KOTKOT-KEITTO, NAPERO
(6 annosta)
Ainekset:
Kotkot-keitto, napero
Iso reseptikuva
1 l vettä
(1 tl suolaa)
(1/2 tl mustapippurirouhetta)
3 (n. 200 g) Pirkka-porkkanaa
pala (n. 80 g) palsternakkaa
6 (n. 400 g) Pirkka-perunaa, vihreä pussi
1/2 ps (á 200 g) Pirkka-maissia
10 cm pätkä purjoa
1 tl basilikaa
n. 300 g Pirkka marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
1 rkl öljyä
1/2 tl paparikajauhetta
persiljaa
Pese ja kuori juurekset.Viipaloi porkkanat ja kuutioi palsternakka. Lohko perunat veneen mallisiksi. Lisää kiehuvaan veteen porkkanat, palsternakka ja perunat sekä halutessasi suola ja mustapippuri. Keitä 15-20 minuuttia. Suikaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Lisää maissit, purjosuikaleet ja basilika sekä öljyssä ruskistetut ja paprikajauheella maustetut broilerisuikaleet. Anna kiehua hiljalleen vielä 5 minuuttia. Koristele keitto tuoreella persiljalla. Tarjoa leivän kanssa.