Onko kenenkään vauvalle tullut mitään vakavampaa, jos on kaatunut ja lyönyt päänsä?

  • Viestiketjun aloittaja huoli
  • Ensimmäinen viesti
huoli
Meidän vauva 10 kk nousee nyt joka paikkaan tukea vasten seisomaan, mutta tasapaino ei vielä pidä. Tänään nousi niin etten ollut ihan vieressä ja kaatui siitä, lyöden päänsä lattiaan. Se todella pamahti.

Sanotaan että jos itkee kunnolla ja ei ole niitä klassisia oireita niin kaikki ok. Tämä ei kyllä kunnolla edes itkenyt (pitääkö siitä huolestua?), mutta on täysin normaali ja jatkoi leikkimistä iloisena. Puolen tunnin päästä alkoi olla päikkäriaika ja laitoin unille, eihän voi väkisinkään pitää hereillä. Heti päänlyömisen jälkeen ei ollut unelias.

Kyllä huolestuttaa kuitenkin...Toki näitä sattuu kun ei itse joka paikkaan ehdi sillä sekunnilla...Onko kenenkään lapselle tullut mitään vakavaa näistä kolhuista joita sattuu kun opettelee seisomista tms..?
 
"a p"
Kyllä hän itki hetken, mutta ei mitenkään kovasti, enemmän oli säikähtäneen näköinen. Itse en osaa siitä olla huolissaan koska tämä vauva ei muutenkaan itke kovin helposti. Mutta toki sitä hetken tuossa mietin...

En asu sillä seudulla ja tiedän että eihän siellä käsketä kuin seurata. Ja herätellä yöllä ajoittain. Tosin jos kaikki tämän päivän ajan ok, niin tuskin enää ensi yönä tarvitsee herätellä. Ehkä oman mielenrauhan vuoksi.
 
Meillä ainakin kaaduttiin just noihin aikoihin yhtenään, kun tasapaino oli vielä hakusessa. Itsekkin välillä huolestuin paljonkin, kun pää osui lattiaan. Joskus sitten herättelin muutamaan otteeseen yöllä, kun niinhän sitä sanotaan, että jos on tullut isompi kolaus päähän niin pitää yöllä tarkistaa tilanne että voiko normaalisti (ihan aikuisillakin sama juttu). Mutta onneksi tähän mennessä ollaan säilytty pikkukuhmuilla, poika nyt 1 v 4 kk ja vieläkin niitä kuhmuja tulee ja menee.
 
"a p"
Kiitos Julppe! :)

Sitä kun on pitänyt tällaisia kuhmuja ihan normaalina kun uutta opetellaan ja jopa rauhoitellut muita vanhempia vastaavassa tilanteessa. Mutta nyt kun oma on tässä iässä niin kyllä sitä huolestuu ja pelkää pahinta...
 
"anu"
Soita terveysneuvonta puhelimeen, neuvovat mitä oireita seurata ja kyselevät vammoista(esim. pehmeä patti missä on nestettä tulee heti näyttää lääkärille). Vauvan päät kestävät todella paljon vaikkei uskoisikaan mutta soita ja kerro tilanne.
 
En usko että mitenkään vakavaa on. Mulla on kokemusta kahdesta jotka kolauttelivat itseään juuri tuon ikäisenä jatkuvasti. Oli mustelmaa siellä täällä, itkuja päivään mahtui monta. Ei ole jäänyt merkkejä että aivovauriota olis tullut... :D on vaan oikosulku jäänyt päälle ja meno senkun yltyy.

Just pari päivää sitten toi nuorempi, 2 v hyppäs sängylle ja samantien pomppas eteenpäin vauhdilla ja löi päänsä patteriin. Otsaa komistaa kunnon kuhmu ja mustelma!
 
Meillä tyttö sai lievän aivotärähdyksen. Oksensi pari kertaa täräyksen jälkeen ja käytiin sitten lääkärissä. Käskivät vaan katsella tilannetta kun tyttö oli virkeä ja tulla takaisin jos menee uneliaaksi tai oksentelu jatkuu.
 
"Kaiku"
Meillä vähän vanhempi poika (2,5v) hyppäsi sohvalta suoraan päälleen lattialle. Kauhea pamaus, lapselta varmaan lähti taju koska ei itkenyt ja silmät vaan pyörivät päässä. Soitin silloin ja sanoivat, että jos ei ala oksentaa eikä väsähdä ja käyttäytyy muuten ihan normaalisti niin ei tarvi tulla näytille. Herättelin yöllä moneen otteeseen mutta vaikutti suht normaalilta (kuinka normaali voi lapsi olla kun herätetään keskellä yötä...) eikä mitään jäänyt.
 
"a p"
Anu: Niinkuin kerroin niin en vielä soita jos ei oireitakaan. Itsekin tiedän nuo asiat lähes ammattilaisena, sitä vaan huolestuu niin kovin kun omasta kyse. Ja etsin tässä enemmän vertaistukea/ onko kenelläkään tullut vakavampaa. En missään nimessä ole välinpitämätön, mutta tosiaan tiedän nuo merkit ja sen että ei siellä lääkärissä mitään tehdä jos ei mitään oireita ole eikä ole korkealta tippunut. Toki nyt kotona seuraan vointia tarkemmin.

Kiitos taas vastanneille. Ja tosiaan oma kokemukseni on tuo sama kuin "aatamin akalla" että vaikka olisi lievän aivotärähdyksen oireet niin silti sitä pääsee kotiseurantaan jne. Eivät helposti kuvaa päätä tai ryhdy muihin toimenpiteisiin.
 
"piip"
[QUOTE="Kaiku";23783613]Meillä vähän vanhempi poika (2,5v) hyppäsi sohvalta suoraan päälleen lattialle. Kauhea pamaus, lapselta varmaan lähti taju koska ei itkenyt ja silmät vaan pyörivät päässä. Soitin silloin ja sanoivat, että jos ei ala oksentaa eikä väsähdä ja käyttäytyy muuten ihan normaalisti niin ei tarvi tulla näytille. Herättelin yöllä moneen otteeseen mutta vaikutti suht normaalilta (kuinka normaali voi lapsi olla kun herätetään keskellä yötä...) eikä mitään jäänyt.[/QUOTE]

meillä kans saman ikäinen poika teki tuon tempun mutta onneks ei tullu mitään ihmeellistä. Minä taas olin aivan paniikissa....
 

Yhteistyössä