Ongelmana pitkä kierto!

Heippa!

Onko täällä muita, joilla on pitkä kierto? Selailin vanhoja viestejä, mutten juuri löytänyt tästä aiheesta mitään...

Minulla on siis pitkä kierto, vaihtelee 35-45, joskus voi olla pidempikin. En ole saanut PCO-diagnoosia, joten syy ei ole siinä. Kierto on aina ollut pitkä ja epäsäännöllinenkin. Tunnistan toisinaan ovisoireita siinä kp 20 paikkeilla. Gyne ehdotti Teroluteja, mutta en tiedä aloittaisinko ne, sillä silloinhan tuo mahd. ovulaatio kp 20 jäisi tulematta, jos Terolutit alkaisivat jo aiemmin. Ko. gynellä ei ole säännöllistä vastaanottoa ja siksi hän ei määrännyt Clomeja, koska ei voisi tehdä seurantaultria.

Raskautta on yritetty vasta muutama kk, joten ei kai tässä pitäisi hätäillä vielä. Pohdin kuitenkin, että pitäisikö sittenkin mennä toiselle gynelle, joka ottaisi hormonimääritykset ja mahdollisesti saisin Clomitkin? Miten gyne tutkii olenko edes ovuloinut, labrakokein ilmeisesti?

Kaipaisin siis kokemuksia vauvakuumeisilta, jotka taistelevat pitkien kiertojen kanssa!
 
Moikka! Olennaistahan tässä on se, että ovuloitko vai et - vaikka kierto olisi pitkä, niin turha sun mitään clomeja on syödä jos ovulaatio tapahtuu siinä 14 päivää ennen. Ehdotan, että menisit gynelle ultraa varten ja ajoittaisit käynnin niin, että ovulaation pitäisi todennäköisesti olla pikkuhiljaa käsillä (vähän vaikeaa tietty, kun kierrot vaihtelee noin paljon eikä etukäteen tiedä koska on 14 päivää ennen, mutta ehkä kp25 tai jotain olisi hyvä keskiarvo?). Jos ultrassa näkyy kasvava follikkeli, kaikki on ok, ja jos ei näy niin voit sen gynen kanssa miettiä niitä hormonimäärityksiä ym.

Itselläni kierrot on 33-37 eli ei ihan noin pitkiä, mutta samat ajatukset on joskus käyneet mielessä. Oon kuitenkin aamulämpöjen ja ovistestien perusteella todennut, että todennäköisesti ovuloin, ja hiljattain kävin perustarkastuksessa gynellä jossa lähestyvä ovis bongattiin ultralla. Ehkä sä voit ensin kokeilla noita lämpöjä ja muita kotikonsteja, ja mennä vasta sitten uudestaan gynelle jos jää epävarmaksi ovulaation tapahtuminen?
 
Mie en ole vauvakuumeinen. Otsikon bongasin tuosta sivupalkista ja ajettelin vastata sen mitä osaan :)

Miulla on lievä PCO. Sen toteamiseen meni jonkin aikaa, koska aina ei ollut munasarjoissa nähtävissä monirakkulaisuutta. Ja muutenkin minultä puuttuu monet PCOn tunnusmerkit. Pitkiin ja epäsäännöllisiin kiertoihin sain Terolutit ja ne tasas kiertoa. Ja kun kierto tasaantui asettui myös ovulaatio sen mukaiseksi. Kierron tasaantumisella oli minulla myös se hyvä vaikutus, että kohdun limakalvo vahvistui. Pitkissä kierroissa minulla kävi niin, ettei elimistö jaksanut pitää limakalvoa kunnossa vaan se rapistui (tähän vaikuttivat myös hormoni määräni elimistössä )

Ovuloinnin gyne näkee ultraamalla munasarjat. Ovulaation jälkeen munasarjaan jää munarakkulan rippeet. Samalla tavalla gyne näkee kypsyvät munarakkulat ja niiden koon ja voi näin päätellä milloin mahdollinen ovulaatio on tulossa siinä kierrossa. Veren tai virtsan hormonipitoisuus kertoo ovulaatiosta myös.

Clomeja miulle ei koskaan määrätty, koska selvisi, että meidän lapsettomuus johtui myös miehestä. Ja jouduimmekin turvautumaan rankempiin hoitoihin. Pieni pakkas-poika syntyi lopulta 2007.

Onnea kuumeiluun!!
 

Yhteistyössä