Nyt vinkkejä: Kuinka makaronilaatikosta saa taatusti hyvänmakusen?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
nami nami
kun mä keitän makaroonit, heitän joukkoon lihaliemikuution. Jauhelihan sekaan Koskenlaskijaa (mieluiten voimakkaan makuista tai maustettua), soijakastiketta, jauhelihamaustetta ym. Munamaitoon 2 munaa, n. 6dl maitoa, suolaa ja murskattua viherpippuria.
 
ei mikään kokki kolmonen
Mä en koskaan laita makaronilaatikkoon maitoa ja munia....ihan öklöttää jo ajatus, mutta makuasia, makuasia :p .....makaronin keitinvesi sinne vaan hyvin maustetun jauhelihan kanssa vuokaan ja siis keitinvedenkin voi maustaa. Mausteeksi esim. paprikaa, mustapippuria/viherpippuria, oon laittanut currya ja yrttejä ja ihan mitä sattuu olemaankaan, myös tomaattia ja sipulia jauhelihan ruskistuksessa, vähän suolaa tosin jos laittaa juustoraastetta mukaan niin ei sit paljoa suolaa.

Sit kun kaikki on sulassa sovussa vuoassa niin maistat sitä lientä vähän, täytyis jollekin maistua ja vettä voi sit lisätä jos näyttää että ei peity tavarat. Nii ja pinnalle voi sit laittaa kanssa sitä juustoraastetta. En oikein osaa sanoa kuinka toi maustamienn tapahtuu ja määrät, kun tulee aina sovellettua tilanteen ja halujen mukaan :D rohkeasti vaan kokeilemaan!
 
ei
Alkuperäinen kirjoittaja Koodi:
Alkuperäinen kirjoittaja ei:
mitään epäterveellisiä lihaliemikuutioita. Sipulia, paprikajauhetta, valkopippuria, suolaa ja ketsuppia. Kaikkia sillain sopivasti. Eikä tavismakaroonilaatikon kuulu mitään kovin mausteista ollakkaan. Sittenhän maistuu vaan mausteille.
No niillehän sen kuuluu maistuakin. Eihän makaroni ja maustamaton jauheliha ole mikään makuelämys
Juu mutta ei liikaa maustetulle. Ja että ne mausteet korostaa toistensa makua.
Tavallisella ohjeella parasta tulee.

UNOHTAKAA NE LISÄAINEKUUTIOT! Lapsille epäterveellisiä.
 
vieras
Ihan normaalit sipulit, suolat, valkopippurit, basilikaa laitan. Joskus vähän valkosipulituorejuustoa. Musta ei kuulukaan olla mitenkään voimakkaanmakuista. Voithan laittaa sen fetan, varmaan ois ihan mukava. Ja mikä ettei jauhelihan sekaan vähän tomaattimörskää.
 
kirj.virh.
Alkuperäinen kirjoittaja iltatähtien äippä:
mausteita kunnolla jauhelihaan ja peineksi pilkottua sipulia, jauhellihan ruskistus kuumalla pannulla nopeesti ettei tuu sitkeetä, suolaa makaronien keitin veteen ja sitten kun sekoitan jauhelihan kans niin tarkistan vielä suolan.joskus kuorutan pinnan juustolla
jauhelliha?

 

Yhteistyössä