Nyt äkkiä...

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Juupeli
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Paholaisen kakku

5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1dl kaakaojauhetta
4dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
1tl soodaa
2dl maitoa
2 munaa
150g voisulaa

-Sekoita kuivat aineet keskenään
-Sekoita maito, munat ja voisula keskenään ja lisää ne kuiviin aineisiin.
-Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista +175 asteessa 50-60min.
 
Kaakao-kahvikakku

200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl vahvaa, kylmää kahvia

Vaahdota rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen lisäysten välillä hyvin vatkaten.
Sekoita vehnäjauhot, siivilöity kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
Lisää kuivat aineet ja kahvi vuorotellen taikinaan.
Kaada taikina voideltuun noin 1 1/2 litran vetoiseen rengasvuokaan.
Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa 50-60 min.

 
Helppo piimäkakku

3 dl talouspiimää
200 g sulatettua voita
2 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl hien. neilikkaa
2 tl hien. kardemummaa
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
(2 dl rusinoita)

1. Sekoita taikinan ainekset luettelon mukaisessa järjestyksessä keskenään.
2. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan.
3. Kypsennä kakku uunissa 175 asteessa.
4. Kypsymisaika on noin tunti.


Nuo rusinat voi korvata jollain muulla itse jätän se aina pois, viimeksi taisin heittää sekaan mantelurouhetta.
 
Piimäinen maustekakku

4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua neilikkaa
2 dl sokeria
100 g sul. marg.
3 dl piimää

1. Sekoita jauhot ja mausteet sekaisin.
2. Sekoita sulatettu rasva, piimä ja sokeri hyvin keskenään.
3. Lisää jauhoseos.
4. Paista voidellussa ja korppujauhoitetussa vuoassa 175 asteessa noin tunti
 
Marianne-Pätkis-muffinssit
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 dl Marianne-palloja
3 kpl Pätkiksiä
2 dl kermaviiliä
3 munaa
150 g sulatettua ja jäähdytettyä voita tai margariinia
(Koristeluun: tomusokerikuorrutetta ja Marianne-palloja)
OHJE: Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet. Lisää Marianne-pallot sekä pilkotut pätkikset ja sekoita. Lisää munat, kermaviili sekä sula rasva ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin ja täytä ne noin puolilleen. Paista 175-asteisessa uunissa noin 17-20 minuuttia.
Ohjeesta tulee n. 24 kpl muffinsseja eli täpötäysi pellillinen - jos haluat muffinsseista pyöreitä, kannattaa kuitenkin jakaa ne kahdelle pellille.
VINKKI: Nämä muffinssit ovat mainiota tarjottavaa lastenjuhlille ja syntymäpäiville. Teelusikallinen valkoista tomusokerikuorrutetta ja yksi Marianne-kuula jokaisen muffinssin päällä tekevät näistä maukkaista muffinsseista vieläkin houkuttelevampia!
<
 
Mehevät suklaamuffinit

200g margariinia
2,5dl sokeria
3 munaa
0,5dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
4,5dl vehnäjauhoja
100-150g rouhittua tummaa suklaata
2dl maitoa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää m unat yksitellen välillä vatkaten. Jos seos leikkaantuu, sekoita 0,5dl jauhoista seokseen. Sekoita loput ainekset paitsi maito keskenään ja sekoita rasvavaahtoon. Lisää lopuksi maito taikinaan nopeasti sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 225 asteessa n. 15min.


Tuli viimeksi näitä tehdessäni, että on aika samanlainen koostumus kuin kuivakakuissa. Oisinko ihan hullu jos tekisin? Paistais sen varmaan sitte samoissa asteissa mutta kuinka kauan?
 

Yhteistyössä