Onko kenelläkään kokemusta apteekista saatavista maidonsakeuttajista? Auttoivatko?

gfg
refluksia?

Siskonlapsella auttoi aluksi tuo sakeuttaja mutta hieman reilu 2kk:n iässä aloittivat lääkärin neuvosta kiinteät kun pulauttelu/oksentelu oli niin voimkasta.
 
"qwerty"
Meillä lapsella on silent refluksi, johon maidonsakeuttaja hieman toi helpostusta. Lisäksi oli lääkkeenä Gaviscon. Kokonaan ei oireilu poistunut näillä, mutta saatiin refluksi siinä määrin hallintaan että lapsen jatkuva pystyasennossa kanniskelu, itkuisuus ym loppuivat.
Riippunee siitä kuinka pahasta refluksista kyse, että auttaako yksistään tuo sakeuttaja!
 
Gavisconista en ole aiemmin kuullutkaan, kenties otan sen puheeksi lääkärin kanssa, mikäli maidonsakeuttajasta ei ole apua...?

Vauvaa ei suostuttu lähettämään tarkempiin tutkimuksiin, vaikka pyysin. Lääkärin mielestä oli viisainta koettaa ensin tuolla maidonsakeuttajalla ja jutella asiasta uudemman kerran, mikäli se ei auta. Jollakin tapaa tosi avuton olo ja tympäisee tällainen odottelu kun toisella on selvästikin todella paha olla :(

Onko tietoa siitä, kuinka nopeasti maidonsakeuttajan pitäisi auttaa jos on auttaakseen? Siis minkä ajan kuluessa? Siitä ei ollut neuvolassa puhetta...
 
Ei ole kokemusta, vielä.

Munkin lapsella epäillään refluksia, mutta koska häntä ei ole vielä tutkittu, varmaa tietoa asiasta ei ole. Koliikiksi kuviteltiin aluksi kaikkia vaivoja, mutta pulauttelun yllyttyä (pulauttelee parikin tuntia edellisen aterian jälkeen, tai saattaa pulautella useamman kerran ateriansa jälkeen) ja refluksin oireita verrattaessa vauvan oireisiin päädyin ottamaan yhteyttä neuvolaan.

Sieltä meille neuvottiin juuri tuo em. Gaviscon. Reseptiä sille ei kirjoitettu, sillä kyse on vasta kokeilusta. Reseptivapaa lääke, siis...

Ensimmäinen annos tuli annettua illalla, katsotaan nyt sitten, miten yö menee. Huonolta näyttää, ainakin toistaiseksi.

Jollei Gaviscon auta, niin kokeilen varmaan lisäksi myös kaikkia muita mahdollisia konsteja vauvan auttamiseksi - myös tuota maidonsakeuttajaa.
 
"qwerty"
Kyllä sen ensimmäisen kokeilupäivän aikana huomaa auttaako maidonsakeuttaja. Maito täytyy lämmittää riittävän lämpimäksi ja ravistella pulloa ihan kunnolla sakeuttajan lisäämisen jälkeen että se liukenee kunnolla. Niin, ja meillä ainakin 1-tutti piti vaihtaa 2-tuttiin, vauva hermostui kun maito tuli niin hitaasti!
 

Yhteistyössä