Tyttö täyttää ens v-loppuna 3v ja tilasin Ullan unelmasta muumi-irtopohjavuoan. Tarkoitus oli tehdä sivuilta löytyvän muumikakun reseptin mukainen kakku,hiukoo ihan yli kovaa tuo valkosuklaa-täyte
Mutta kakkuvuoan mukana tuli toinen resepti,jonka kakun väliin laitettava
täyte hiukoo paljon enemmän kuin tuo mansikkamarmeladi..Eli kaipaisin mielipiteitä ja vinkkejä,tuleeko kakusta liian ällömakeevalkosuklainenmössö jos teen ensimmäisen ohjeen mukaisen kuorrutuksen,eli tuo valkosuklaa ja toisen ohjeen mukaan täytteen,eli kans valkosuklaa..tulis siihen vadelmiakin
Tässä ohjeet:
Eka
200 g voita
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
3 pätkistä muruina
1 dl kermaa
täyte:
n. 50 g mansikkamarmeladia
(paistonkestävää)
mantelirouhetta
kuorrutus:
200 g valkosuklaata
tomusokeria
mantelirouhetta
n. 50 g tummaa suklaata
1. Vaahdota voi ja sokeri hyvin, lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja kerma vuorotellen varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi murustellut pätkikset.
2. Kaada puolet massasta voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle. Lisää marmeladia lusikalla nostellen massan päälle. Ripottele vielä mantelirouhetta. Kaadaloppu massa päälle ja levitä tasaiseksi.
3. Paista uunin alimmalla tasolla +175 ast. noin 50-60 minuuttia.
4. Sulata valkosuklaa varovsti syvällä lautasella mikrossa, sekoita 10 sekunnin välein.Kaada suklaa jäähtyneen kakun päälle, levitä myös reunoille.
5. Sihtaa tomusokeria muumien päälle, sulata tumma suklaa ja spritsaa sillä muumien ääriviivat. Koristele kakun reuna vielä mantelirouheella.
Ja toka ohje
150 g voita
110 g valkosuklaata
3 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Täyte1:
100 g mantelirouhetta tai cashewpähkinöitä rouhittuna
35 g valkosuklaata rouhittuna
1,5 dl pakastevadelmia
2,5 rkl perunajauhoja
Täyte2:
200 g voita
3 dl tomusokeria
1/2 valkuainen tai vettä
muumi irtopohjavuoka
Sulata voi ja paloiteltu valkosuklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina varovasti nostellen tasaiseksi suklaa-voiseoksen kanssa. Sekoita täytteen ainekset kulhossa keskenään.
Jotta Muumin kuva tulisi mahdollisimman hyvin esille, kehotamme voitelemaan ja jauhottamaan Muumi irtopohjavuoan (24 cm) kevyesti. Kaada n. 1/3 taikinasta vuoan pohjalle ja n. puolet täytteestä taikinan päälle. Sen jälkeen taas n. 1/3 kerros taikinaa ja loput täytteesta ja lopuksi loput taikinasta päällimmäiseksi. Levitä pinta tasaiseksi. Paista kakku 200 ast. n. 50-60 minuuttia. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla tai foliolla, jottei pinta tummu liikaa. Varmista kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä hyvin ja kumoa se tarjoiluvadille ja irrota rengas ja pohja varovasti.
Täyte 1: Siivilöi jäähtyneen kakun päälle ohut kerros tomusokeria, jotta Muumin kuva jää selvästi näkyviin. Voit pursottaa Muumien ääriviivat esim. valmiilla sokerivesikuorrutuksella (vaaleanpunaisella) ja koristella kakun reunat vadelmilla.
Täyte 2: Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää valkuaista tai vastaavasti vettä sen verran, että kuorrutuksesta tulee notkeaa ja helposti levitettävää. Älä tee liian juoksevaa. Muumit pursotetaan värjäämättömällä voikreemillä. Ruskean värin saat sekoittamalla kreemiin vähän kaakaojauhetta ja vaalenpunainen ja keltainen sekoitetaan karamelliväristä. Voit vaihdella kuorrutuksen värejä oman makusi ja juhlan aiheen mukaan.
