Nukkuuko 1v omassa sängyssä?

Meidän vuodentäyttävä, ylihuomenna, nukkuu heräämättä meidän välissä koko yön, mutta omaan sänkyyn laittaessa heräilee pitkin yötä, usein rauhoittuu tutilla, mutta aamuyöstä onkin toinen juttu...usein annan periksi ja otan viereen niin kaikki ovat aamulla pirteitä!Mitenköhän saisin jäämään omaan sänkyyn koko yöksi, vaikuttaakohan kun nukutan tytön syliin iltaisin ja siittä siirrän omaan sänkyyn..?Voisin yrittää suoraankin omaankin sänkyyn, mutta annanko vaan huutaa että nukahtaa välillä tietty käyden rauhoittelemassa, se on niin sydänätä raastavaa että!
 
Meillä 1-vuotias herra nukkuu meidän välissä. Jos laittaa omaan sänkyyn nukkumaan niin herää yöllä vähän väliä kun pyörii niin paljon että pää kolisee pinnoihin. Meidän välissä nukkuu tosi hyvin. Ajattelin tossa muutaman kuukauden päästä laittaa jo kunnon sänkyyn ja kokeilla sitten sitä omassa sängyssä nukkumista. Neuvolassa eivät pitäneet pahana vieressä nukkumista, jos vaan vanhemmat saavat nukuttua hyvin.
 
Kannattaa kyllä mieluummin kokeilla vaan suoraan sinne sänkyyn. Alussa jos vaikka istuisit vierellä ja silittelet, varmaan lapsesta mieluisampi kuin jättää hänet yksin sinne, jos kerta tottunut nukahtamaan syliin. Meillä oli sama tytöllä pienempänä, et nukahti syliin. Sitten oli vaan pakko sitkeästi ruveta yrittämään omaan sänkyyn. Itsekin istuin vierellä ja välillä otin hetkeksi syliin rauhoittumaan ja laskin taas takaisin sänkyyn.
 
Äiti28vee
Eikös asiat ole ihan hyvin, jos kaikki nukkuvat hyvin, olipa paikka missä tahansa???!!! Eli jatkakaa samaan malliin vaan! Meillä 2-vuotias nukahtaa kyllä omaan sänkyyn, omaan huoneeseen, mutta yöllä kömpii vanhempien väliin nukkumaan, enkä ole raaskinut enää viedä omaan sänkyyn...Nukutaan sitten aamuun perhepedissä. Välillä tosin kun poika nukkui levottomammin, en itse saanut enää aamuyöllä nukutuksi...mutta nyt tilanne rauhoittunut...ainakin toistaiseksi.
 
Meidän neiti (nyt 1vee 1kk) on nukkunu jo pitkään omassa sängyssä, sillä isukki pelkäsi unissaansa jyräävänsä tytön. Siirrettiin neiti omaan huoneeseen n. 10kk ja kyllä parani heti molempien unet (siis mun ja tytön). Mä nimittäin heräilin tytön nukkuessa samassa huoneessa koko ajan, jos neiti esim. vaihtoi nukkumisasentoa tai huokaisia unissaan.
 
Tottumuskysymyksiä varmaankin puolin ja toisin. Jotkut lapset nukkuu pitkään vanhempien kanssa ja jotkut vaativat oman rauhan nukkumiseen.
Ei kai siinäkään mitään oikeaa tapaa ole, jokainen perhe tekee niin kuin parhaaksi näkee.

Meillä poika laitettiin omaan sänkyyn kuukauden ikäisenä ja nyt täytti juuri 1v1kk. Ei osaa nukkua ollenkaan meidän kanssa samassa huoneessa, on nukuttu porukalla lomamatkoilla ja melkoisen puuduttavaa ollut meille kaikille. Poika herää meidän puhinoihin ja kääntyilemisiin ja myös me kuuntelemme korvat "höröllä" poitsun jokaista liikettä.

Eli meillä tehtiin heti alussa tällainen ratkaisu ja hyvin tyytyväisiä olemme kaikki olleet. Poika on muutenkin ollut hyvä nukkuja, nukkunut 4,5kk ikäisestä yöt eli meillä on helpolla päästy:)
 
Meidän 1vee poitsu nukkuu omassa sängyssä, omassa huoneessa. Alussa nukkui poitsu meidän välissä, mutta siirtyi omaan sänkyyn 5kk, kun lopetti yösyönnit. Omaan huoneseen poitsu meni 7kk ja nukkunut tiettyjä kausia lukuun ottamatta suhtelisen hyvin. Ja poika nukahtaa itsekseen omaan sänkyyn (ei tarvi olla vieressä).

