Omenasoseen teko-ohjetta kaipaan...voiko keittää omenat kuorineen?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja raato
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
R

raato

Vieras
Puut notkuu omenoista ja soseita pitäisi alkaa tekemään. Eli edellisenä vuonna kuorin ja lohkoin omenat, keitin pienessä määrässä vettä, lisäsin sokerin ja keitin vähän lisää, survoin vielä sauvasekottimella ja se oli siinä.

Jossain ohjeessa sanotaan, että omenat voisi keittää kuorineen, onko näin?! Minulla ei ole mitään sosemyllyä, eli siemenet ainakin otettava pois, mutta onnistuuko kuorineen teko, jos lopussa käyttää sauvasekotinta? Pehmeneekö omenan kuoret vai jääkö riekaleina soseeseen...?

Mitenkä te teette?

 
Ystävä hyvä, osta sosemylly! Se sellainen käsin kammesta väännettävä ei voi paljoa maksaa ja on kyllä hintansa arvoinen. Sen kun heität hieman pilkotut omput kattilaan vesitilkan kanssa ja keität pehmeiksi. Ja sitten vaan myllyn läpi ja sose purkkiin. Purkit pakkaseen.

En todellakaan jaksaisi alkaa omenia kuorimaan tai siemeniä poistamaan. Mylly on voittamaton!
 
  • Tykkää
Reactions: .....
Alkuperäinen kirjoittaja .:
Ystävä hyvä, osta sosemylly! Se sellainen käsin kammesta väännettävä ei voi paljoa maksaa ja on kyllä hintansa arvoinen. Sen kun heität hieman pilkotut omput kattilaan vesitilkan kanssa ja keität pehmeiksi. Ja sitten vaan myllyn läpi ja sose purkkiin. Purkit pakkaseen.

En todellakaan jaksaisi alkaa omenia kuorimaan tai siemeniä poistamaan. Mylly on voittamaton!

Olen tehnyt vastaavan ihan vaan sauvasekoittimella, eli keitettyjen omenoiden soseuttamisen ennen hillosokerin lisäämistä. Ei kuorimista, kylläkin kodat pois.
 
Mäkin oon ihan kuorineen soseuttanut, keittäessä kuoretkin pehmenee. Tosin mulla kans sellanen sose"mylly" mikä sit sai kaiken ihan soseeksi, ei siis jäänyt kuorista merkkiäkään. En tiedä saako sauvasekoittimella niin hieneetä jälkeä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja kokkaaja:
Alkuperäinen kirjoittaja .:
Ystävä hyvä, osta sosemylly! Se sellainen käsin kammesta väännettävä ei voi paljoa maksaa ja on kyllä hintansa arvoinen. Sen kun heität hieman pilkotut omput kattilaan vesitilkan kanssa ja keität pehmeiksi. Ja sitten vaan myllyn läpi ja sose purkkiin. Purkit pakkaseen.

En todellakaan jaksaisi alkaa omenia kuorimaan tai siemeniä poistamaan. Mylly on voittamaton!

Olen tehnyt vastaavan ihan vaan sauvasekoittimella, eli keitettyjen omenoiden soseuttamisen ennen hillosokerin lisäämistä. Ei kuorimista, kylläkin kodat pois.

Eikö kuorista jäänyt mitään jämiä?
 
Alkuperäinen kirjoittaja .:
Ystävä hyvä, osta sosemylly! Se sellainen käsin kammesta väännettävä ei voi paljoa maksaa ja on kyllä hintansa arvoinen. Sen kun heität hieman pilkotut omput kattilaan vesitilkan kanssa ja keität pehmeiksi. Ja sitten vaan myllyn läpi ja sose purkkiin. Purkit pakkaseen.

En todellakaan jaksaisi alkaa omenia kuorimaan tai siemeniä poistamaan. Mylly on voittamaton!

No ehkä mun sit kannattaisi ostaa sellainen, saakohan ihan esim. Prismasta?

Siis silloinko otan vaan siemenet pois vai? Keitän lohkot ja sokeroin jne, laitan soseen sosemyllyyn ja sekö on siinä? Siis ideanako se että se sosemylly tekee hienoa sosetta?
 
