"vieras"
[QUOTE="niin";24710937]Listeria voi tarttua jo avattuun juustopakettiin. Kukin tekee miten tykkää tehdä, mut itse en riskiä ota, kun en 100% osaa sanoa voisiko sitä itse olla se epäonninen, joka listerian saa.[/QUOTE]
Mistä se sinne avattuu juustopakettiin menisi? Listeriabakteeri on maaperän bakteeri ja sitä voi olla vaikka multaisissa porkkanoissa. Pastöroimattomassa juustossa tai savukaloissa vain listeriariski on siksi korkea, koska valmistusprosessi ei tuhoa bakteeria ja bakteerilla on hyvät olosuhteet lisääntyä vakuumipaketissa tai muussa tiiviissä paketissa ja tuote säilyy syömäkelpoisena pitkään.
Jostakin hypännyt listeriabakteeri ei mitenkään erityisesti elä avatuissa juustopaketeissa tms. Eikä avattu juustopaketti ole mitenkään otollinen kasvualusta listerialle, jos siis listeria tulee tuotteeseen vasta avaamisen jälkeen.
Mistä se sinne avattuu juustopakettiin menisi? Listeriabakteeri on maaperän bakteeri ja sitä voi olla vaikka multaisissa porkkanoissa. Pastöroimattomassa juustossa tai savukaloissa vain listeriariski on siksi korkea, koska valmistusprosessi ei tuhoa bakteeria ja bakteerilla on hyvät olosuhteet lisääntyä vakuumipaketissa tai muussa tiiviissä paketissa ja tuote säilyy syömäkelpoisena pitkään.
Jostakin hypännyt listeriabakteeri ei mitenkään erityisesti elä avatuissa juustopaketeissa tms. Eikä avattu juustopaketti ole mitenkään otollinen kasvualusta listerialle, jos siis listeria tulee tuotteeseen vasta avaamisen jälkeen.