Niptissä trisomiaraskaus - jatkaminen/keskeyttäminen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Onko täällä muita tai aiemmin saman kokeneita?

Olen ihan hajalla. Nipt viittaa Downin syndroomaan. Lapsivesipunktiota ja sen tuloksia odotellessa menee vielä viikkokausia. Itken ja luen kokemuksia Downista. Sekä elämä vammaisen lapsen kanssa että raskauden keskeyttäminen näin myöhäisillä viikoilla tuntuu ihan mahdottomalta. Miten voin tehdä mitään päätöksiä.
 
vierailija
Voimia sinne. En oo samassa tilanteessa mutta miettinyt tuota usein. En usko että pystyisin jatkamaan raskautta, jos lapsella olisi jokin trisomia, kuten down. Mutta ei varmasti helppo päätös oli niin tai näin.
 
vierailija
Tärkein on miettiä mikä on teidän perheelle parasta. Ympärillä olevilla ihmisillä on puolesta ja vastaan kommentteja. Itse samassa tilanteessa olleena pyysin lisätutkimuksia eikä vauvasta löytynyt ”muuta” vikaa kun down. Miehen kanssa keskusteltiin ja keskusteltiin, että pystytäänkö/jaksetaanko. Yritä löytää asiallista tietoa downista, itsekkin törmäsin ties mihin kauhutarinoihin. Ei ole mitään niin kamalampaa tunnetta kun vauva liikkuu mahassa ja se pitäisi keskeyttää se raskaus, tunteet lyö niin yli ja vaikea tehdä päätöstä. Me pidettiin down lapsi ja meillä on kaikki mennyt hyvin, mikään kauhukuva ei toteutunut. Mutta kaikilla näin onnekkaasti ei ole, downia on eri tasoista ja terveysongelmia myös. Tärkeintä, että miettii sen oman elämä kannalta asiaa. Teit niin tai näin kumpikin päätös on oikea. Voimia kovasti.
 

Yhteistyössä