onko jonkun lapsella tullut vasta eka sana 1,5v jälkeen? miten kehitys jatku?

  • Viestiketjun aloittaja hulaa
  • Ensimmäinen viesti
"Nana"
Ei mitenkään omituista. On täysin normaaleja lapsia, jotka ei puhua pukahda ennen kolmea ikävuotta. Minusta yleensä sanainen arkku aukeaa isommasti siinä kahden vuoden tietämillä. Alkaa matkimaan jne.
 
Meilä poika sano ekan sanan 1v 7kk, sen jälkee tuli muutamia sanoja perää, sit oli vähän taukoo, nyt 1v 10kk ja jo paljon sanoja ja toistaa vähän kaikkee perässä. Ja jopa yhen kakssanasen lauseen osaa :)

Siinä yks esimerkki :)
 
meillä
poika sanoi ekan sanan 1v5kk, "äiti". Sen jälkeen sanoja tuli suht nopeasti lisää. 3-vuotiaana puhui paljon mut puhe oli epäselvää. Toinen lapsi sanoi ekan sanan aika tasan 1-vuotiaana ja oppi nopeasti muutaman muunkin, mutta "unohti" ne ja alkoi puhumaan enemmän vasta 2-vuotiaana. Kovin on yksilöllistä.
 
"palma"
Tää paskamutsi ei nyt muista, milloin eka sana tuli, mutta lapsi ei paljoa jutellut ennen kahta vuotta. Sen jälkeen alkoikin käsittämätön juttutulva, jolle ei loppua näy. Jopa kahdessa viikossa tapahtui niin huimaa edistystä ja lauseiden pitenemistä ja monimutkaistumista, ettei äiti meinannut uskoa korviaan.
 
"vieras"
Meillä molemmat pojat on olleet hitaita puhujia. Toinen rupesi löytämään sanoja vasta 2 v neuvolan jälkeen, kirjasin kalenteriin silloin puolen vuoden päähän, että ottaa yhteyttä, jos ei ole puhetta. Sitähän sitten piisasi eli niitä sanoja tuli hurjalla vauhdilla.

Mutta toinen taas ei puhunut oikeastaan mitään vielä kolmivuotiaanakaan, hänellä on diagnosoitu puheentuoton ongelmia ja puheterapiassa ollaan oltu vuosia.
 

Yhteistyössä