Noin kolmekymppiset ekakertalaiset TAMMIKUUSSA

Noin kolmekymppiset ekakertalaiset TAMMIKUUSSA

KIRJOITTELIJAT:
Piipi79 + Tyttö 1v 11kk, TURKU (F)
Hemuli79 + Poika 1v 8kk (F)
HPM + Joona 1v 6kk, YLÖJÄRVI (Tampere) (F)
Coke + Poika 1v 5kk , TURKU
Nanna81 + poika 1v 2kk, ROVANIEMI (F)
Saikku79 + Saana 1v 3kk, SIILINJÄRVI
Siilura + Poika 1v 3kk (F)
Novelle78 + Eki 1v 3kk (F)
Sasha80 + Niksu 1v 1kk, RIIHIMÄKI (F)
Kirtsikka + Onni 1v, LOVIISA
Niiskunenä78 + Nuutti 1v, RIIHIMÄKI (F)
Vetku + Emma 11kk
Kvart Över + Helmi 11kk, HELSINKI (F)
Naspi + tyttö 11kk
Hazel + tyttö 10kk, LEMPÄÄLÄ
Myrna + poika 10kk, KOTKA (F)
Hansupirre + tyttö 9kk
Iiris-77 + poika 6kk, KAARINA (F)
Kaie + tyttö 6kk
Rosehip + tyttö 4kk (F)
Citrus + tyttö 4kk
Piki80 + tyttö 3kk
La Mer + tyttö 2kk
Ada + poika 1kk
Delfis + poika 1kk VAASA (F)

(F) = Facebook-profiili, yv:llä kaveritoiveet
Facebookissa oma ryhmä

+ satunnaiset (malttamattomat!) nyytin odottajat odotuspuolelta

TERVETULOA MUKAAN MYÖS UUDET KIRJOITTELIJAT!!!

Vol 1: http://kaksplus.fi/keskustelu/t1155493
Maaliskuu: http://kaksplus.fi/keskustelu/t1338213
Huhtikuu: http://kaksplus.fi/keskustelu/t1367981
Toukokuu: http://kaksplus.fi/keskustelu/t1399145
Kesäkuu: http://kaksplus.fi/keskustelu/t1425142
Heinäkuu: http://kaksplus.fi/keskustelu/t1450809
Elokuu: http://kaksplus.fi/keskustelu/t1480301
Syyskuu: http://kaksplus.fi/keskustelu/t1506523
Lokakuu http://kaksplus.fi/keskustelu/t1531397
Marraskuu http://kaksplus.fi/keskustelu/t1559180
Joulukuu http://kaksplus.fi/keskustelu/t1587510
 
Heips! Voisin liittyä juttuun mukaan :) Odotuspuolen ketjussa kirjoittelin, mutta nyt on sitten ollut kutakuinkin 4kk tauko. Tyttönen täyttää tässä kuussa 4kk. :)
Tuo Facebookin ryhmä ilmeisesti on tätä aktiivisempi? Liityin facebookiin vasta vähän aikaa sitten, niin vasta opettelen sitäkin. Onko se ryhmä sellainen, että sitä pääsee lukemaan vain siihen kuuluvat? Esim näkeekö mun facebookkaverit mitä mä sinne kirjoitan? Ja näkeekö taas ryhmäläiset mitä mä kirjoitan noin muuten kuin ryhmään (esim omalle seinälleni)?

Ihanaa vuotta 2010 toivotellen,
Citrus + tyttö 4kk
 
Joku tais pohtia unikoulua tuolla joulukuun ketjussa. Ootteko lukeneet Elisabeth Pantleyn kirjaa Pehmeä matka höyhensaarille - Hellä tapa saada vauva nukkumaan läpi yön.
Tilasin tuon Adlibriksestä ja vaikka meillä ei sitä varsinaisesti ole tarvittukaan (ainakaan vielä?) niin mun mielestä nuo kirjan opit kuulostaa järkeviltä ja samalla lempeiltä.
 
HPM
Joo, Facebookista vielä: Vaikka me siellä suurinpiirtein ollaankin kaikki kavereita keskenään niin toki siellä saa kirjoitella ihan ilman lisäämättäkään ketään kaveriksi! Tai lisätä vaan haluamansa ihmiset. Kyllä me ymmärretään että joku haluaa pitää profiilinsa vain lähemmille ystäville avoinna :) Että rohkeesti mukaan vaan.

Välkommen, tänne ja sinne :)
 
Heippa tytöt!
Mahtuukos mukaan? Jotkut voi muistaa tuolta kuumeilu- ja odotuspuolelta. :)
Tiedot olis: Delfis + poika pian 1kk VAASA (F)

Meille siis syntyi poika 41+6 14.12.2009. Yöllä alkoi supistelut ja tuolle päivälle suuniteltua käynnistystä ei tarvittukkaan. Pojan mitat oli 52cm, 3790g ja py 35cm :heart:
 
Tervehdys! Taidanpa liittyä mukaan minäkin, meillä helmikuussa 2009 syntynyt tyttönen ja mulla ikää vähän yli 30. Tyttö on ollut perheessämme nyt pari kuukautta, on saapunut kansainvälisen adoption kautta, mutta samanlaisia monet näistä ekakertalaisen kummasteluista vaikuttavat olevan...
 
Onneksi olkoon delfis ja naspi :) Ja tervetuloa minunkin puolestani, vaikka vain hetki sitten itsekin tänne liityin. Naspi, onkin tosi mielenkiintoista kuulla sinun näkökulmiasi, että kuinka samanlaisia ne mietityttävät asiat varmasti ovatkaan :)

Kiitos vastauksista Myrna ja HPM :)

rosehip, taisit tuolla odotuspuolella kommentoida, että meidän tytöillehän tulikin sitten vain 1 pv ikäeroa. Se onkin hauska juttu :) Kirjoitteletko enemmän tuolla facebookin puolella? Mietin tässä sinne liittymistä... Tai siis on mulla jo profiili kyllä siellä. Mukava ois vaihtaa kuulumisia, kun on niin samanikäiset tytöt meillä :)
 
Citrus se FB:n ryhmä on tosiaan vilkkaampi, itelläkin tulee kirjoteltua sinne enemmän. Eli sinne vaan! :)

Täällä on alettu tässä viimeisen viikon aikana testailemaan äänijänteitä oikein kunnolla. Niin huvittavan kuulosta, kun neiti kertoilee tarinoitaan. Välillä saa pelätä, että ikkunat helisee alas, kun niitä juttuja kerrotaan aika ajoin niin korkealta ja kovaa! :D
 
Citrus, viime aikoina ollaan ihmetelty muun muassa tyttösen ruokailutapoja, kun neidin itse pitäis päästä sohlaamaan lusikan kanssa, mutta äidin kärsivällisyys ei riitä. Ja mietitty, mitä täytyisi tehdä, kun talvihaalarin pukeminen saa aikaan raivarin. Eli ihan tavallisia vauva-asioita meillä pähkäillään.

Adoptiotausta tuo kyllä soppaan mukaan monenlaista muuta maustetta, eniten ehkä sitä, että asioita pitää ajatella lapsen menneisyyden kannalta, eikä uskoa kaikkia lähimmäisten/neuvolan hyvää tarkoittavia ohjeita (vaikka ei kai niitä koskaan pidä kyseenalaistamatta niellä :) ).

Me ollaan esimerkiksi tarkoituksella nukutettu lapsi päivä- ja yöunille meidän viereen, vaikka se vähän työlästä onkin, koska ollaan ajateltu, että tärkeintä on nyt antaa läheisyyttä tälläkin tavalla, kun hän sitä ei ole aikaisemmin niin saanut. Lisäksi viime aikoina on ärsyttänyt, kun niin moni kehuu sitä, että lapsi ei vierasta. Sekään ei ole yksiselitteisesti hyvä, koska voi tarkoittaa myös sitä, ettei lapsi ole oppinut kiintymään keneenkään, eikä välitä, onko joku "oma ihminen" vai tuntematon.

Mutta pääosin ihan tavallista vauva-arkea tämä on, tosiaan.

Kysymyskin olisi: Minkä verran te muut suunnilleen saman ikäisten äiteet olette päivisin ihan perheen kesken ja minkä verran käytte jossain "ihmisten ilmoilla"? Mitä sosiaalista te teette? Meillä vasta haetaan rytmiä, ja olen ajatellut, että olis kiva tavata vähitellen enemmän muitakin, mutta ei oikein nappaa mennä mihinkään leikkipuistoon seisoskelemaan (tää sää, lapsi ei osaa kävellä eikä viihdy vaunuissa jne). Muskari alkaa ensi viikolla, vaunulenkkejä tehdään, mutta mitä muuta. Kenelläkään kaverillakaan ei ole saman ikäistä lasta, ja lähes kaikki ovat töissä päivät. Mitäs tässä keksis, vinkatkaapa!
 
HPM
naspi onkin sitten meidän ensimmäinen adoptioäiti :heart: :flower: :heart:
Musta on oikeesti ihana ajatus tuo, että joku ottaa omakseen lapsen joka ei muuten välttämättä saa parhaita mahdollisia olosuhteita elämäänsä. Mä oon kans joskus miettinyt ulkomailta adoptiota. Who knows.

Mun ymmärtääkseni oot ihan oikeassa tossa vierastamisasiassa. Vaikka lapsen vierastaminen on raskasta aikaa niin sen kuitenkin kuuluu se tehdä. Samoin kiukutteleminen. Se on kuulemma merkki siitä että lapsi uskaltaa ilmaista myös negatiivisia tunteita vanhemmilleen.