En kuori omenoita, turhaa vaivaa ja menee "materiaalia" hukkaan. Lohkon omput kattilaan, pieni tilkka vettä pohjalle ja keitän sokerin kanssa pehmeiksi. Sauvasekoittimella soseeksi. Ihan täysin 100% samettista ja sileää sosetta ei tule kun kuoret ovat mukana, mutta meitä eivät pienenpienet sattumat haittaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja r:
En kuori omenoita, turhaa vaivaa ja menee "materiaalia" hukkaan. Lohkon omput kattilaan, pieni tilkka vettä pohjalle ja keitän sokerin kanssa pehmeiksi. Sauvasekoittimella soseeksi. Ihan täysin 100% samettista ja sileää sosetta ei tule kun kuoret ovat mukana, mutta meitä eivät pienenpienet sattumat haittaa.

Mutta siis jääkö ne kuoret jotenkin sellaisiksi rieppeiksi sinne?
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja .:
Ystävä hyvä, osta sosemylly! Se sellainen käsin kammesta väännettävä ei voi paljoa maksaa ja on kyllä hintansa arvoinen. Sen kun heität hieman pilkotut omput kattilaan vesitilkan kanssa ja keität pehmeiksi. Ja sitten vaan myllyn läpi ja sose purkkiin. Purkit pakkaseen.

En todellakaan jaksaisi alkaa omenia kuorimaan tai siemeniä poistamaan. Mylly on voittamaton!

No ehkä mun sit kannattaisi ostaa sellainen, saakohan ihan esim. Prismasta?

Siis silloinko otan vaan siemenet pois vai? Keitän lohkot ja sokeroin jne, laitan soseen sosemyllyyn ja sekö on siinä? Siis ideanako se että se sosemylly tekee hienoa sosetta?

Ei mitään myllyjä! Helpoimmalla pääset kun surautat keitetyt omenat soseeksi sauvasekoittimella.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja r:
En kuori omenoita, turhaa vaivaa ja menee "materiaalia" hukkaan. Lohkon omput kattilaan, pieni tilkka vettä pohjalle ja keitän sokerin kanssa pehmeiksi. Sauvasekoittimella soseeksi. Ihan täysin 100% samettista ja sileää sosetta ei tule kun kuoret ovat mukana, mutta meitä eivät pienenpienet sattumat haittaa.

Mutta siis jääkö ne kuoret jotenkin sellaisiksi rieppeiksi sinne?

Rieppeiksi? Niistä voi jäädä pienenpieniä "tikkuja" (kuulostaa pahemmalta kuin mitä on) soseen joukkoon, mutta nämä eivät ole mitään teräviä eivätkä minusta haittaa joukossa yhtään mitään. Riippuu myös siitä kuinka pitkään pyörität sauvasekoitinta.
 
Tein just silleen, että poistin omenoista siemenkodat, keitin pienen sokeri- ja vesimäärän kanssa pehmeäksi, soseutin sauvasekoittimella ja lisäsin valkoista Melatin-ainetta sokerin kera. Näin pitäisi tulla pakastettavaa hilloa. Ei ole oikein tilaa perinteiselle hillolle ja en jaksa ostaa lasipurkkeja, joten testasin että mitä tuosta syntyy. Vaikuttaa lupaavalta!
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Jep, kiitti paljon teille!! :) Aion testata kuorineen keittämistä ja survon sillä sauvasekottimella. Jos ei kelpaa, niin ei sitten auta kuin kuoria. :)

Vettä vain ihan ministi. Ettei tule vetistä. Sokerit siten sinne vaan sekaan maun mukaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Ne omenat voi myös höyryttää mehumaijassa ja sitten soseuttaa sosemyllyllä. Kuoret jäävät myllyyn ja kuiva kuori massa on helppo kaapia biojätteisiin.

Työlästä on noin. Tulee terveellisempää ja kuitupitoisempaa hilloa kun soseuttaa kuorineen.
 
On kokeiltu kaikki konstit. Ei sosemyllylle ole voittajaa. Lohkon omenat ja poistan näkyvät siemenet. Omenia Ei saa kuoria. Keitän pehmeäksi pienen vesimäärän kanssa. Mylläämisen jälkeen sose on pehmeää ja sileää.
 
Mä teen niin että lohkon puoliksi tai 4 osaan kuorineen ja siemenkotineen ja laitan kattilaan pienen vesimäärän kanssa, kansi päälle. Kun ovat pehmenneet, on helppo puristaa siivilän läpi ja tulee täysin ihanan sileää. Sokeria en laita.
 
Sosemyllyä käytän itsekin; haluan hillosta ihan tasaista.
Viime viikolla kokeilin kaverin vinkistä uunissa tehtävää hilloa, ja hyvää tuli. Siihen ensin tehtiin tuo keitto + soseutus, sitten laitettiin hillo uuniin muhimaan.
Tuli tosi hyvää, vähän kinuskinen maku.
 

Yhteistyössä