Onko järkeä aloittaa vauvalle kiinteät ruuat 2kk 3vk iässä? Tuntuu, että vauvalla on aina nälkä...

  • Viestiketjun aloittaja "äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"äiti"
Vauva kasvaa hyvin rintamaidolla (tai ainakin vielä edellisessä neuvolassa oli kasvanut) mutta tuntuu, että vauvalla on aina nälkä (kun itkeskelee ja hamuaa). Poika on isokokoinen, oli 8kg ja 65cm jo 2 kuukauden iässä... On siis aina syömässä ja toki kasvaa siitä. Mutta nykyään saa olla usein imettämässä, eikä silti vauva ole tyytyväinen, vaan haluaa usein lisää maitoa. Lisämaitoakin on välillä tarjottu.

Mutta siis, onko järkeä aloittaa kiinteiden maistelu jo nyt 2kk 3vk iässä? Ensi viikolla täyttää 3kk. Ei ole tarkoitus heti aloittaa "täysillä", vaan varovasti kokeilla olisiko vauva valmis ja mitä kiinteiden maistelu tekee jatkuvalle nälälle.
 
Kermakakku
Ei todellakaan! Lapsia ruokitaan ja hoidetaan neuvolanvirkailijantahtisesti, ja jos virkailijat sanovat, että lasten on lussutettava tissiä puolivuotiaaksi, niin näin toimitaan ja muuta ei anneta.

Anna sille lapselle velliä ensin ja sitten tarpeen mukaan aloittelet kiinteämpiä!
 
toinen äiti
Oletko kysynyt asiasta neuvolassa? Jos kasvaa muuten hyvin niin annat vaan maitoa.Soseita en ihan antaisi kyllä vielä.Silleen hassua,oma tytär on taas ihan toista luokkaa kuin teidän poika.Syntyi pikkuisena(2kg) ja nyt reilu 6 kk painaa 6,5 kiloa.Ollaan ihan vastakohtia :D Vellejä voisit kokeilla? Tsemppiä!
 
"Hei vaan"
Sanoisin, että on järkeä, jos kyseessä on keskonen, tai kasvu alkaa hidastua.

Tässä tapauksessa lapsi kuitenkin on kasvanut rintamaidolla todella hyvin. Niin kuin itsekin sanoit, aluksi noita soseita tulisi ihan vain maistiaisiksi. Eli ei niillä nälkä lähtisi. Jos oma maito on loppumassa kesken (mikä ei lapsen mittojen perusteella vaikuta kauhean todennäköiseltä) olisi tuon ikäisen suoliston kannalta korvike parempi vaihtoehto. Tai sitten se velli, joka on käytännössä korviketta.

Itsellänikin on iso poikavauva, ja kyllähän se tuossa iässä söi koko ajan.
 
"alkup."
mutta terkkari sanoi ekalla käyntikerralla että älä koskaan anna velliä. Täytynee ensi viikolla ottaa neuvolassa asia puheeksi, ehkäpä me vielä sinne asti odotellaan. :)
 
toinen äiti
Neuvolan tätejä ei kannata kuitenkaan ihan aina kuunnella.Mielenkiinnosta voisit kysäistä heidän mielipidettä.Veikkaan että maitoa kuitenkin suosittavat.Joskus sieltä tulee jotain infoa suoraan 70-luvulta.Meitäkin juoksutettu turhaan vaikka missä tutkimuksissa.Uskon että pärjäätte ja hyvin :)
 
"Hei vaan"
[QUOTE="alkup.";24595747]On kuulemma maailman turhin keksintö koko velli. Eli ei velliä, mutta nitä kiinteitä mietin...[/QUOTE]

No onhan se ravitsemuksellisesti melko turha keksintö, vaikka jotkut sen täyttäväksi kokevatkin, ja varmasti neuvolassa tyrmätään, jos olet sitä viikon vanhalle antamassa.

Toisin kuin tällä palstalla yleisesti uskotaan, suosituksille on ihan todellisuuspohjansa. Kiinteät eivät tee kauhean hyvää pienen vauvan vatsalle. Joten jos et jaksa imettää, anna korviketta.
 
4 lasta imettänyt
Saattaa tilailla maitomääriä isommaksi, ja hyvinhän vauvan kasvusta päätellen tilaus toimii?
Kokeile odottaa viikko pari (ihan vain nähdäksesi harveneeko syömiskerrat maidon lisääntyessä) ja vasta sitten kokeile kiinteitä jos vieläkin tilanne tuntuu jatkuvan.
 
"vieras"
Ei ole järkeä. Tihentämällä imukertoja vauva tilaa itselleen lisää maitoa, tätä jatkuu muutaman päivän ajan kunnes maitomäärä kasvaa vauvan tarpeita vastaavaksi. Täysin luonnollinen vaihe siis. Ensimmäiset kuukaudet vauvat nyt vaan tuntuu asuvan rinnalla, mutta koska vauva kasvaa hyvin niin nauti siitä ajasta ja läheisyydestä, ja anna vauvan suoliston rauhassa kypsyä ja kehittyä ottamaan vastaan kiinteän ruuan haasteet sitten myöhemmin.
 
