Oletteko joutuneet kyseenalaistamaan eläinlääkärin taidot?

Tai muuten ihmetelleet, pahoittaneet mielenne tms. kyseisen ammattikunnan toimien vuoksi. Itse olen kohta 20 vuotta ollut säännöllisen epäsäännöllisesti tekemisissä eri eläinlääkäreiden kanssa ja yleensä kaikki on sujunut hyvin mutta nyt on viime vuosina sattunut meidän paikalliselle eläinlääkärille sellaisia rasittavia (mutta ei onneksi kamalan vakavia!) kämmejä, että olen alkanut jo miettimään hoitojen hinta/laatu -suhdetta. Samoin palvelun sävy on välillä turhan töykeä. Meillä ku yks el-reissu on aina rapiat 100 egee niin toivos sillä saavan hyvän palvelunkin. Ku me ei tod olla niitä jatkuvasti syyttä suottakin lääkärissä hyppääjiä. Mietinkin et kuinka tarkkaan eläinlääkäreitä valvotaan?
 
No kyllä! Kerran jouduin viemään kissamme päivystykseen (yksityinen) virtsakivien takia. Vastaanottamassa oli kaksi nuorta naista, lääkäri ja hoitaja. Kissaa ei punnittu, vaikka se nukutettiin, minkäänlaisia jatkohoito-ohjeita tms. ei annettu, vaikka niitä kyselin ja lasku oli pöyristyttävä. Kissa parka nukkui kuin koomassa iltamyöhäiselle (käynti aamupäivällä). Seuraavana maanantaina jouduin kääntymään lähilääkärimme puoleen, kun rakon huuhtelu ei auttanut. Hän kysyi ensimmäiseksi, paljonko kissa painaa ja oli aika hämmästynyt, kun kerroin, ettei päivystyksessä kattia edes punnittu.
 
hiits
Me tapaamme käydä eläinlääkäriasemalla jossa työskentelee kaksi eläinlääkäriä (mies ja nainen). Ensimmäisen kerran kun menimme eläinlääkärille sattui aika tälle miehelle. Hän tuli puolituntia myöhässä, eikä edes pyytänyt anteeksi! Hän ei myöskään punninnut kissaa ennen kuin sen rauhoitti. Hän käyttäytyi muutenkin vallan epäystävällisesti. Ainoa asia mikä häntä tuntui kiinnostavan oli koska tulemme leikkauttamaan toisen kissan. Kissamme ovat sisäkissoja joten vaaraa raskaudesta ei ole. Ja tuo kissa ei uskaltaisi oven raosta ulos lähteä. Ja vaikka se täytyisi leikata niin täytyykö sitä kahden minuutin välein kysellä.

Meillä ei ole autoa joten emme voineet siirtyä käyttämään toista eläinlääkäriasemaa joten joudumme menemään uudestaan ja päädyimme tälle naiselle. Hän hoiti kaikki loistavasti ja jäi todella hyvä fiilis siitä. Hän myös löysi syyn kissan aikaisempaan lääkärikäyntiin (tuo mieslääkäri ei edes löytänyt syytä miksi silloin ekalla kerralla menimme lääkäriin). Samalla kerralla toinen kissa jouduttiin myös nukuttamaan ja vaikka kissa oli tarkasti punnittu se nukkui iltamyöhälle. Ei siinä mitään, mutta mietin mitä olisi käynyt sen toisen lääkärin kanssa samassa tilanteessa. Toinen kissa on sellainen pieni rimppana joka selkeästi kärsi nukutuksesta/rauhoituksesta (kun menetti nii paljon lämpöä). Ja tämä naislääkäri varoittikin, että saattaa kestää hetki ennen kuin kissa toipuu. Ja antoi tarkat ohjeet mitä pitää kissan kanssa tehdä kotona (mies ei antanut mitään sellaisia ohjeita) Vastaisuudessa varaamme aina ajan sille naislääkärille, en päästä kissoja lähellekään sitä mieslääkäriä.
 
Me käytettiin muutama vuosi sitten meidän koiraa eläinlääkärissä. Olin sitä mieltä että koiran lonkissa on vikaa, kun ei meinaa päästä ylös ja on kipeän oloinen.

Eläinlääkäri ei korvaansa lotkauttanu mun mielipiteelle ja teki diagnoosin et koiralla on anaalirauhastulehdus. Tyhjensi rauhaset ja määräsi antibioottikuurin.

