Odotuksen Odottajat!

Vielä siis mietin tosta ivf/pas-hommasta.. mites jos ne kaks lasta jotka julkiset voi hoidoilla antaa, ois jo saatu ja vielä ois pakkasessa alkioita niin mites niiden kans? Kai nekin siirtoon saa vaikka toi lapsilukumäärä ois täynnä?
Ja jos uuteen ivf-hoitoon joutuu taas jonottaan, niin saako ne pelkät alkiosiirrot kuitenki nopeemmin edellisen siirron jälkeen?

kirma Eipä sitä oikein nuorena osannu pelätäkään mitään ongelmia.. ja varmasti raskausaika on sitten erilaista tällästen vaikeiden aikojen, jatkuvan pettymisen ja kalliin vaivannäön jälkeen. Alkuun näin kyllä sillonkin keskenmenopainajaisia, mutta ne sitten jäi ekojen vaaraviikkojen jälkeen. Joskus mulla oli tapana painella mahaa ja herätellä sikiö jos en ollu tuntenu liikkeitä mielestäni liian pitkään aikaan.. :ashamed:
Myöhemmin paniikkia aiheutti rakenneultrassa havaittu normaalia lyhempi kohdunkaula.. olin ihan kun sumussa kun kuljin kotio ja kun laitoin oven kii niin ei pystyny muuta kun poraan sängyllä...sen jälkeen meni monta viikkoo laskeskellen että kuinka suuri mahdollisuuus sillä nyt ois selvitä keskosena.. no, lopulta meni 4 päivää yli lasketunkin eikä ongelmia ollu! :) :) Joillain vaan on luonnostaan lyhempi se kohdunkaula.. ehkä se jopa nopeuttaa synnytystä..? :D
 
kiva että oli apua =) tosiaan jos simpat yhtään heikkoja tai hitaita ja muutenkin niin niillä on hommaa päästä sen tulpan läpi... mutta inssissä tätä ongelmaa ei ole..

no vähän aiheen vierestä, menin eka inssiin ja ajattelin et joudun pötköttelee siellä tovin ettei kaikki valu ulos mutta tässä kohdin lääkäri valaisi ettei sieltä enää kukaan karkuun pääse =) ja tuon tarkemman selvityksen sain silloin kun tehtiin toka hoito koska olin surullinen kun munasolu oli jo irronnut ajattelin että eihän ne simpat sinne ehdi mutta hyvin ehtivät kun laitettiin niin pitkälle... =)
 
MOI! täällähän on ollu taas mukavasti juttua, en nyt kunnolla valitettavasti ole kerinnyt perehtyä... tulipa hyvä mieli että jos saa lapsia, vois jääneet pakkasukot kuitenkin käyttää... itsekin kun haaveilen 3 lapsesta...

Kaikille tasapuolisesti mukavaa viikonloppua, itselläni alkaa LOMA 4 tunnin päästä... JEE B)

soja
 

KP-LISTA! (Muut tiedot etusivulla! )

Sunnuntai 27.7.2008





Inkku83................................2/30
stellina.................................2/n.31-39
Justiina80........................... 6/28-29
kirma...................................8/26-30
Andala.................................10/31-42
Veena..................................11/24-28
pohtijatar............................17/33
risukasaa.............................18/27
soja......................................18/28
pilvilinna...............................18/ ?
tao........................................22/24-26
Maricce..................................25/30-?
Pupuvaimo............................26/31
Tähtisäde..............................26/?
miranda-81...........................28/28-32
Lumikeiju..............................32/28
JJ-t........................................32/n.32
Tiinuli81.................................43/?
Leni80...................................?/?
futuremami............................?/?



taru82...................................?/26-28
Adelina..................................?/ ?
 
Ompa hiljasta.. kaikki on varmaan mökeillä tai jossain :)
Tossa erillinen lista kiertopäiville, sitä voi tosta sitten näppärästi tuoreistaa! Mä ite varmaankaan en jaksa/halua omiani sitten luomukierroissa niin tarkkaan seurata kunhan noi terolutit loppuu B)
 
Täällä yksi melkeistä jo toivonsa kaivoon heittänyt esikoisen odotuksen odottaja ilmoittautupi mukaan pinoon. Meillä miehen kans ikää molemmilla muutama vuosi vajaa kolmekybää ja vauvelia ollaan toivottu jo 9 kiertoa (viime syksystä), ja tänään sitten alkoi se 10. (ne kuukauden surkeimmat vollotuspäivät) ku täti tuli JÄLLEEN KERRAN vieraisille... :'( Nyt tuntuu että ei kertakaikkiaan taida meille vauvelia tulla sitte ikinä...

