Nyt se sitten vihdoin alkoi!:)

  • Viestiketjun aloittaja Pupu Tupuna
  • Ensimmäinen viesti
Pupu Tupuna
tänään aloitti kaivuri möyhimään tonttia, pintamaat pois ja sitten vähän kuivatellaan. ens viikolla saapuu sitten täyttömaata :)

uskomaton tunne, kun vihdoin alkaa jotain konkreettista tapahtumaan, koko talvi on soiteltu, suunniteltu, järjestelty ja vihdoin alkaa tositoimet. :D

Jokos on muilla alkaneet touhut tonteilla??
 
Aleksia harmailee
Joo meillä alkoi viime viikolla keskiviikkona :D ! Putkien laitto tällä hetkellä menossa, aloituskokous ensi maanantaina. Vau, ihanalta tuntuu, vihdoinkin se alkoi kaiken sen suunnittelun ja soittelurimban jälkeen! Ja miestä ei enää näy ollenkaan kotona mutta sehän nyt oli tiedossakin =) .
 
Heips!

Meillä aloituskokous huomenna ja tositoimet alkais ens kuun alkupuolella. Joo, on se kyllä hienoa että alkaa tapahtumaan kun sitä suunnittelua on ollut meillä aika pitkään Tovin jo ajattelin että tuleekohan tästä sittenkään mitään..mutta onneksi nyt rupeaa siis tapahtumaan ;)

Millaisilla aikatauluilla teillä mennään, eli onko muuttopäivää tiedossa, edes alustavaa?

Meille tulossa talopaketti ja itse tehdään loppuun talo, töiden ohessa. Mies lähinnä yksin..Toivomus olis että ens kesänä päästäis muuttamaan, vaikka sitten keskeneräiseen..
 
Meillä alkoi kanssa hommat viime viikolla melkein vuoden odottelun jälkeen. Uskomaton tunne! :D Nyt ei vaan millää malttais oottaa että päästään muuttaan. Meillä on valmispaketti niin enää on pari kuukautta muuttoon. :p
Toivottavasti kaikki menee hyvin, niin ja aika voisi rientää ennätysvauhtia.
 
Pupu Tupuna
:wave: :wave: tsemppiä kaikille projektin läpiviemiseen!!

joku taisi kysellä aikatauluista... meille on tulossa talopaketti kesäkuun toisella viikolla, tarkka päivämäärä tarkentuu vähän myöhemmin. vapun jälkeen aloitetaan perustusten teko, pitäis olla ihan tarpeeksi siihen aikaa. :)
ja alustavasti kirvesmiehet ovat lupailleet muuttopäivää syyskuulle, että ihan innolla odotellaan. me siis rakennutetaan ammattilaisilla talo, talo ei ole avaimet-käteen-paketti.
kirvesmiehet ovat olleet tosi napakoita ja hoputtaneet meitä jo. vastaavalla mestarilla sen sijaan tuntuu olevan kova kiire ja häntä saa välillä metsästää kovastikin. toivottavasti tilanne helpottuu, on meinaan tosi kurja juttu jos alkaa krakaamaan siitä päästä :/
 
Meillä tehtiin talon sokkeli jo syksyllä valmiiksi, samalla ko talli+katos.
Nyt on tasan kuukausi rakennettu ja 4 päivän päästä lattianvalu. Mies tekee töiden lomassa yksin. 2 päivää on kirvesmies käyny kaverina. Minä raksaleskenä ja vielä ihan järjissäni :D
 
Pupu Tupuna
\
Alkuperäinen kirjoittaja 26.04.2006 klo 14:25 vieras kirjoitti:
Täällä eräs asiasta kiinnostunut...
Tuleeko teille talopaketti? Paljon neliötä? Budjetti myös kiinnostaa?
Meille tulee Herrala-talojen talopaketti muunneltuna. Aika hyvin pääsi silloin alussa muuttamaan seinien paikkoja ja meillä tehtiin kunnon ruokatila ja suurennettiin erkkeriä. Kokonaisneliöt menee reiluun 200, mut asuinpinta-alaa on 161 neliöö. Lämmin autotalli tulee myös, sekä tingattiin erillinen varastorakennus/roskakatos, johon Herrala toimittaa tarvikkeet ja ite tehdään.

Paketin hinta nousi n. 79000, mutta käsittääkseni näistä suurelementtitoimituksista pisimmälle valmistettu. mm. tiilikate sisältyy katettuna toimitukseen, samoin kaikki sisäseinämateriaalit ym. Suurimman hinnan tekee ammattilaisten palkkaus, joka oli meidän kohdallamme välttämätöntä jo ajanpuutteen vuoksi. Siitä huolimatta mies kyllä jo nyt saa ravata yhtenään tontilla ja toimittaa tavaraa :D :D eli kyllä tässäkin pääsee rakentamisen makuun, kun ei ole ihan avaimet-käteen-paketti. :)
 
lumikko
minäkin olen samassa tilanteessa eli kaivuri on parhaillaan tontilla. meillä vaan erona suurinmpaan osaan se, että tehdään pitkästä tavarasta. mies tekee itse työn ohella. apuna on molepien isät ja toivottovasti saadaan myös jossain vaiheessa talkoo väkeä. rakennetaan autotalli samaan aikaan. mitään tarkkaa aikataulua ei ole, ollaan varattu puolesta toista vuodesta kahteen vuoteen aikaa. joten pitkä aika on tiedossa. oletteko ajatelleet miten hoidatte parisuhdetta rakentamisen aikana?
 
Me päädyimme siihen, että ulkopuolinen työvoima hoitaa koko homman. Meille ei tule talopakettia, vaan muurautamme harkoista. Vain autotallinteko jää meille =miehen hommaksi. Elämä tuntuu niin kiireiseltä jo nyt (pieniä lapsia, reissutyötä, opiskeluja, sairaalakäyntejä jne.), että oman jaksamisemme kannalta valitsimme tällaisen vaihtoehdon. Liekö se sitten sitä parisuhteen hoitoa ;) Projektin kesto suunniteltu siten, että vuoden päästä meidän pitäisi olla muuttamassa/ainakin pakkaamassa/loppusiivousta sutimassa.
 

Yhteistyössä