"annika"
kiinteitä minusta ei tuon ikäisenä kannata päästä eroon. ja jos nyt annat korviketta tai velliä, on se lopun alkua imetykselle, tarviit sitä sitten aina ja lapsi saattaa helposti hylätä rinnan ja siirtyä korvikkeelle kun sitä on helpommin saatavilla. jos siis haluat edelleen imettää, odottele vaan ja anna lapsen olla rinnalla niin paljon kuin haluaa. vauvat on aika aikaavieviä ja siihen imetykseen joutuu välillä panostamaan aikaa, mutta minkäs teet.
 
"kolmen äiti"
Ei kiinteitä eikä vellejä eikä korvikettakaan! Kuuluu ihan asiaan, että on tiheän imun kausi ja jos silloin menee antamaan korviketta niin maitomäärä ei pääse kasvamaan kuten sen kuuluu. Imetät lapsentahtisesti niin vauva saa maitomäärän kasvatettua ja syöttövälit taas vähitellen pitenevät. Tuon ikäisen suolisto ei kaipaa vielä muuta ja jos vauva kasvaa hyvin niin outoa, että sellaista pitää edes miettiä.
 
"joo"
Kyllä munkin mielestä lapsi oli tossa iässä AINA nälkäinen, söi ainakin tunnin tai välillä puolen tunnin välein. Suunnilleen puolivuotiaaksi mentiin pelkällä rinnalla. Sinuna imettäisin vaan niin paljon kun lapsi haluaa. Mä en antaisi noin pienelle kiinteitä, uskon että se on ihan turhaa jos lapsi kasvaa hyvin. Ja kun noista neuvolan ohjeista aina väännetään kaikkia vitsejä, niin ei niitäkään suosituksia varmaan ihan hatusta ole heitetty. Tietysti omaa päätä voi ja pitääkin käyttää, mutta kyllä neuvolatätikin jotain tietää :)
 
"vieras"
Kokeile tuttia.
Ei ole järkeä, kun on rintamaidolla hyvin kasvanut. Soseet tuskin uppoaa kovin hyvin alkuun ja saat vain lisää tekemistä itsellesi ihan turhaan. Helpompaa on vain imettää.
 
"vieras"
En suosittele minäkään kiinteitä vielä tuossavaiheessa jos kerran rintamaidolla kasvaa. 2kk iässä tosiaan vauvoilla on tiheänimun kausi, jolla tilaavat lisää maitoa ja toiseksi ne määrät kiinteitä mitkä tuon ikäinen kykenee syömään, eivät riitä täyttämään sitä energiamäärää jonka syrjäyttävät maidossa, eli pahimmillaan hidastat niillä vauvan kasvua. Odottaisin siis vähintäänkin siihen neuvolakäyntiin asti, jotta näet onko kasvu jatkunut.

Tuohon velliin. Se on jännä kun Suomessa vellejä pidetään ravinnollisesti arvottomina ja suorastaan haitallisina, kun kuitenkin Ruotsin puolella niillä täyttää vatsansa aikuisetkin...
 
juuh
Minkä ihmeen takia ne äitiyspakkauksen imetysoppaat poistettiin, miksi!!! Ei 2kk ikäiselle anneta kiinteitä, EI anneta. Anna lapsen imeä, tiheän imun kausi saattaa olla menossa. Onko lapsi ainokaisesi? Mihin sulla on kiire lapsen kanssa, mikset voi imettää kun lapsi sitä kaipaa? Ja mikä on usein? Kuinka usein siis imetät ja kuinka pitkiä aikoja kerralla?
 
"xxxx"
Meille th sanoi, että nyt kiinteät kehiin ja äkkiä kun esikoinen joi maitoa 13 dl vuorokaudessa. Pullosta siis sai niin nähtiin paljonko meni. Jatkuvasti oli juomassa. Kiinteitä kun aloiteltiin niin nestemäärän tarvekin sitten laski. Lapsi oli tällöin 2,5 kk ja oli vähän vajaa 3 kk kun kiinteitä sitten alettiin maistella.
 
juuh
[QUOTE="vieras";24596062]

Tuohon velliin. Se on jännä kun Suomessa vellejä pidetään ravinnollisesti arvottomina ja suorastaan haitallisina, kun kuitenkin Ruotsin puolella niillä täyttää vatsansa aikuisetkin...[/QUOTE]

Jasså, onkohan niillä siellä naapurissa pienemmät vatsalaukut :)
 
"annika"
Minkä ihmeen takia ne äitiyspakkauksen imetysoppaat poistettiin, miksi!!! Ei 2kk ikäiselle anneta kiinteitä, EI anneta. Anna lapsen imeä, tiheän imun kausi saattaa olla menossa. Onko lapsi ainokaisesi? Mihin sulla on kiire lapsen kanssa, mikset voi imettää kun lapsi sitä kaipaa? Ja mikä on usein? Kuinka usein siis imetät ja kuinka pitkiä aikoja kerralla?
no varmaan sen takia että kukaan ei niitä lukenut. aivan samalla tavalla äidit roikku täällä kysymässä muitten mielipiteitä vaikka ne oppaat oli siellä.
 

Yhteistyössä