Oletko sähkölämmityksen "varassa"?

  • Viestiketjun aloittaja vvvvvieras
  • Ensimmäinen viesti
Pieni takka löytyy, mut ei kovin hirveästi puita, ja neki on homeessa eli pitäis nakata suoraan ulkoa jääkylminä takkaan, ei varmaan kovin hyvä juttu se. Onkohan lämpöarvo homeisilla puilla muutenki huonompi...
 
"aapee"
Pari vuotta ollaan mekin täällä asuttu eikä sähköt mennyt, mutta kyllä se vähän pelottaa, jos ne meneekin. Meilläkin ILP lisäksi, mutta eihän se ilman sähköä toimi sekään!
 
"Wee"
Onneksi en, päälämmityksenä meillä on puupannu (vesikiertoinen lattialämpö) ja kiertovesipumpulle saadaan tarvittaessa virtaa aggrekaatilla. Lisäksi talon molemmissa kerroksissa on takka.
 
lämpöä
Aikamoista hölmöyttä jättää kaikki yhden kortin varaan.Jos on omakotitalo, niin huushollissa pitää olla sellainen uuni, että sillä pystyy tarvittaessa lämmittämään kämppää.
 
Ken guru
Meillä on sähkölämmityksen ja ILP:n lisäksi varaava takka. Mutta. Puita vain ulkona autokatoksessa. Eli tovin niitä saa sytytellä, ehkä kesään mennessä saa syttymään..
 
"super"
Sähkölämmitys löytyy mutta hätää ei tulis jos sähköt meniskin pitkäksi aikaa. Leivinuuni ja takka lämmittää tehokkaasti, lisäksi on puusauna. Oon sitä mieltä että omakotitalossa pitää olla puulämmitysmahdollisuus muuten ei ole järkeä omakotitaloa hommatakaan!
 
Pari takkaa ja just lämmitetty leivinuuni löytyy, eli ei haittaisi vaikka nyt sähköt menisikin.
Kynttilöitä ja sytyttimiä on myös silleen hollilla, että saa nopeesti valoa, jos ne sähköt menee (on mennyt ennenkin, joten kokemuksesta em. järjestelyt).
 
..
Omakotitalossa meillä leivinuuni, eipä tässä asuttaiskaan jos ei olisi muuta lämmönlähdettä kuin sähköpatterit. Kyllä mun mielestä ainakin okt asujien pitää varautua sähköjen menetykseen. Pitäskin muuten lämmittää uunia, patterit on päällä vain makkareissa muualla lämpöä nyt 18...
 
....
Meillä on sähkölämmityksen lisäksi puuhella, joten ihan ei jäädyttäis. Mutta ei se hella millään jaksa koko kämppää lämmittää. Pitäisi linnoittautua keittiöön asumaan kunnes sähkö palais :D

Onneks meillä sähköt kulkee maan alla, niin ei tuu katkoksia ihan niin herkästi.
 

Yhteistyössä