Mutta meidän poika onkin jo luonteltaan sellainen, että tarvitsee omaa rauhaa ja rauhallisen ympäristön, että pystyy rauhoittumaan sen verran, että nukahtaa. Tässä pari yötä sitten laitetti pinnis meidän makkarin, kun poitsu hengiti nuhan takia vähän huonosti, mutta ei siitä nukkumisesta tullut mitään. Poitsu valvoi puolet yöstä :headwall:
 
Meillä tyttö 1v ja vajaa kuukausi päälle, nukkunu alusta asti omassa sängyssä. Imettämisen ajaksi nostin yöllä viereen, mutta siitäki sit aina siirretty omaan sänkyyn nukkuun. (äiti, isi ja tyttö nukkuu paremmin. =) ) Iltasin neiti nukahtaa syliin ja siitä kannan omaan sänkyyn. Päiväunille taas nukahtaa itekseen omaan sänkyyn. Tuoki muuten kumma, et mistä se tietääki, et yöunille "pitää" nukahtaa syliin, mut päiväunille voi hyvin nukahtaa itekseen. :whistle: Siinä vaiheessa kun lopetin yösyötöt lopullisesti, eli kun neiti edes harvoin heräsi syömään, ni yks yö meni niin, että valvottiin kolme tuntia ku neiti ei osannu nukahtaa ilman tissiä, mut saatuaan juomista nokkamukista kahtena yönä, ei vaivautunu enää sen jälkee heräämään yöllä ja on nukkunu siitä asti läpiyön. Yleensä alkaa nukkuun yöunille n.21-22 ja nukkuu aamulla 8-9 heräämättä.
 
Lapset nyt 4v ja 1,5v. Molemmat nukkuivat alkuun paljon vieressä mutta jotenkin vaan ajan kanssa jäivät ilman huutoa omaan sänkyyn. Mua aina varoiteltiin ja kauhisteltiin miksi lapset vieressä mutta kyllä nyt molemmat nukkuvat omissa sängyissään ilman ongelmia. Joku jo sanoikin että eihän mitään ongelmaa ole, jos kaikki nukkuvat hyvin, sama se missä nukkuvat =) eli Hyvää yötä vaan teille!
 
Meillä poika nukkunu aina omassa sängyssään.. 4kk ikäsenä muutti omaan huoneeseen, kun yötissi jäi pois (lopetti itsekseen.. ) ja muutettiin uuteen kämppään..

Ok, on nukkunu yhden yön vieressäni, sairaalassa päivän ikäsenä, en haavani takia jakanut nostaa itse pois siitä sängystä, joten otin viereeni.. kumpikaan ei nukkunut sinä yönä.. :(
 
Anna nukkua siellä, missä hyvin nukkuu. Lapset kertovat sitten kukin omalla tavallaan, milloin he ovat valmiita siirtymään omaan sänkyynsä. Toki voit saman tien siirtää, mutta säästyt todennäköisesti monelta itkulta, jos etsit sen lapselle parhaan hetken.

Meidän vaavi (1v5kk) oli perhepetinukkuja n. 1v3kk asti, heräili pari kertaa yössä yms.. Nyt ei suostu edes nukahtamaan kuin omaan sänkyynsä ja nukkuu koko yön heräämättä. Eli tilanne voi muuttua nopeastikin.

 
Meillä tyttö (1v2kk nyt) ja on aina nukkunut omassa sängyssä.

Mutta en näe kyllä mitää väärää tai pahaa että lapsi nukkuu vanhempien vieressä. Kaikki tietää mikä on lapselleen parasta ja tuntee oman lapsesna.
 
meillä herra 1v3kk "nukkuu" mein välissä.

"nukkuu" eli parikuukautta sitten yritin siirtää omaan sänkyyn ja siitä alko yö valvomiset!! poika nukkuu 1-2tuntia nätisti ja herää lopuks yöks hereille!! päikkäreitä nukkuu 1-3tuntia.
Olis pitäny vissiin sekin omaan sänkyyn nukuttaminen-yritys jättää käyttämättä, ni olis ainakin yöt saanu nukkuu.
No nukutaan sitku lapset on isoja (jos sillonka)
 

Yhteistyössä