Tutkimuksissa ei olla vielä käyty. Mulle on kyllä keväällä tehty gynellä perusultra, jossa kaikki ok ja sit vielä seurattiin labroilla, että ovulaatio oli tapahtunu. Nyt just mietitään tutkimuksiin hakeutumista ja yksityiselle aateltiin suunnata, et saadaan mahd nopeesti selvyys tähän epäselvään tilanteeseen, että onko jotai vikaa jossain ja jos niin missä...tuntuu niin raskaalta aina joka kierrossa odottaa ja toivoa ja aina vaan petty, snif!!Ja tosiaanki ku lähipiirissä kaikki odottaa ja löytyy näitä "heti kerrasta tärppäsi"-tapauksia ja ite vaan nieleskelee kyyneliään.... Osaisitteko muuten neuvoa mihin Treen suunnalla kannattais hakeutua hoitoon, AVAlle vai Väestöliittoon? Onko toi AVA oikeesti paljon Väestöliittoa kalliimpi?

Et tämmöstä tänne. Fiilikset maissa, mut pitäs taas jaksaa tsempata jollain lihaksilla seuraavaan kiertoon ja pitää lippu korkeella ja tilata taas satsi ovistikkuja käyttöön. Nyt tarvittas pientä tsemppiapua:)
 
Hei stellina :wave: :hug: tervetuloa mukaan pohtimaan syntyjä syviä tän sekalaisen porukan kanssa!
Yksityisistä edullisimmilta vaikuttaa Ovumia tai Väestöliitto, Ava taitaa olla vähä kalliimmasta päästä. Itse varmaan valitsisin ton ensinmainitun ;) Väestöliitolla ainakin on jotkut toimisto- ja puhelinneuvontamaksutkin :p
Helpottaahan se epätietosuutta jos jotain selitystä löytyy ja sitä voidaan keskittyä hoitaan, ja tavallaan sekin on helpotus jos vikaa ei löydy.. tai kuinka sen nyt ottaakin! :D
 
Ollaan mieheni kanssa pian puolitoista vuotta yritetty lasta. Tutkimuksissa ollaan käyty, mies kävi antamassa spermanäytteen ja tulos oli, että ei siittiön siittiötä koko näytteessä. Nyt on käyny verikokeissa ja odotellaan että lääkärit palaavat kesälomalta.
Mitenköhän pitkän menee, että hoitoihin päästään?
Sain taas tänään tietää, että yks ystäväni on raskaana. Voi ku mäki hauluisin niin olla. Sori tää vuodatus, mut tunnen olevani niin yksin asian kanssa. HALUUN RASKAAKSI NYT ENKÄ VIIDESTOISTA PÄIVÄ
:D
 
Tervetuloa futuremami :wave: onneksi meillä on tää palsta ja vankka vertaistukijoukko, täällä saa vuodattaa ja tilittää :heart:-mensä kyllyydestä, täällä me varmaan kaikki tiedetään miltä toisesta tuntuu!! =)
Teillä on ainakin selkeä syy selvillä, vaikkei se varmaan kovin mieluisa olekaan.. :hug: Jos ootte julkisella niin ainakin meillä ne (iui) hoidot ois edenny nopeesti, mutta sitte on ollu viimesen vuoden kaikkee muuta viivytystä että joutunu hoitojen alotusta siirtään :/ mutta syksyä odotellessa.. Koeputki- tai mikrohedelmöitystä kai joutuu jonottaan vähän pisempään (julkisella), onko se suunnilleen puoli vuotta..? Mutta sitten jos niitä siittiöitä ei löydy miehellä edes "kasseistakaan" niin sitten ehkä inseminaatio luovutetuilla siittiöillä?
 
Tervetuloa Stellina ja Futuremami mukaan :wave: Niin tuttuja ovat nuo teidän mietteet :| Toivotaan että pääsette pian tuonne odottajien puolelle :)

).( Täällä on perjantaina ovis bongattu ja hyödynnetty. Tosin ainoastaan perjantaina päästiin lempimään ja tänään vasta sitten päästään uudestaan, eli toivottavasti perjantain satsi riittää :)

Muoks. Niin ja hoitopaikkojen suhteen olen samassa käsityksessä kuin Risis, eli Ovumia ja Väestöliitto on ne edukkaammat. Tosin nuo hinnastothan löytyvät netistä, jos haluaa niitä tutkia tarkemmin :)
 
futuremami ja stellina Tervetuloa mukaan :flower: :flower: Kiva saada uusia palstalaisia! Tai eihän kukaan mielellään edes koko lapsettomuuspuolelle haluaisi mutta kuiteskin. stellina Mulla myös pohdinnassa Tampereen klinikat ja maanantaina ajattelin ihan soitella niihin kaikkiin kolmeen ja kysellä vähän tarkemmin hinnoista yms. Tosin niiden kotisivuilta löytyy hinnastot jo valmiiksi.

soja Koskas sulla PAS alkaakaan?


ai niin Risukasaa Muokkaatko tuohon etusivun listaan että meillä haaveissa esikoinen ja luomuilua kesän ajan, IVF-jonossa.

-Tiinuli-
 
Veena b =) d Nyt sitten vaan odotellaan!

Olin unohtanu vaihtaa kp-listaan päivämäärän, mutta muuten luvut lienee nyt oikein? Monella on tuolla päivät lopuillaan ja ylikin jo, onkos oireita tai jopa uutisia..? :) Inkku83, JJ-t, Lumikeiju... :whistle:
 
kiitos kaikille tervetulotoivotuksista! Lueskelin tos vanhoja viestejänne tippa linssissä, tunteet ja fiilikset tuntuu just niin omilta, jotenki lohduttaa ees pikkaisen ajatus siitä, et joku jossain käy läpi tätä samaa kakkaa.

Tiinuli81: Ollaan vissiinki samaa vuosimallia :) Ootteko te jo yleisellä puolella jonossa? (tampereella?) Meillä aika ihan terveyskeskuslääkärille elokuun lopussa ja pistetään silläki puolella rattaat sit pyöriin (tosin hitaasti siellä hommat varmaanki etenee). Siispä ollaan varattu aika myös tuonne AVA-klinikalle, kun sitä jossain kovasti kehuttiin. Mut pitää ny vielä varmaan miettiä noita kahta muutakin paikkaa, jos AVA on kovinki paljon kalliimpi...ei olla kuitenkaa mitää miljonäärejä. Ite aattelin kans ma:na tehä soittokierroksen. Seki kyllä ärsyttää välillä kun toiset vaan ihan ilmatteeksi noita vauvoja saa ja toiset joutuu kohta varmaan pankkilainaa ottaan unelmiensa takia, mutta noh, raha on vaan rahaa....

Mun tiedot muuten tarkemmin 2/n.31-39 ja 10. yrityskierto menossansa...toivotaan et jospa se ois sitten tämä kierto....
 
Leppoisaa sunnuntaita! Tervetuloa uuden kanssasisaret.

Täällä sitä töissä jökötetään. Vielä 2,5h jäljellä!! :kieh: :kieh:

Ekaa kiertoa olen nyt napsinut clomhexalia. Huomenna vielä yksi, ja sitten se on tältä kierrolta siinä. Huh, kun jännittää..... |O Maanantaina soittavat tarkemmin sitten ultran ajasta. Oli kamala ruuhka tuolla yksityisellä, missä käyn.

Saa nähä, onnistunko saamaan sen oviksen nyt ihan tikulle asti. Toivottavasti. Mitään oireita noista ei ole ollut, ehkä vähän vatsaa kivisti eilen ja toissapäivänä, semmoista painontunnetta. Saattaa tietty johtua keleistäkin, mutta öisin vähän hikisenä tullut pyörittyä. Mutta eipä nuo haittaa. Jos vaan toimisivat, niin hyvä....Huoh.

Viikon päästä alkaa LOMA, jee!! Jos vaan tätä hellettä riitätisi, niin hyvä. Koirat kyllä vähän kärsii kuumuudesta, aamulla ja illalla lenkkiä, ja muuten saavat huilata viileässä. :heart:
 
Se on sitten kp 2.

Tässä uudessa kierrossa luultavasti päästään kaikkien lomien jälkeen siihen inseminaatioon niin olisi sekin sitten pois alta. En kuitenkaan jaksa luottaa että siitä olisi jotain apua... endometriasta kärsivälle, mutta mistäs sen koskaan tietää... Luovuttaa ei saa.

Ärsyttää itseäni kun nykyjään tuntuu ettei osaa muuta ajatellakkaan kun tätä lapsettomuutta.
 
Mulle tuli tänään mieleen, että ehkäpä -tai varmaankin- meillä kaikilla on vielä elämämme "kultasimmat vuodet" edessä.. se kun lapset on pieniä ja arki jopa välillä väsyttää, mutta silti se on jotain mitä niiiin odottaa,.. vaikka nyt vähä vaikeemman kautta! Sillon sitä saattaa hetkittäin haikailla niitä aikoja kun saatiin viettää kahdenkeskisiä tuokioita melkein missä ja millon vaan, ja sai nukkua yöt ja pitkälti aamuun rauhassa, ennenku kuuluu pienten jalkojen töminää ja sit ne kapuaa isin ja äitin väliin! Mutta tuskimpa valittelen siinäkään vaiheessa..tuskin ikinä enää tän jälkeen vaitan jostain ihan pikkujutuista! Tämmösen jälkeen sitä arkee varmaan osaa arvostaa kuitenkin enemmän kun sellanen jolle lasten saaminen on ollu enempiki "itsestäänselvyys".

No, tää nyt on taas tällästä .. mielikuvitus, haaveet ja kaikki upeet tulevaisuudenvisiot kun lähtee lentoon niin ei voi mitään :ashamed:

Sitte iskee inhorealismin lailla tajuntaan sekin että mitä jos oon siinä viidesosassa(?) joilla ei auta edes mikkään hoidotkaan... kai tää jotain maanisdepressiivisyyttä jo on :LOL:

Inkku83, onnea inseminaatioon!! b :) d Onhan se hyvä kokeilla ensin "kevyempi" menetelmä jos vaikka niihin rankimpiin ei tarvis lähteekään!
 
Risukasan kuvailemat kultaiset ajat ois tänne niin tervetulleita. Onhan se arki tuon miehen kanssa nykyäänkin ihanaa, mutta jotain vaan puuttuu... Lapsi. Ja uskon kanssa tuohon että sitten sitä lapsen saamista ja arkea osaa arvostaa erilailla kun se ei ole ollut itsestäänselvyys.

Inkku83: :hug: Meilla kanssa inssi edessä jahka klinikat aukeaa..

btw. Onko kukaan lukenut mitään hyviä lapsettomuutta/hedelmättömyyttä koskevia kirjoja?
 
TERVETULOA futuremami ja stelliina :flower:

risukasaa, noi on niin tuttuja fiiliksiä... mutta kyllä elämässä pitää uskaltaa haaveilla, eihän tää elämää muuten oiskaan,

Inkku83; onnea teille inssiin, eihän sitä koskaan tiedä...

Justiina; toivottavasti saat oviksen bongattua! jaksamista hikoilun kanssa, se on aika rasittavaa... :/

Veena; plussatuulia, plussatuulia.... oviksen hyödynnys toivottavasti oli ihan kivaa kans
:p

oma(.) siis oltiin eilen kaverin tupareissa ja hurahti aamu 8 asti... nyt vähempi pirtee olo, mutta onneksi lomaa 3 viikkoa edessä... (ihan railakas loman alotus siis oli ) :headwall: ja kovasti toivon että tää ois nyt ollut pitkään aikaan viimenen kosteempi ilta, mielellään siirtysin limpparilinjalle =) Meillä siis päästään PAS tekemään tossa reilun kolmen viikon päästä luulisin.... aloitan seuraavasta kierrosta eli noin kahden viikon kuluttua (kp2)zumenonit, sitten kp12 ultra. mites onkos täällä tietoa, millon se PAS tehdään? no, se varmaan selvii.... ollaan kans tätä ennen vielä menossa miehen kanssa polin perhe/seksuaaliterapeutin juttusille, saadaan vähän purettua asioita... välllilä vähän hankalaa puhua kahdestaan asiasta. tai pelkään että mies ei saa sanottua kaikkea mitä tuntee ja miettii enkä minä osaa kuunnella... onko teillä kokemusta noista keskustelukäynneistä? voiskio siihen jotenkin varautua?

nyt lähden jäätelön syöntiin ja kohta unille, jaksaa huomenna alottaa lomailun vähän järissään olevampana... :wave:
 
Veena: En ole lukenut mitään, mutta tällaisia ainakin on olemassa:

Tuuli Oinonen: Pitkä odotus: kokemuksia lapsettomuuden hoidosta
Pirre Saario: Haikara lentää ohi
Aarne I. Koskimies: Hedelmällinen rakkaus: toiveena lapsi
Linda P. Salzer: Lapsettomuus kriisinä

Mutta siis en tosiaan yhtään tiedä, millaisia nuo ovat :| .