Muutaman päivän päästä menin toisen eläinlääkärin luo ja kerroin taas et mielestäni lonkissa on vikaa.
Lonkat kuvattiin ja todettiin niin paha lonkkavika et koira lopetettiin. Olisi tarvinut teko nivelet. :'(

Olin törkeä ihminen ja jätin maksamatta tämän anaalirauhasdiagnoosin, kun laskun siitä sain. Ei tullu koskaan karhua. :whistle:
 
meillä paikallinen eläinlääkäri on niin työhönsä kyllästynyt että paistaa jo naamastakin.
käytettiin meidän koiraa ihan ekassa pentutarkastuksessa ja mun ymmärryksen mukaan siinä on tarkoitus tarkastaa koira kuonosta hännänpäähän.
tämä meidän tohtori iski piikin niskaan ja sanoi-40e....yritin siinä sitten kysellä apuja pennun kynsien leikkuuseen kun pelkää sitä kuollakseen....tympeänä kippasi koiran kyljelleen ja mutisi jotain....
pentua ei siis mitenkään tarkastettu...
 
laulava lintukoira
Meidän lähieläinlääkäri on kyllä valitettavasti sellainen tapaus mille ei koiria viedä kuin "simppeleissä" vaivoissa. :/ Koirarievun "silmätulehdusta" hoidettiin useamman lääkekuurin verran... laskua kertyi ainakin 150 euroa. Alkoi sitten puhumaan toisen kaupungin silmäspesialistista jonne olisi oitänyt koiraa lähteä viemään. Käytiin sitten kuitenkin vielä eräällä lääkärillä 20km päässä,ja totesi heti että vika on kyynelkanavissa...lääke maksoi 8 euroa ja se oli bensojen lisäksi ainoa kulu. Koira parani muutamassa päivässä. Kohtutulehdustakin hoidettiin antibiooteilla vaikka koira ei päässyt edes ylös...toinen lääkäri jolla nykysin käydään leikkasi heti,ja nyt on reipas ja iloinen 10 vuotias koirulirouva.
Onhan näitä sattunut. Valitettavasti.
Kaiken huippuna pidän erästä Kotkalaista lääkäriä,joka oli sitä mieltä että Lhasa Apsollani oli krooninen silmätulehdus... tosi kipeä oli ja mikään ei tuntunut auttavan. lääkäri totesi sitten siihen että voi lopettaa sen 300 markalla! (silloin oli vielä markat) Toinen lääkäri sitten näki heti että silmässä oli haava...koira sai asianmukaista hoitoa ja voi paremmin. Silmä tosin sokeutui.
Että näinkin voi käydä. \|O
 
Sattuipa taannoin... Astutin vanhimman narttuni, menimme ultraan 24 vrk:tta jolloin saimme kuulla että narttu on tyhjä... Uusinta ultra taisi olla 35 vrk:tta.... Tyhjä... Pakko uskoa kun kahdesti sanotaan... aikaa kului ja aloin syöttämään light-ruokaa, ananasta jne. Vrk 52 aloin ihmetellä kun narttu vaan lihoo ja petaa... Soitin kyseiselle eläinlääkärille että koira on ultrattava vielä kolmannen kerran... Tulos oli järisyttävä koira on tiine, tulossa vain yksi pentu. Loppujen lopuksi asiassa kävi niin, että narttu synnytti vrk 63 kuusi tervettä ja vahvaa pentua =) , joista osalla on jo nykyään lapsenlapsiakin.... Asian opetus: Ultra voi myös valehdella.
 
öhöm
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.12.2005 klo 11:47 Miksu kirjoitti:
Sattuipa taannoin... Astutin vanhimman narttuni, menimme ultraan 24 vrk:tta jolloin saimme kuulla että narttu on tyhjä... Uusinta ultra taisi olla 35 vrk:tta.... Tyhjä... Pakko uskoa kun kahdesti sanotaan... aikaa kului ja aloin syöttämään light-ruokaa, ananasta jne. Vrk 52 aloin ihmetellä kun narttu vaan lihoo ja petaa... Soitin kyseiselle eläinlääkärille että koira on ultrattava vielä kolmannen kerran... Tulos oli järisyttävä koira on tiine, tulossa vain yksi pentu. Loppujen lopuksi asiassa kävi niin, että narttu synnytti vrk 63 kuusi tervettä ja vahvaa pentua =) , joista osalla on jo nykyään lapsenlapsiakin.... Asian opetus: Ultra voi myös valehdella.
nuo koirien ultrat ovat yleensäkkin vain viittaa antavia. Omalla koirallani piti olla tulossa 2 pentua ja tulikin 6.
kaverin cokkerilla piti tulla 3 pentua ja tulikin 7,mutta 2 syntyi kuolleena ja 1 hieman myöhemmin.
 

Yhteistyössä