Alkuperäinen ohje menee näin:
4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 rlk vaniljasokeria
250 g sulatettua margariinia
Sekoitetaan, otetaan erilleen noin puolet. Toiseen puolikkaaseen sekoitetaan
1 muna
1 lasi piimää
Tää taikina kaadetaan pellille, sen päälle tulee rahkaseos johon tulee
2 prk maitorahkaa (tai yksi iso)
1 lasi sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
Rahkan päälle vielä ripotellaan se toinen puolikas siitä alussa tehdystä taikinasta, paistetaan 200 asteessa ½ tuntia.
Mun makuun tuolla alkup. ohjeella tulee liian makea. Yleensä laitan sokeria puolet vaan tuosta määrästä, eli taikinaan 1 lasi ja rahkaan puolikas, ja rasvaakin olen laittanut aina vähemmän. En muista paljon laitoin eilen, joskus oon laittanut jopa 100g vähemmän rasvaa eli 150g ja silti oli hyvää

Siihen sopii myös marjat, jos laittaa siihen rahkan päälle ennen sitä muruseosta
Tulee kokonainen uunipellillinen. Ja ehdottomasti tehtävä käsin, ei tuu niin hyvä rakenne jos tekee sähkövatkaimella, taikinan kuuluu jäädä kökköiseksi

:attn: