nopea ja hyvä herkku kahvipöytään??

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja mymmy myy
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja Sanna80:
Laitetaan nyt ohje vielä. Tämä on karppifoorumilta otettu ohje lievästi sovellettuna. Eli vähähiilarinen ja tosi helppo tehdä!

2 levyä (200g) Maraboun 86% suklaata
200 g margariinia

suklaat paloiksi ja voin kanssa kuppiin ja mikroon. Sulata miedolla lämmöllä kunnes suklaa ja voi on täysin sulaa. Anna jäähtyä niin että seos on n. huoneenlämpöistä. Lisää joukkoon yksitellen

5 munaa

koko ajan vatkaten (sähkövatkaimella about täysillä). Lisää joukkoon makeutusainetta tarpeen ja maun mukaan, esim.

15 kpl Lidlin Cologran-tabletteja murskattuna

ja viimeisenä vielä

2 ruokalusikallista mantelijauhoja

Kaada mousse irtopohjavuokaan, uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Tarjoile esim. kermavaahtonokareen ja kahvin kera.

Kuulostaa kyl ihan karsealta. Mitä nuo Corega tabletit on
 
Alkuperäinen kirjoittaja Kevyt???:
Miten voi kakku olla vähähiilarinen jos siihen tulee isot kasat suklaata ja mantelia??? Rasvataso ei ainakaan ole matala... No sokeri on korvattu keinotekoisellamakeutusaineella, mutta kevyttä se ei ole. Eikä edes kovin vähä hiilarista, kyllä siinä suklaassakin on hiilareita. tavallinen pikkupulla on ainakin reippaasti vähäkalorisempi.
Mutta onhan mutakakku kyllä hyvää!!!

Kuka on sanonut, että vähähiilarisen pitäisi olla vähärasvaista? PÄINVASTOIN! Ja tuossa tummassa suklaassa (70% tai enemmän) ei ole lähellekään niin paljoa hiilareita kuin maitosuklaassa, onhan siitä suurin osa kaakaota. :)
Manteli on myös yksi karppaajien usein käyttämä aine, siinä on todella vähän hiilareita ja paljon hyvää rasvaa. Pikkupulla on huomattavasti epäterveellisempää kaiken sokerinsa ja vaaleiden jauhojensa kanssa.
 
Mutakakku ei kyllä oo mikkään hirmuisen nopea tehdä. Ite oon ainakin tehny semmoisen reseptin mukaan, että vatkataan munat ja sokeri erikseen vaahdoksi ja siinä jo yksinään meinaa hermo mennä. (Vielä kun ekan kerran tein ihan käsin vispaten neljän munan munasokerivaahdon). Että ei tuo maaritin kommentti ihan tyhjästä ole repäisty, ei oo mutakakku ihan nopeimmasta päästä. Plus sitten että sen pitää antaa jäähtyä kunnolla ennen kuin sitä voi nätisti ottaa lautaselta.
 
Eipä passaa tuomita kettään. Jos mud cakesta puhuu ihan mutakakkuna eikä ole aiemmin ko. makeista syöny, niin voipihan sen ymmärtää ihan vitsinäkin. Ja mutakakku on tosiaan vasta seuraavana päivänä parasta, että ei sitä voi oikeen noppeeks herkuks suositella.
Kaikki on suhteellista, mutta itsellä menee ainakin ikuisuus kun tekkee sitä munasokerivaahtoa. Vielä kun ekalla kertaa tein käsivispilällä. ;)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Sanna80:
Alkuperäinen kirjoittaja yks äiti:
Mutakakku on kyllä helppo- ja nopeatekoinen, mutta se on parasta vasta seuraavana päivänä. Ja sulle Maarit tiedoksi, mutakakku (eli mud cake) on amerikkalainen suklaakakku ja aivan taivaallisen hyvää.

Musta taas se on parasta n. tunti paiston jälkeen. :p Kermavaahtonokare lautaselle viereen ja AVOT!

Saako siitä plussaa vai bonusta enempi?
 
Alkuperäinen kirjoittaja A shadieeyah:
Alkuperäinen kirjoittaja mymmy myy:
Alkuperäinen kirjoittaja A shadieeyah:
2 munaa
1,5-2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl juoksevaa margariinia tai 150 g sulatettua voita
1 dl maitoa

sekoita munat ja sokeri sekaisin. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. lisää margariini/voi. lisää maito. sekoittamiseen käytetään ihan puukapustaa, ei tarvitse sähkövatkainta. taikina voideltuun vuokaan, päälle marjat. jos käyttää omenoita niin vähän kanelia. paistetaan uunin alaosassa 200 asteessa 25-35min.

Tää on tosi nopee..oon käyttänyt taikinaan purkillisen ananas murskaa ja on oikein muhevaa.


kuulostaa hyvältä..
:p

On ja jos ei oo maitoa esim niin on käyttäny semmosen pikkasen kidius jogurtin maidon sijasta ja öljykin käy margariinin sijasta(silloin laitan vaan pikkasen reilu desin).

 
Alkuperäinen kirjoittaja Janne:
Eipä passaa tuomita kettään. Jos mud cakesta puhuu ihan mutakakkuna eikä ole aiemmin ko. makeista syöny, niin voipihan sen ymmärtää ihan vitsinäkin. Ja mutakakku on tosiaan vasta seuraavana päivänä parasta, että ei sitä voi oikeen noppeeks herkuks suositella.
Kaikki on suhteellista, mutta itsellä menee ainakin ikuisuus kun tekkee sitä munasokerivaahtoa. Vielä kun ekalla kertaa tein käsivispilällä. ;)

 
Hei, jos haluaa tehä herkku yllätyksen eikä oo paljon aikaa niin mikä ois helppo ja nopea ? Mutta ei myöskään hirmu normaalia, ei esim. lettuja tai pannukakkua. Vaan jotain muuta ?
 
Paista kääretorttulevy, leikkaa n.litran jäätelöpakkaus (mitä makua tahansa) ohuiksi siivuiksi ja laita vieri viereen jäähtyneen levyn päälle.Rullaa leivinpaperin avulla ja laita pariksi tunniksi pakkaseen.
Tee jo ennakkoon pakkaseen eri jäätelötäytteillä, sieltä on helppo ottaa vieraiden tullessa eikä tarvi sulatella.
 

Yhteistyössä