Oletko koskaan törmännyt mätään kananmunaan elämäsi aikana?

järkkyä
Olen vuosia sitten joutunut kokemaan sen. Rikoin munan leipomista varten, yökkäsin ja syöksyin keittiön ovesta ulos. Haju oli niin kauhistuttava, että ensimmäinen reaktio oli tosiaan juosta ovesta ulos. Takaisin kun palasin, hengitin suun kautta, muuten ei olisi onnistunut.
 
nelkyt ja risat
Kerran, muutama kuukausi sitten. Ihan hirveä lemu ja ällön näköinen se musta "keltuainen" mikä sieltä pulpahti ulos. Eipä tehnytkään mieli paistettuja munia sen jälkeen : D
 
Nainen, vuosimallia -79
Kerran olen mätämunaan törmännyt. Nuorena likkana, teininä jotain leipomusta tein kun törmäsin ällötykseen ja tulihan siitä äläkkä. :D On jäänyt mieleen kun isä nauroi mulle ja sanoi äidille et on se hyvä kun toi tyttö pelkää noin hirveesti noita mätämunia! Hahaha! :D :D
 
....
Kerran teininä. Halusin olla oma-aloitteinen ja keitin ison kattilallisen kananmunia, joista yksi sitten oli mätä. Aivan järkky haju tuli kun se räjähti sinne kattilaan, ja lopulta iskä joutui menemään keittiöön hoitamaan sotkun ku mie ja äiskä oltiin talon perimmäisessä nurkassa niin kaukana keittiöstä kuin mahdollista :D

Sain sit noottia kun vissiin mätämuna kelluu, et ois pitänyt se huomata ajoissa. Mutta eihän sitä lapsena tajunnut ihmetellä.
 
Hyivvvttu
En ole, mutta olen törmännyt 2 viikkoa muovikassissa olleeseen kanasuikalepakettiin.

Tulin kauppareissulta, sit pakkasin kamoja jääkaappiin ja tuli joku oven taakse kolkuttelemaan. No leipäpussi + suikaleet jäi purkamatta. Sit koitti seuraava päivä ja lähdettiin 2 viikoksi mökille!

Kotiin tullessa ovella iski vastaan sellainen lemu, että en ole koskaan mitään niin kamalaa hajua kokenut.
 
vesikippo
Olen, mutta en ole "avannut" niitä. Olen jo lapsena oppinut tavan, että munat laitetaan ensin viileään veteen ja katsotaa, jos joku niistä kellu. Sitten vasta rikotaan/käytetään (ne pohjalle uponneet). Vedessä pohjalle "seisomaan" jäävät munat on muuten parhaita leivontaan. :)
 
En oo törmänny, ja mää olen kans varsin suurpiirteinen sen parasta ennen -päiväyksen suhteen. Yleensä rikon munat ensin eri kuppiin, tai jos on valkoinen muna niin katson sitä työtason valoa vasten. Mätä muna (kuulemma) näyttäisi tummalta siinä.
 
[QUOTE="miemie";29490479]Enpä ole en :) Rikon kuitenkin varuiksi aina lasiin kananmunan ennen käyttämistä, ainakin leipoessa.[/QUOTE]
Samma häär. Koskaan en ole moiseen törmännyt mutta siltikin rikon munan mielummin lasiin yksitellen kuin suoraan jonkun taikinan tms sekaan. Ihan senkin takia että mahdolliset kuoren palaset on helpompi onkia siitä lasista.
 

Yhteistyössä