Omakotitalon rakentaneet: 6 kysymystä unelmista ja realiteeteista

  • Viestiketjun aloittaja Rakentajatar
  • Ensimmäinen viesti
Rakentajatar
Kysyisin teiltä omakotitalon jo rakentaneilta / rakennuttaneilta kuutta asiaa, joita olen miettinyt nyt, kun olemme ihan vähällä alkaa moiseen projektiin. Pyytäisin, että arvioisitte näitä asioita suhteessa siihen aikaan, kun ette vielä asuneet omakotitalossa.


1. Onko uusi, tilava omakotitalo lisännyt vai vähentänyt kotitöiden määrää verrattuna asuntoon, jossa asuit aiemmin? (esim. tuntimääräisesti)

2. Oletko uudessa talossa äkäisempi tai stressaantuneempi kuin asunnossa, jossa asuitte aikaisemmin? Tuntuuko, että on enemmän päiviä, kun mikään ei suju / sotkua on joka paikassa / joku asia vaatii puuttumista /riitelette - vai onko tällaiset tilanteet nimenomaan vähentyneet omakotitalossa? Oletko paremmalla tuulella, kun talokin antaa rauhaa, valoa, tilaa ja viihtyisyyttä?

3. Onko sinulla ja puolisollasi enemmän vai vähemmän kahdenkeskistä aikaa?

4. Onko asunnossa enemmän sotkua vai vähemmän sotkua verrattuna asuntoon, jossa asuitte aiemmin? Tai pikemminkin, häiritseekö sotku nyt enemmän vai vähemmän? Kompasteletko edelleen legopalikoihin ja maissinaksuihin, vai onko kaikki kuin sisustuslehdestä?

5. Nukutko paremmin uudessa makuuhuoneessa, vai onko uni samanlaista kuin aiemminkin?

6. Ylipäänsä - kuinka paljon koet, että ne "unelmat" joita kuvittelit rakennusprojektin alussa (esim. aamiainen terassilla lintujen laulellessa) ovat toteutuneet, vai oliko arjessa yhtä paljon valopilkkuja myös kun asuit esim. vuokralla kerrostalossa?


Tässä on vielä aikaa miettiä, lähdemmekö rakentamaan vai emme. Ja näitä asioita miettii, varsinkin kun arki on periaatteessa hyvää nytkin, sotkuineen päivineen. Että onko se "sen" kaiken arvoista.


KIITOS vastauksista jo tosi paljon!!
 
"Lilli"
Samoja juttuja pohdin. Kun asuu kerrostalossa, haaveilee rivarista, nyt kun asuu rivarissa, miettii oiskos omakotitalo sittenkin hankittava. Mitä sitten pitää saada, jos on se okt?
 
"Vieras"
Voi jessus. Kodin siisteys ja ihmisen onnellisuus elämään ynnä muut jutut ovat niitä asioita, jotka ihminen itse ympärilleen luo, olivat puitteet mitkä tahansa. Minä olen rakentanut talon koska jossain on asuttava ja oman omistaminen on järkevää. Samalla tavalla ne linnut laulavat ja aurinko paistaa sinne kerrostaloonkin.
 
wsx
Jos talouden epäjärjestys on ongelma, ei uusi isompi asunto sitä auta. Meillä emäntä aina valitteli säilytystilojen puutetta kun ärisin jatkuvasta epäjärjestyksestä. Nyt on säilytystiloja mutta ei tilanne mihinkään muuttunut - se järjestys on luonteesta ja tahdosta kiinni.

Aikaa on vähemmän kuin ennen, koska ne asuntovelat maksetaan työllä.Kotityöt sujuvat helpommin uusilla koneilla. Siivoaminen on yhtä vaikeaa kuin ennenkin koska kuuntelin liikaa vaimoani - tehtiin siis epäkäytännöllisiä ratkaisuja.

Uusi puutarha on se valopilkku.
 
1. Lisännyt. Enemmän neliöitä, enemmän siivottavaa.

2. En ole sen äkäisempi kuin ennenkään, mutta hommaa mitä pitää tehdä on edelleen, eikä se omakotitalossa lopu.

3. Enemmän.

4. Vähemmän sotkua. Tavaroille on säilytystilaa ja kissat viihtyvät ulkona.

5. Samanlaista.

6. Kyllä ne asiat joista haaveili alussa on toteutunu, tekemistä tosin on vielä että kaikki on "täydellistä".
 
Vastaus
[QUOTE="Lilli";28424619]Samoja juttuja pohdin. Kun asuu kerrostalossa, haaveilee rivarista, nyt kun asuu rivarissa, miettii oiskos omakotitalo sittenkin hankittava. Mitä sitten pitää saada, jos on se okt?[/QUOTE]

Sitten pitää saada isompi/uudempi/hienompi/paremmalla paikalla/isommalla tontilla oleva okt.
 

Yhteistyössä