Oliko toinen synnytys helpompi?

Ainakin minulla pitää tuo väite paikkansa.
Esikoisen synnytys kesti 4,5h. Toinen 2,5h.
Kolmas 2h15min. Ja neljäs 1h36min.
Ja jokainen synnytys on ollut edellistä helpompi. Kuopuksen synnytyksessä ei keretty edes synnytyssaliin asti, kun poika tulla tupsahti maailmaan parilla ponnistuksella synnytyssairaalan aulassa.
 
Oli! Kun olisin kaupassa käynyt...vähän sellanen synnytys. Ajallisestikin jo oli huomattavasti lyhyempi kun eka kesti vajaa 20h ja toka 6h. Kävelin välittömästi synnytyksen jälkeen suihkuun ja naureskelin yksikseni, että voiko olla näin helppoa. Esikosta kun en tod kävellyt vaan mut kuskattiin sängyllä omaan huoneeseen.
 
lady of the lake
Toinen synnytys oli kyllä nopeampi, mutta muuten vaikeampi.Johtui kyllä kätilöstäkin aika paljon; ei pyytänyt pyynnöstä huolimatta anestesialääkäriä enkä saanut toivomaani kipulääkitystä.Synnyts oli todella kivulias, koska vauva iso eikä kätilö tehnyt episiotomiaa pyynnöstä huolimatta. Joudutaan kuulemma turhaan ompelemaan...Sain toisen asteen repeämät, joita sitten ommeltiinkin vähän pidempään.Verta menetin paljon... Ensimmäinen synnytys oli kuin unelma toiseen verrattuna! |O
 
ehi
Nopeampi oli kyllä toinen, (eka 4h55min, toinen vain 50min). Mutta helpommaksi en sanoisi, ja varmaan johtuu siitä kun tuli niin nopeasti, oli tosi raju synnytys = KIVULIAAMPI kuin eka.
 
Yhtä nopea oli kun ekakin ja molemmat olleet aika kivuttomiakin. Tosin ponnistaessa toista vauva ei meinannut millään tulla, ja syykin selvisi. Kaveri pätti syntyä käsi poskella. Tuli mutama lisäsentti, mutta selvittiin ilman tikkejä!
 
No nopeampi kyllä oli ,eka synnytyksessä salissa oltiin 23 tuntia ja nyt tokassa 14tuntia! :| Mutta helpompi ei ollut, oli pidempi ponnistus ku ekassa ja tikkejä alapäässä huomattavasti enempi ku ekasta! Tuntui että toinen vauva oli paljonkin ekaa isompi mutta olikin pienempi! Eka oli 3670g ja 51 cm ja toka 3480 g ja 50 cm...
 
Mulla oli eka synnytys todella vaikea la.aika oli 3.9.92 meni yli la ajan.mulla alkoi
supistella 15.9.92 illalla muistan kun he pyyti laitaan isolla ruutalla vettä peräsuoleen kävelin sen jälkeen synnärillä levottoman .jossain vaiheessa nukahdin ja heräsin lapsiveteen aamu 5.00 hoitaja sanoi nyt synnytys huoneeseen poikamme tuli maailmaan vasta 16.9.92 klo 9.30 painoi 3840g pituus 50,5cm. nyt odotan toista ja pelottaa miten kauan nyt toisella. perjantaina alkoi 15 raskausviikko.ekalla ei pahin vointia juurikaan mut nyt aamulla vähän .illalla ennen nukkumaan menoa alkoi pahoinvoinnit nyt helpottaa luojan kiitos. :)
 
ekaan synnytykseen verrattuna toinen oli lastenleikkiä. =)
ekassa (oli kyllä kaksossynnytys) ponnistin yli puoli tuntia ekaa vauvaa, toinen tuli 3 ponnistuksella, mutta olin kyllä ihan rättiväsynyt sen jälkeen. verta menetin yli litran, hb tippui 70:n, ja muutama tikkikin ommeltiin.
toka synnytys oli 1v3kk tuon jälkeen, kesti 7 tuntia, joista vain 3 kivuliasta. ponnistusvaihe kesti pari minuuttia, ja tyttö oli pihalla parista ponnistuksesta. verta en menettänyt, enkä revennyt, ja olin ihan elämäni kunnossa.
sairaalasta lähdin seuraavana päivänä, ja vaunulenkille lähdettiin jo illalla.
seksiinkin pystyin jo viikon päästä, eikä edes sattunut.

