Nyt 2 kk ikäisellä lapsella huomattiin 6 viikkoisena lääkärineuvolassa sivuääni, joka kuului myös eilen kontrollissa.

  • Viestiketjun aloittaja puupa
  • Ensimmäinen viesti
puupa
Huomenna verenpainemittaus ja lähete on ultraan isompaan sairaalaan. Lapsi on minusta ihan tavallisesti "käyttäytyvä" syö, nukkuu, seurustelee ja siten en asiasta ollut kovin huolissani. Hikoilee paljon ja on aika levoton, mutta kukapa ei näillä ilmoilla. Minä typerä menin kuitenkin lukemaan mm. terapia fennican sivuja lapsen sydänvioista ja nyt ahdistaa.. Onko kellään täällä kokemuksia vastaavanlaisesta? Millaisia? Tiedän, että suurin osa sivuäänistä on vaarattomia. Tämänkin sanottiin olevan viaton, mutta miksi sitten jatkotutkimuksiin?
 
Koita ottaa rauhallisesti- kuten itsekin sanoit suurin osa noista sivuäänistä on vaarattomia. On mahdollista, että lääkäri haluaa tutkimuksilla vain varmistaa, että kysymyksessä on ihan varmasti vaarattomat "kasvukahinat".Rauhallista yötä teille!
 
"pööpö"
Sen verran kokemusta, että meillä on molemmilla lapsilla kuulunut sivuäänet, jotka on varmuuden vuoksi pitänyt ultrata. Edelleenkin joku lääkäri silloin tällöin kuulee ne, vaikka ovat jo 5 ja 6-vuotiaat. Meillä kyse oli täysin viattomista äänistä, vaikka toisen lapsen kohdalla lääkärikin näytti kuunneltuaan huolestuneelta. Toivottavasti teilläkin on kyse hyvänlaatuisista äänistä ????
 
vierassss
mun kummallakin lapsella on ollut se semmoinen viaton sivuääni. esikoisen sydän ultrattiin, kupusen kassa en enää viitsinyt mennä.

Sydänsairas lapsi ei varmaankaan ole reipas ja roteva vaan semmoienn hintelä.
 
vvv...
Miksi jatkotutkimuksiin? Siksi koska eihän todellisuudessa kukaan lääkäri voi päälle päin nähdä ja stetoskoopeilla kuunnellen tietää mitä sielä sydämessä todella tapahtuu.
Ultralla näkevät eteisten ja kammioiden todellisen toiminnan, läppien ja purjeiden sulkeutumiset ja mahdollisten väliseinäaukkojen suuruudet ja virtaukset.

Ja silti noi yleensä aina on vaarattomia, tai kasvavat umpeen iän myötä. Onhan toki niitäkin jotka tarvii operoida JOSKUS tulevaisuudessa, mutta eivät ole nyt mitenkään hengenvaarallisia. Vaaralliset kyllä yleensä oireilee jo heti syntymän jälkeen siinä tarkkailussa.

Huoli ja säikähdys tietty nyt on suuri, mutta yritä ajatella että hyvä että tarkistavat. Muuten teitä jäisi aina vaivaamaan, että mikä sivuääni ja mistä se tulee.
 
"kätilö"
Tutkitaan aina jos ei lääkärinneuvolaan mennessä ole hävinnyt. Ainakin siis täällä päin. Ultralla varmistetaan, että kyse vaarattomasta sivuäänestä. Näin siitä ei jokaisella lääkärikäynnillä loppuikää tarvitse huolehtia. Lapsesi kuulostaa terveeltä ja virkeältä, joten odottele ihan rauhallisin mielin tutkimusta.
 
Reikä sydämessä
Meidän tytöllä oli syntyessä kolme reikää sydämessä. Umpeutuivat, mutta itse pelästyin. Sivuääni on aika yleistä ja tutkitaan vauvalla aina. Älä hermoile etukäteen.

Käytiin 2-vuotiaaseen asti kontrollissa, mutta sitten olivat umpeutuneet.
 
:o
mun kummallakin lapsella on ollut se semmoinen viaton sivuääni. esikoisen sydän ultrattiin, kupusen kassa en enää viitsinyt mennä.

Sydänsairas lapsi ei varmaankaan ole reipas ja roteva vaan semmoienn hintelä.
Et viitsinyt mennä?! Millainen äiti ei viitsi, vietkö muutenkaan sairaita lapsia lääkäriin vai annatko mennä luonnollista poistumaa? Mitä sitä hoitamaan ja tutkimaan, viatonta se on vaan.
 
"äitylii"
Meidän tytöllä kuului myös sivuääni jonkun aikaa, ei kuulunut muutamaan viikkoon syntymän jälkeen, mutta myöhemmin rupesi kuulumaan ja taisi olla puolivuotias kun se edellisen kerran kuultiin. Nyt hän on reilu vuosikas. Meidän toisella lapsella huomattiin sydänvika heti syntymän jälkeen. Sydänvika ei meidän toisella lapsella oireillut mitenkään, mutta oli kuitenkin niin vakava, että täytyi kolmen kuukauden iässä tehdä avosydänleikkaus.
 

Yhteistyössä