onko kokemusta

  • Viestiketjun aloittaja Huolestunut
  • Ensimmäinen viesti
Huolestunut
Minulla on laskettu aika heinäkuun 1. päivä ja huolen aiheena pari kuukautta sitten murtunut häntäluu. Onko kellän kokemusta ?
Häntäluu alkaa olla nyt parantunut, pientä kipuilua. Pelottaa että synnytyksessä rusahtaa uudestaan tai aiheuttaa muita ongelmia. Olisiko kellän kokemusta/ tietoa asiasta?
 
Teininä murtui häntäluu ja se tutkittiin kyllä ihan heti lääkärissä, että onko kääntynyt niin paljon sisäänpäin, että vaikeuttaa synnytystä. Ei kai sitä oikein muulla tavoin saa selville kuin lääkärissä käymällä.
 
Minulla murtui häntäluu kymmenisen vuotta sitten ja viime toukokuussa synnytyksessä se murtui uudestaan. Ei se häntäluu synnytystä mitenkään haitannut tai hankaloittanut, oli vain kipeä sitten jälkikäteen. Häntäluu parani samaan tapaan ajan kanssa kuin aikaisemminkin eikä enää vaivaa yhtään. Olihan se häntäluu tosi kipeä heti synnytyksen jälkeen, mutta kuten sanottu ei haittaa enää yhtään. Älä siis suotta murehdi, sanot vain lääkäreille miten asian laita sinun kohdallasi on, niin on asia tiedossa etukäteen.
 
Yhdellä tutulla murtui häntäluu joskus teini-iässä. Sitten raskausaikana siltä otettiin röntgen ja huomattiin, että se häntäluu oli luutunut sellaiseen asentoon, että se olis haitannut synnytyksessä ponnistamista. Vauva ei ois mahtunut tulemaan ilman, että se häntäluu ois katkastu ensin uudelleen. Ne oli sitten päätyneet muistaakseni sektioon tämän takia.
 

Yhteistyössä