Onko huomenna lapsettomien lauantai?

  • Viestiketjun aloittaja alkuper.
  • Ensimmäinen viesti
"sama"
[QUOTE="heh";26247844]Tiedän mitä on lapsettomuudesta kärsiminen. En siltikään ymmärrä miksi pitää olla lapsettomien lauantai, eihän sitä voi edes juhlia. Ja miksi lapsettomien pitää olla tylyjä niille joilla on lapsia. Itse en koskaan ollut saati kutsunut toisten lapsia kakaroiksi. Joten sitä saa mitä tilaa.[/QUOTE]

En minäkään ole koskaan ollut tyly, tämä päivä voi olla jollekin toiselle tärkeä asian käsittelypäivä,juuri ennen kuin äidit saavat kukkansa ja hehkutuksia satelee, on hyvä hiljentyä hetkeksi ja sytyttää itselleen surun kynttilä. Sinulle joki ei välttämättä ole tärkeää, toiselle se voi olla henkisesti iso asia.
 
[QUOTE="vieras";26247813]Anteeksi mutta asiallisiin kysymyksiin sinä vastaat näin?[/QUOTE]

En huomannut olleeni töykeä. Intouduin kirjoittamaan yleisen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden hengessä ehkä liian fanaattisesti, pahoittelut siitä. Omasta navasta katseen kääntäminen jne. koskevat yhtä lailla itseäni, kaikkia, en osoittanut niitä yksinomaan sinulle enkä kenellekään muulleekaan. Niinku kirjoitin niin myös tarkoitin: PEACE!
 
"pöö"
"Teemapäivää viettämällä Lapsettomien yhdistys Simpukka ry haluaa muistuttaa, että vanhemmuus ei ole kaikille itsestään selvää ja ettei lapsiperhe ole ainoa perhemuoto. Joka viides pariskunta kohtaa tahattoman lapsettomuuden - sen, ettei toivottu raskaus ala vuoden kuluessa."

Ei kai se kenellekään ole pahitteksi tänään, ennen äitiyden juhlaa, ajatella hetki sitä miten haavoittuvaa se oma elämä ja onni onkaan jos niitä lapsia on sattunut saamaan. Ja toisaalta taas on hyvä muistaa että siinä sinunkin työpaikan kahvipöydässä saattaa olla joku tahattomasti lapseton, joka ei halua koko ajan kuulla uteluita siitä miksei heillä ole lasta. Ehkä voi ajatella myös niinkin, että tänään on hyvä kertoa tiedotusvälineissä asiatietoa noinkin yleisestä, mutta vaietusta asiasta, joka saattaa meitä jokaista koskettaa jossain vaiheessa elämää.
 
"vieras"
[QUOTE="pöö";26250312]"Teemapäivää viettämällä Lapsettomien yhdistys Simpukka ry haluaa muistuttaa, että vanhemmuus ei ole kaikille itsestään selvää ja ettei lapsiperhe ole ainoa perhemuoto. Joka viides pariskunta kohtaa tahattoman lapsettomuuden - sen, ettei toivottu raskaus ala vuoden kuluessa."

Ei kai se kenellekään ole pahitteksi tänään, ennen äitiyden juhlaa, ajatella hetki sitä miten haavoittuvaa se oma elämä ja onni onkaan jos niitä lapsia on sattunut saamaan. Ja toisaalta taas on hyvä muistaa että siinä sinunkin työpaikan kahvipöydässä saattaa olla joku tahattomasti lapseton, joka ei halua koko ajan kuulla uteluita siitä miksei heillä ole lasta. Ehkä voi ajatella myös niinkin, että tänään on hyvä kertoa tiedotusvälineissä asiatietoa noinkin yleisestä, mutta vaietusta asiasta, joka saattaa meitä jokaista koskettaa jossain vaiheessa elämää.[/QUOTE]

Mutta mitä se ketään auttaa jos asiaa miettii? Eri asia jos vaikka kampanjoitaisiin munasolujen luovuttamisen puolesta tai jotain. Mutta se, että minuutin ajan ajattelee 'voi niitä raukkoja, on varmasti tosi rankkaa' ei muuta mitään asiaa mihinkään suuntaan.
 
hmm hmm
Tässäkin pätee se, että kaikilla on omat murheensa ja elämänsä. Niin lapsellisilla kuin lapsettomillakin. Pitäiskö tänä päivänä sääliä lapsettomia vai olla kiitollinen omista lapsistaan? Omista lapsistaan on kiitollinen usein ja yhtä usein elämä niiden kanssa on todella rankkaa. Onko lapsettomilla jotenkin vaaleanpunainen kuva koko äitiydestä?
 
"heh"
Tässäkin pätee se, että kaikilla on omat murheensa ja elämänsä. Niin lapsellisilla kuin lapsettomillakin. Pitäiskö tänä päivänä sääliä lapsettomia vai olla kiitollinen omista lapsistaan? Omista lapsistaan on kiitollinen usein ja yhtä usein elämä niiden kanssa on todella rankkaa. Onko lapsettomilla jotenkin vaaleanpunainen kuva koko äitiydestä?
Monella on, koska heille se on saavuttamaton ruusunpunainen unelma. Ja lapsellliset eivät saisi valittaa mistään, olla vain kiitollisia, koska heillä on ne lapset.
 

Yhteistyössä