Mä haaveilen, että jos vanhoilla päivillään muuttaisi jonnekin maalle mummonmökkiin ja ensitöikseen rakentaisi kunnon maakellarinAlkuperäinen kirjoittaja 4n äiti:meillä tulee 100-120 litran pulloa. maija pörisee aika monta päivää.
meillä on kellari talon alla. luukku lattialla ja ulkokauttakin kesällä pääsee. delegoin mehustuksen miehelleni tänä vuonna, hän on tämän ja ens viikon lomautettuna. homma on melkoinen urakka. itse kävin sunnuntaina hakemassa 2 ämpäriä tatteja. enää puolukat ja potunnosto...ja polttopuu-homma tietenkin...Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:Mä haaveilen, että jos vanhoilla päivillään muuttaisi jonnekin maalle mummonmökkiin ja ensitöikseen rakentaisi kunnon maakellarinAlkuperäinen kirjoittaja 4n äiti:meillä tulee 100-120 litran pulloa. maija pörisee aika monta päivää.
Kuullostaa ihanalta. Itse toivon, että terveyttä piisaisi vielä sen aikaa, että saisin oman kasvimaan ja kellarin ja pystyisin niistä nauttimaankin. Mun lempivuodenaikanai on kesä ja inhoan syksyä, mutta onneksi rakastan säilömistä, niin ei tää kesän loppuminen niin kamalan pahalta tunnu Säilöisin vielä paljon enemmän, jos vaan olisi tiloja niiden tuotosten säilyttämiseen.Alkuperäinen kirjoittaja 4n äiti:meillä on kellari talon alla. luukku lattialla ja ulkokauttakin kesällä pääsee. delegoin mehustuksen miehelleni tänä vuonna, hän on tämän ja ens viikon lomautettuna. homma on melkoinen urakka. itse kävin sunnuntaina hakemassa 2 ämpäriä tatteja. enää puolukat ja potunnosto...ja polttopuu-homma tietenkin...
itse olen perustamassa kasvihuoneen ensi kesäksi. maalla asumisessa ei ole mitään huonoja puolia. meillä käy kirjastoauto, jäätelöauto ja kauppa-auto. ja joka päivä käydään kaupungissa töissä tai harrastamassa (20 km matka). talokin on kohta sata vee. remppa on ikuista. menen nyt miehen kainaloon.Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:Kuullostaa ihanalta. Itse toivon, että terveyttä piisaisi vielä sen aikaa, että saisin oman kasvimaan ja kellarin ja pystyisin niistä nauttimaankin. Mun lempivuodenaikanai on kesä ja inhoan syksyä, mutta onneksi rakastan säilömistä, niin ei tää kesän loppuminen niin kamalan pahalta tunnu Säilöisin vielä paljon enemmän, jos vaan olisi tiloja niiden tuotosten säilyttämiseen.Alkuperäinen kirjoittaja 4n äiti:meillä on kellari talon alla. luukku lattialla ja ulkokauttakin kesällä pääsee. delegoin mehustuksen miehelleni tänä vuonna, hän on tämän ja ens viikon lomautettuna. homma on melkoinen urakka. itse kävin sunnuntaina hakemassa 2 ämpäriä tatteja. enää puolukat ja potunnosto...ja polttopuu-homma tietenkin...
höyry mehuissa ei ole vitamiinejä ne on kuorissa. vai muutenko teette mehuja. itse en juo koskaan mehuja. kuin linkoamalla omena/porkkana lasillisen syksyisin niin kauan kuin kotim .omenaa on.Alkuperäinen kirjoittaja mamizuukkeli:mehustaminen on kivaa hommaa, paitsi se maijan pesu .
Noin 40 litraa tein itse mehua, pitäs vielä ehkä loppu viikosta ahkeroida karviaisten kanssa...
Mä haaveilen tuollaisesta - miehen kainaloa lukuunottamatta - kunhan toi kuopuskin tuosta lentää omilleenAlkuperäinen kirjoittaja 4n äiti:itse olen perustamassa kasvihuoneen ensi kesäksi. maalla asumisessa ei ole mitään huonoja puolia. meillä käy kirjastoauto, jäätelöauto ja kauppa-auto. ja joka päivä käydään kaupungissa töissä tai harrastamassa (20 km matka). talokin on kohta sata vee. remppa on ikuista. menen nyt miehen kainaloon.
Kyllä siinä höyrymehussakin on vitamiineja, ei tietenkään samalla tavalla kuin tuoreena kokonaisissa on. Mutta eipä tarvitse lasten juoda esanssilitkuja kun on mehut omasta takaa. Ihannehan varmaan on tuo ettet juo mehua, mutta me vaan tykätään siitä muutenkin kuin vitamiinien takiaAlkuperäinen kirjoittaja a:höyry mehuissa ei ole vitamiinejä ne on kuorissa. vai muutenko teette mehuja. itse en juo koskaan mehuja. kuin linkoamalla omena/porkkana lasillisen syksyisin niin kauan kuin kotim .omenaa on.
