No nyt on sitten pipareissakin "myrkkyä"!

luin mtv3.n sivuilta ja siinä kerrottiin piparin syönnin vaaroista.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2008/12/767206
Onko kellään Santa marian kaneli pussia lähellä. Mitä siellä lukee tuoteselostuksessa? Tein nimittäin ison taikinan piparileivontaa varten. Täytyy varmaan piilottaa ne piparit. :/
 
vieras
Jos piparitaikinaan laittaa kolme teelusikkaa kanelia, ja leipoo sitten siitä taikinasta 150 piparia, se tekee viittä piparia kohden 1ml kanelia.

Tuo turvalliseksi mainittu ceylonkaneli kyllä kiinnostaisi. Maistuuko se samalta kuin tavallinen kaneli?
 
aika paljon hallussa tietoa noista huonoista aineista,mutta tuota en taas muistanut.
Täytyy käydä hankkimassa tuota oikeaa kanelia kun meidän eskari-ikäinen rakastaa riisipuuroa silleen,että ei saa näkyä yhtään valkoista puuroa kanelin alta!Eli kanelisokeria lisäilee joka lusikallisella.
 
äiTI
No voe rähmä. Meitin 1,5v on ihan hinkuna pipareihin, kuulemma päiväkodissakin niitä annetaan syödä.. Kait ne siellä sitä piparimäärää jotenkin rajoittaakin.. Vaikka olen kyllä itte ollu pienenä ihan samanlainen ja (käsittääkseni) normaali ihminen minusta kasvoi :D

Jos nytten tekis ite piparitaikinan, ja laittas siihen vaikka vaan puolet normaalimäärästä kanelia, tuliskohan niistä pipareista hyviä :snotty: ? Aiemmin on ollu vaan kaupan taikinaa.
 
Kumariini on maksatoksinen aine ja Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen on antanut sille siedettävän päiväsaannin rajaksi 0,1 mg ruumiin painokiloa kohden vuorokaudessa. Tämä arvo on saatu jakamalla sadalla se määrä, jolla ei ole todettu haitallisia vaikutuksia.
 
Katsokaas tuo maikkarin video! Tätönen siellä sanoo, ettei lasten pidä antaa syödä koko piparipakettia kerralla! Saisiko jonkun lapsi muuten syöpötellä koko paketin??? Sanoi myös, että pienet piikit eivät ole haitallisia. Eli ei nyt tarvitse joulupuuroa tai pipareita sen takia jättää syömättä!
 

Yhteistyössä