Omat lääkkeet..pitääkö nistä olla resepti tms. näyttää tullissa tms..

  • Viestiketjun aloittaja Matkailia ekaa kertaa..
  • Ensimmäinen viesti
Reseptit mukaan
No jos ne on huumaavia aineita, esim. opiaattipohjasia niin resepti tulee olla ehdottomasti. Thaimaassa kun on aika ankarat huumelait kuolemantuomioineen. Reseptit on hyvä olla myös mukana, jos lääkkeet jostain syystä katoaa.
 
Saraldo
Mä kyllä suosittelen ottamaan kaikista käyttämistä lääkkeistä reseptit mukaan. Joissain maissa voi olla reseptilääkkeinä sellaiset, mitä meiltä saa käsikauppatavarana. Kun me muutama vuosi sitten reissattiin Amerikkaan, miehen lääkäri kirjoitti vielä erikseen todistuksen siitä, mitä lääkkeitä ja mihin tarkoitukseen hän syö. Kuulemma voivat matkatavaroita tarkastessa estää pääsyn maahan tai maasta pois, jos ei ole mitään millä osoittaa, että kyseiset pillerit tulee omaan käyttöön ja ne on lääkäri määrännyt.
 
JONSERED Karhunkantaja
Thaimaahan tarvitaan tietyistä lääkkeistä kopio reseptistä, lääkärinlausunnosta ja lääkärin laillisuudesta. Ja kaikki ensin laillistetulla kääntäjällä englanniksi käännettynä, maistraatin leimoilla ja niiden kanssa henk.koht. Thaimaan suurlähetystöön Helsinkiin passin ja toisen henk.todistuksen kanssa. Sieltä saa sitten virallisen käännöksen thaiksi.

Mutta kukaan ei koskaan halua nähdä niitä. :saint: Ja ilman ei uskalla metyylifenidaatin kanssa matkustaa, voipi häkki heilahtaa.

Ns. tavallisista lääkkeistä riittää resepti.

Lisäys: maistraatin pitää todistaa kopiot oikeiksi.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
"vieras"
Eipä ole reissaamisesta kokemusta kuin Pohjoismaissa, mutta meillä oli lapselle epilepsiakohtausten varalle peräruiskeita, joissa muistaakseni diapamia. Lääkäri antoi reseptin ja apteekissa vielä kirjoitettiin joku erillinen todistus, että mihin lääke on tarkoitettu ja sanottiin, että muuten voi tullissa tulla ongelmia, jos sinne joutuu.
 
JONSERED Karhunkantaja
Ns. Schengen-todistuksen voi tarvita välilaskuja varten... Se on vain kuukauden voimassa, mutta sen saa apteekista ostamalla.

Siis JOS kyseessä on lääke, jonka resepti jää apteekkiin Suomessa.
 

Yhteistyössä