Tajuskohan kukaan mitä meinaan? Jos tajus ja vaivauduitte lukemaan ja ajattelemaan tota,niin olkaa kilttejä ja kertokaa mielipiteenne,etten pilaa koko kakkua
Toki jos jollain on joku muu,hyvä täyte-ehdotus niin otan mielelläni vastaan,mutta tuon valkosuklaa-kuorrutuksen haluan! =)
täyte hiukoo paljon enemmän kuin tuo mansikkamarmeladi..Eli kaipaisin mielipiteitä ja vinkkejä,tuleeko kakusta liian ällömakeevalkosuklainenmössö jos teen ensimmäisen ohjeen mukaisen kuorrutuksen,eli tuo valkosuklaa ja toisen ohjeen mukaan täytteen,eli kans valkosuklaa..tulis siihen vadelmiakin
Tässä ohjeet:
Eka
200 g voita
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
3 pätkistä muruina
1 dl kermaa
täyte:
n. 50 g mansikkamarmeladia
(paistonkestävää)
mantelirouhetta
kuorrutus:
200 g valkosuklaata
tomusokeria
mantelirouhetta
n. 50 g tummaa suklaata
1. Vaahdota voi ja sokeri hyvin, lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja kerma vuorotellen varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi murustellut pätkikset.
2. Kaada puolet massasta voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle. Lisää marmeladia lusikalla nostellen massan päälle. Ripottele vielä mantelirouhetta. Kaadaloppu massa päälle ja levitä tasaiseksi.
3. Paista uunin alimmalla tasolla +175 ast. noin 50-60 minuuttia.
4. Sulata valkosuklaa varovsti syvällä lautasella mikrossa, sekoita 10 sekunnin välein.Kaada suklaa jäähtyneen kakun päälle, levitä myös reunoille.
5. Sihtaa tomusokeria muumien päälle, sulata tumma suklaa ja spritsaa sillä muumien ääriviivat. Koristele kakun reuna vielä mantelirouheella.
Ja toka ohje
150 g voita
110 g valkosuklaata
3 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Täyte1:
100 g mantelirouhetta tai cashewpähkinöitä rouhittuna
35 g valkosuklaata rouhittuna
1,5 dl pakastevadelmia
2,5 rkl perunajauhoja
Täyte2:
200 g voita
3 dl tomusokeria
1/2 valkuainen tai vettä
muumi irtopohjavuoka
Sulata voi ja paloiteltu valkosuklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina varovasti nostellen tasaiseksi suklaa-voiseoksen kanssa. Sekoita täytteen ainekset kulhossa keskenään.
Jotta Muumin kuva tulisi mahdollisimman hyvin esille, kehotamme voitelemaan ja jauhottamaan Muumi irtopohjavuoan (24 cm) kevyesti. Kaada n. 1/3 taikinasta vuoan pohjalle ja n. puolet täytteestä taikinan päälle. Sen jälkeen taas n. 1/3 kerros taikinaa ja loput täytteesta ja lopuksi loput taikinasta päällimmäiseksi. Levitä pinta tasaiseksi. Paista kakku 200 ast. n. 50-60 minuuttia. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla tai foliolla, jottei pinta tummu liikaa. Varmista kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä hyvin ja kumoa se tarjoiluvadille ja irrota rengas ja pohja varovasti.
Täyte 1: Siivilöi jäähtyneen kakun päälle ohut kerros tomusokeria, jotta Muumin kuva jää selvästi näkyviin. Voit pursottaa Muumien ääriviivat esim. valmiilla sokerivesikuorrutuksella (vaaleanpunaisella) ja koristella kakun reunat vadelmilla.
Täyte 2: Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää valkuaista tai vastaavasti vettä sen verran, että kuorrutuksesta tulee notkeaa ja helposti levitettävää. Älä tee liian juoksevaa. Muumit pursotetaan värjäämättömällä voikreemillä. Ruskean värin saat sekoittamalla kreemiin vähän kaakaojauhetta ja vaalenpunainen ja keltainen sekoitetaan karamelliväristä. Voit vaihdella kuorrutuksen värejä oman makusi ja juhlan aiheen mukaan.
Tajuskohan kukaan mitä meinaan? Jos tajus ja vaivauduitte lukemaan ja ajattelemaan tota,niin olkaa kilttejä ja kertokaa mielipiteenne,etten pilaa koko kakkua