Me ollaan Jonskun kans oltu tosi paljon kotosalla koko tää 1,5v. Osaltaan siks että meillä ei esim. oo autoa käytössä päivisin eikä edes oikein semmoista seuraa, koska kaikki "normaalit ihmiset" ;) on töissä/koulussa päivisin. Viime kevät käytiin perhekerhossa aina sillon kun sattui pojan uniaikatauluun sopimaan, mutta muuten lähinnä oltiin omissa oloissa satunnaisia leikkipuistokavereita lukuunottamatta. Nyt sitten kun poitsu jo kaipaa muutakin seuraa niin oon koittanut kutsua tänne ihmisiä ja käydä itsekin kyläilemässä iltaisin. Meillä ei tosin montaa lapsiperhekaveria oo, lähinnä sukulaisia. Mutta kyllä poitsu tuntuu kovasti viihtyvän jo muiden kanssa touhussa :) Ja sit meillä onneks on kotona tosta pennusta yllättävän paljon seuraa Jonskulle!
 
naspi Kiva että tulit porukkaan mukaan vähän erilaisella taustalla. :wave: Tosta vierastamisesta, ei meidänkään neiti ole koko 11 kk:n aikana vierastanut kun ihan yhden käden sormilla laskettavan kerran. Toivon, että on vaan sosiaalisempi tapaus. En tiedä onko sillä, että miehen kanssa vaihdettiin hoitovastuuta tytön ollessa 7 kk, osuutta asiaan.

Meillä on nyt joku yöhihhumiskausi meneillään. Herää vähintään viis kertaa yön aikana, ja välillä ei meinaa nukahtaa edes pullolle. Pikkaisen käy voimille. Parhaimmillaan päästiin yhteen heräämiseen n. 12 h aikana. Tahtoo takaisin ne yöt! |O
 
kaie
Alkuperäinen kirjoittaja HPM:
det är jätte mycket hiljaista.
No ku te ootte kaikki jossain FB:ssa.. :p Nimim. edelleenkin FB:ia vastaan rimpuileva

Hei onko täällä jollain kokemuksia tästä: meillä loppui yösyötöt reilu viikko sitten ihan vahingossa ja ekat yöt meni hirmuisessa tuttihärdellissä. Sitten kolme yötä tuo nukkui yhtä kyytiä kuuteen saakka, mutta sen jälkeen on taas neljä yötä heräilty parin tunnin välein. Joskaan ei kaipaa rintaa, ainoastaan tuttia. Nyt pelkään että vieroitin tuon yörinnasta mutta vastineeksi se haluaa tästä lähtien tuttipalvelua parin tunnin välein. Kun rintaa olis riittänyt huomattavasti harvemmin. En tiedä pitäiskö katella miten tässä käy vai seuraavaksi olla antamatta tuttiakin jos sitten rupeis nukkumaan..?

Eli miten niillä jotka ovat yösyötöt joskus aikoinaan lopettaneet, niin alkoiko vauvat sitten nukkua siitä lähtien ja sillä siisti, vai oliko se tällaista häsläämistä? Jotenkin väsyttää tämä yöhärdelli jo.. |O
 
:wave: uppista!

Ärsyttää kun niin harvoin ehtii koneelle... lukea kerkiää, mutta omat kommentit aina jää. Pitää vissiin harkita tuota FB ryhmää, jotenkin vähän arastelen sitä vielä :ashamed: . Aika vähän tosin käyn sielläkin päivittelemässä. Vauva-arki on vienyt mukanaan, kivaa on mutta välillä raskasta. Edelleen vaivaa ilmeisesti joku tulehdus emättimessä, ei siis ole vieläkään toiminta siellä normalisoitunut ja se rassaa aika lailla :headwall: . Antibiootit jos joutuu taas syömään, on tytölle annettava maitohappobakteereja ja kakkahommat menee silti ihan plörinäksi :/ . Pitää vielä tehdä raskaustestikin ennen lääkärikäyntiä, niin saa sopivat lääkkeet. Jotenkin toisessa tilanteessa olis mukavan jännää tehdä se testi, mutta nyt kun melko varmasti ei ole raskaana niin sekin ärsyttää. Pakkohan se on tehdä, kun periaatteessa raskaus olisi mahdollinen :whistle: . Pikkukakkosella on siis lupa tulla, jos täysimetykseltä onnistuu ;) . Tyttö on nyt alkanut jutella omalla kielellään, höö ja lää on useimmin toistuvat tavut :heart: . Kuolaa valuu ja kädet on suussa vähän väliä. Vatsalta selälleen jo kääntyy useimmiten. Välillä tuntuu jo ihan 'isolta' koko tyttö, mutta sitten kun tarkemmin katsoo niin onhan hän vielä ihan pikkuruinen :heart:

Koitan jossain vaiheessa laittaa jollekin yksäriä siitä fb:stä, mukavaa talven jatkoa kaikille!

Piki ja pikkuinen Suvi 3kk2pv
 

Yhteistyössä