puhe palautui normaaliksi. Muutoin lapsi ei oireillut, ei ollut kuumeilua, yskää taikka kipuilua.
AINA kannattaa siinä kontrollissa käydä, 4-6 vkoa on hyvä aika, siitä kun kuuri on loppunut. Liimakorva yleenäs huonontaa lapsen kuuloa.
 

Yhteistyössä