onko ekaluokkalainen liian nuori kaverin kanssa kahdestaan kauppaan?

  • Viestiketjun aloittaja "mamma"
  • Ensimmäinen viesti
"tuittu"
Noh, millainen rahankäyttäjä on? Meillä en päästäisi, voisi olla ostettu jotain pikkulelua, turhia, joista on puhuttu, ettei tuhlata rahaa niihin, vaan säästetään johoinkin isompaan...

Jos kauppa on lähellä, voihan sitä ehkä käväistä, mutta etteivät sitten unohdu johonkin joen partaalle?
 
kaupunkilaiset
ei minusta ole liian pieni, mutta riippuu paljon lapsestakin. Meidän eskarilainen käy lähihuoltoasemalla hakemassa maitoa kun pyydän, ja tekee sen oikein mielellään (kokee itsensä isoksi ja tärkeäksi kun pääsee hoitelemaan tällaisia juttuja). Hyvin on aina mennyt nuo reissut ja sitä on saatu mitä on tilattu.
 
"vieras"
hyvin voi jo opetella. Itse tiedät parhaiten, selviytyykö. Laita känny mukaan, niin voi soittaa jos tulee asiaa. Tai opasta kysymään neuvoa kassalta. Lähikauppaan on meillä päässyt esim pulloja palauttamaan ja jotain pientä sovittua juttua ostamaan.
 
NF
Kun miettii omaa lapsuutta, niin sitä tuli ekaluokkalaisena käytyä yksin kaupassa, kirjastossa jne. Ja joskus pikkuveljen kanssa kioskilla karkkia ostamassa.

13-14-vuotiaana pärjäsi varsin mainiosti yksin kotona koiria, kissoja, kania ja marsua hoitamassa viikon tai useamman.

Mutta nykyään ei kai enää alle 18-vuotiasta voi jättää hetkeksikään silmistä. En tiedä. Kai sitä jokainen miettii asiat sen oman lapsen kannalta, että milloin lapsi on kypsä mitäkin tekemään. Toiset ovat valmiimpia aiemmin kuin toiset.
 

Yhteistyössä