Oletteko tehneet itse maksalaatikkoa?

  • Viestiketjun aloittaja Kotikokit hoi
  • Ensimmäinen viesti
Tein viime vuonna tällä reseptillä, oikein hyvää tuli. Ja ehdottomasti naudan eikä sian maksaa, possunmaksa niin väkevän makuista.

1 dl puuroriisiä
3½ dl vettä
1/4 tl suolaa
1 rkl paahdettua sipulirouhetta
2 dl täysmaitoa
1,3 dl kuohukermaa
200 g jauhettua naudan maksaa
3/4 dl rusinoita
1 muna
2 rkl siirappia
3/4 tl suolaa
1/3 tl valkopippuria
1/3 tl inkivääriä
3/4 tl meiramia



Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Keitä myös rusinat pehmeiksi vedessä omassa kattilassaan 5 minuuttia. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi, vellimäisen löysäksi seokseksi. Kaada seos voideltuun 0.85 l foliovuokaan. Paista 200 asteessa tunnin ajan.
 

Yhteistyössä