että joo, mulla ainakin oli seuraava paljon helpompi, ja toivotaan että neljäs vaavi syntyy yhtä helposti. jos nyt semmoinen vielä saadaan.. :)
 
Jii
Ekan vääntäminen ;) kesti 11,5 tuntia, epiduraalilla mentiin ja vaikutus loppui ennen ponnistusvaihetta, mikä kesti 30 min. Kakkonen syntyi viidessä tunnissa. Epiduraalin sain nytkin, ja vaikutus kesti loppuun asti. Supistukset tuntuivat paineena lantiossa, mutta vasrinaisia kovia kipuja ei ollut. Oli helpompi =)
 
Joo kyllä oli :D vaikka helppoja ne oli molemmat ;) eka kesto 8h toinen 4h ja aika lailla samalla lailla meni synnytykset. mielenkiinnolla odotan mahdollisen kolmosen syntymää....mahdankohan edes tajuta kun synnytys alkaa :whistle: supistukset ei ollu enää niin kamalia tämän toisen aikana ku ensimmäisen...
 
Toinen synnytys oli huomattavasti helpompi ja vähemmän kivulias vaikka pelkällä ilokaasulla ja paracervikaalipuudutuksella mentiinkin. Esikoisesta salissa oltiin vajaa 6 tuntia, tästä kuopuksesta 1,5 tuntia. Kuopuksen syntymän jälkeen olin heti ensi-imetyksen jälkeen omilla jaloillani ja kipittelin suihkuun ja sen jälkeen kuvaamaan kuinka isi kylvettää ensi kertaa vauvaa... Esikoisesta en edes kyennyt tuettuna nousemaan ylös, vaan sängyllä kärrättiin osastolle ja sielläkään en saanut liikkua ilman hoitajaa edes vessaan heikon olon vuoksi.

Väliä synnytyksillä oli liki 8 vuotta.
 
Kimppa
Esikoisen synnytys kesti 12h 45min, toisen 3h 1min.

En osaa sanoa, kumpi oli helpompi. Oli niin erilaiset synnytykset. Eka päätyi sektioon. Toinen oli pikasynnytys ilman kivunlievitystä. Pidin silti tokaakin synnytystä ihan suht helppona. Ponnistus kävi nopsasti eikä repeämiä tullut. Ekassa en tietenkään joutunut kärsimään kivuista (synnytyksesssä, toipuessa kylläkin) niin paljon, mutta pidin silti alatiesynnytyksestä enemmän.

Jos seuraava tulee vielä nopeammin, tulee tosi kiire sairaalaan..
 
Kysymys kaikille teille, joilla ponnistusvaihe on ollut pitkä ja tuskainen. Eli helpottuiko homma yhtään seuraavien lasten kohdalla.

Punnersin esikoista maailmaan yli tunnin ja siitä taisi jäädä jonkinlainen trauma. Oli melkoista kidutusta. Avautumisvaihe oli helppo ja nopea. Nyt haluaisin tietää, että tuleeko toinen mahdollisesti ulos paljon helpommin vai voiko sama olla edessä taas?

Mietin vain, kannattaako vaatia heti tehokasta kivunlievitystä, vaikkei avautumisessa sitä vielä kaipaisikaan. Ponnistusvaiheeseen siirryttäessä kun sitä ei enää anneta.
 
Ei varsinaisesti ollut helpompi. Eka synnytys oli 6,5h ja toka oli 9,5h.

Ekassa pahinta oli avaavat supistukset, kipu oli ihan käsittämätöntä. Ponnistusvaihe oli helppoa, kun tunsin miten pitää ponnistaa ja joka ponnistuksella kipu väheni.

Tokassa pahinta oli ponnistaminen, avaavat supistukset kesti joten kuten. Ponnistaessa spinaali vaikutti vielä liikaa enkä tuntenut varsinaista tarvetta ponnistaa enkä myöskään tuntenut supistuksien alkua/loppua. Sitä vain ponnistettiin tietämättä oliko supistus vai ei.
 
Oli helpompi! Eka kesti 16h ja toinen reilu 5h. Ponnistusvaihe tosin oli tässä toisessa vaikeampi, kun epiduraali vei vähän ponnistustarvetta mennessään ja vauva oli aika iso. Ekassa synnytyksessä kuitenkin tuli repeämiä ym. mutta tässä toisessa ei tikkejä tarvittukkaan :)
 

Yhteistyössä