Mulla ei kumpikaan muksuista ole koskaan juonut esanssimehuja. Eivät ole tykänneet mausta ja mitä vanhemaksi ovat tulleet, sitä vähemmän on lisäaineet houkuttaneet. Kuopukselle ei meinaa mennä enää edes mikään, missä on valkoista sokeria. Jos sokeria on, sen pitää olla ruokosokeria. Joten mun säilykkeenikin ovat ikävän ruskeita väriltään :|Alkuperäinen kirjoittaja Ihamieli:Kyllä siinä höyrymehussakin on vitamiineja, ei tietenkään samalla tavalla kuin tuoreena kokonaisissa on. Mutta eipä tarvitse lasten juoda esanssilitkuja kun on mehut omasta takaa. Ihannehan varmaan on tuo ettet juo mehua, mutta me vaan tykätään siitä muutenkin kuin vitamiinien takia
Mun omenapuussani on huimat 2 omenaa |O Viime vuonna sentään sai hilloja ja piirakoitakin tosta puusta, mutta ei tänä vuonna.Alkuperäinen kirjoittaja samperi:Meidän puskista tuli jopa vajaa maijjallinen
Ei ole vielä. Tällä hetkellä mietinnät ovat taustalla ja päällimmäisenä on töiden aloitus reilun viikon päästä :/Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:Joko sulla, ap, Kekrin menyy mietittynä? Vai olenkohan mä ihan turhan aikaisessa, kun jo olen miettinyt?
Näinkö nopeasti se aika menee? :/ Vastahan sä jäit äitiyslomalle Millä mielellä palaat töihin? Menetkö samaan paikkaan?Alkuperäinen kirjoittaja Ihamieli:Ei ole vielä. Tällä hetkellä mietinnät ovat taustalla ja päällimmäisenä on töiden aloitus reilun viikon päästä :/
Niin laita se oma menu tänne =)
No näin nopeasti tosiaan. Samaan paikkaan menen, mutta mielummin menisin vähän myöhemmin, eli sillä mielellä ollaan tällä kertaa liikkeellä. Teen tosin ekan kuukauden jälkeen vajaata viikkoa jouluun saakka. Ja vähän jännittää uudet projektit, eli työt muuttuu vaikka sama paikka onkin.Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:Näinkö nopeasti se aika menee? :/ Vastahan sä jäit äitiyslomalle Millä mielellä palaat töihin? Menetkö samaan paikkaan?Alkuperäinen kirjoittaja Ihamieli:Ei ole vielä. Tällä hetkellä mietinnät ovat taustalla ja päällimmäisenä on töiden aloitus reilun viikon päästä :/
Niin laita se oma menu tänne =)
No ei ihan asia, jota odottaisi intopinkeenä Tosin uusista projekteista voi kyllä löytyä se hohtokin hommaan Toivotaan ainakin niin.Alkuperäinen kirjoittaja Ihamieli:No näin nopeasti tosiaan. Samaan paikkaan menen, mutta mielummin menisin vähän myöhemmin, eli sillä mielellä ollaan tällä kertaa liikkeellä. Teen tosin ekan kuukauden jälkeen vajaata viikkoa jouluun saakka. Ja vähän jännittää uudet projektit, eli työt muuttuu vaikka sama paikka onkin.
Oi kuulostaa hyvältä. Miten teit uuniomenahillon?Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:Niin ja se Kekrin menu. Jälkkäriksi nyt ainakin tulee kotitekoinen vaniljajäätelö kera uuniomenahillon, jonka olen juuri hiljattain tehnyt. Pääruuaksi teen lihajuurespadan ja likalle kasvispadan. Perunoiden tilalta ajattelin laittaa tänä vuonna ohraa. Punajuuri-aurajuustolaatikko, siirappinauriita, maustekurkkuja, hunajamarinoituja valkosipuleita sekä "ihmesäilyke", jonka tein oliiveista, aurinkokuivatuista tomaateista, valkosipuleista, mausteista, punaviinistä ja balsamicoetikasta. Tein myös punaisen hapankaalin, mutta saas nähdä, tuleeko siitä ihmisravinnoksi kelpaavaa
Alkuruoka riippuu vielä ihan siitä, kutsunko siskoni perheineen vai en. Siskon tyttö kun on moniallerginen. Jotain kermaista sienijuttua ajattelin alkuun, mutta kerma ei käy, jos siskontyttö tulee.
Uuniomenahillon tän kesän kehittelyn tulos ja ainakin kuumana vaikutti hyvältäAlkuperäinen kirjoittaja Ihamieli:Oi kuulostaa hyvältä. Miten teit uuniomenahillon?
Me juhlitaan huomenna kalevalaista Ilmatarta hirvenpaistilla, juureksilla ja niillä ihanilla siirappinauriilla, sekä tietysti marjaisella Pavlovalla.
Ohra ei uppoa tässä perheessä, ei puurona eikä lisukkeena, harmi.