Huomenna pitäis munkin soitella noille klinikoille. Mahtaa olla kunnon puhelinruuhka siellä aamulla.
 
Ai niin, Veena: sitten on vielä kaksi kirjaa, jotka olen lukenut, mutta joita en voi suositella. Ensimmäinen on Judith Uyterlinden Rakkaustesti. Kirja on siis tuon Judithin omasta lapsettomuudestaan kirjoittama kirja ja todella ärsyttävä sellainen. Judith on kultalusikka suussaan syntynyt nainen, joka ei oikeastaan edes halua lapsia, mutta päättää kuitenkin niitä tehdä. Lapsia ei vain ala kuulua, jolloin Judith alkaakin haluta niitä aivan jääräpäisesti. Mikään ei koskaan aikaisemmin ole mennyt hänen elämässään pieleen, ja hän on aina saanut kaiken, mitä haluaa. Judith ja hänen miehensä kokeilevat muistaakseni suunnilleen kaikki mahdolliset keinot, mutta mikään ei auta, ja lopulta pariskunta päätyy adoptoimaan kaksi tyttöä muistaakseni Etelä-Amerikasta.

Toinen kirja on Reetta Kurjosen Minä adoptoitu: kertomus äitiydestä, äidittömyydestä, lapsista ja lapsettomuudesta. Kirjassa Reetta kertoo omasta elämästään adoptoituna, juuriensa etsimisestä sekä omasta lapsettomuudestaan ennen (ja sen jälkeen) kun vihdoin saa kaksi tyttöä. (Toisessa synnytyksessä jokin menee vikaan niin, ettei Reetta pysty enää sen jälkeen tekemään lapsia.) Kirja ei ole sillä tavalla ärsyttävä kuin tuo ensimmäinen, mutta valitettavan huonosti ja pitkäpiimäisesti kirjoitettu, enkä muutenkaan oikein pystynyt eläytymään kirjoittajan sielunelämään.
 
Mä nyt kirjoittelen tänne yksinäni koko ajan, mutta voi järkyttävä, kun noiden klinikoiden hinnastojen pitää olla hankalia ja vaikeasti verrattavia! Ava-klinikka on järkyttävän kallis, sen nyt saa selville helposti, mutta noiden Ovumian ja Väestöliiton hintojen vertaamisesta ei meinaa tulla mitään. Ovumialla esim. inseminaation hinta on 250 ? + stimulaatio, Väestöliitolla inseminaatio maksaa 288-413 ?. Ilmeisesti Väestöliitolla tuo stimulaatio siis kuuluu tuohon hinta-arvioon? Ja mikä ihme toi stimulaatio edes on? Joku munasarjojen aktivointijuttuko? Tulen ihan hulluksi. Miksei kaikissa hinnastoissa voi olla samat toimenpiteet samalla tavalla ja samoilla ilmauksilla ilmaistuna? Tällainen noviisi menee ihan sekaisin. Sen verran nyt olen kuitenkin saanut noista hinnastoista irti, että Väestöliitolla taitaa saada tutkimukset vähän edullisemmin, ja Ovumialla taas varsinainen hoito on halvempaa. Siinä mielessä tuo Väestöliitto on varmaan meidän juttu, kun me ei kuitenkaan näillä näkymin olla lähdössä mihinkään vaativiin ja kalliisiin hoitoihin, vaikka tarvetta paljastuis olevankin.
 
Näin on, Andala, oon niitä itsekin koittanu vertailla.. stimulaatiolla käsittäsin lääkkeet jokka tehostaa ovulaatioo..? Joku voi oikoo jos veikkaus meni ihan pöheikköön :D Lääkkeistäkin kyllä saa korvausta, vaikka ne joutus erikseen ostaan, ja onhan siinä se kelan maksukattokin, 600e ja jotakin/vuosi.
Ja toisessahan oli hinnat ilmotettu kokonaishintoina ja toisessa (Väestöliitossa?) sekä että... no, laskeskelin saman prosentuaalisen osuuden pois niistä toisen kokonaishinnoista ja sain sillä Ovumialle yleisesti edullisemmat hinnat (siis olettaen että samoista toimenpiteistä saa saman %-korvauksen! ) ;)
 

Yhteistyössä