Neuvolasta sanottiin että käytän liikaa vaippoja..täh??

  • Viestiketjun aloittaja täh
  • Ensimmäinen viesti
"shihtzu"
Anteeksi nyt vaan, mutta en voi muuta kuin pyöritellä päätänä, ihan pimeitä ihmisiä sitä onkin. Ei tulisi mieleenkään vaihtaa vaippaa noin usein. Meillä saattaa vauva olla pitkäänkin samassa vaipassa ja kertaakaan en ole takapuolta rasvannut, kun se ei ole kertaakaan ollut edes punainen.
 
her
no toiset vauvat on sellasia, etteivät päivällä välttämättä niin nuku mutta yöllä sitäkin paremmin (itse olin kuulemma tällainen, kunnes siirryin yksiin päikkäreihin, eli vastasyntyneestä vetelin öisin 10-12h unia, ja päivällä puolen tunnin torkkuja)

MUTTA ei niitä vaippoja silti niin usein tartte vaihtaa, että ihan 20 päivässä. Toi pikkarihomma voi olla ihan hyväkin vauvalla näin kesälämpimällä. Anoppi tais nuorimmaisellaan käyttää tätä pissa/kakkahädän tunnistamista ja potattamista, ja piti siten pikkareita vauvallakin.
 
miukkeli
Meillä meni tosiaan tuo 20/pvä pahimpaan aikaan kun vauva oli muutaman kk:n ikäinen ja peppu aivan rikki kun kakkasi koko ajan. Ei tietoisesti yritettiin pitää koko ajan kuivissa että peppu saisi parantua. Sitten kun hänet otti vaipanvaihtoon, meni siihä helposi pari kolme enne kuin sai pöksyt takaisin, ensi tuli pisu, sitten kakka, sitten pisu, sitten kakka.... :)
 
tena lady
Mä luulen että tässä topicissa on kyseessä kompa, eli ap on kenties kolmilapsisen perheen äiti, jossa kaikki lapset vielä vaippaiässä. Ja perheessä menee kenties 20 vaippaa yhteensä, mukaan lukien kenties äidin menkkasuojat + tena ladyt. Muutenhan tuo on ihan järjetön määrä vaippoja päivässä ja syystäkin valittaisi ympäristön kuormittamisesta.
 
dfdf
Jos ap ei ole provo, niin kannattaisi käydä tutkituttamassa pää. Taidat olla pakko-oirehäiriöinen.

Ei ole lähelläkään normaalia vaihtaa vaippaa 20 kertaa päivässä yhdelle lapselle. Normi on 5-7 vaippaa.
 
MeJaMe
Kaikkihan riippuu ihan siitä, kuinka "likainen" vaippa on vaihdettaessa. Imukyky useimmissa vaipoissa on niin hyvä, etten ihan joka pissasta lähtisi vaihtamaan. Äkkiseltään mietittynä 20 kpl päivässä kyllä kuulostaa tosi isolle, mutta lopulta asia ei mielestäni neuvolan terkalle kuulu. Jokainen tekeköön tyylillään.
 
"Vieras"
Meillä tää pienempi 2kk, ja enimmillään menny varmaan se 10pv päivässä.
Toki jos heti ekan töräytyksen jälkeen vaihtaisin niin sais vaihtaa koko ajan. Mutta mä ootan että tulee koko satsi, ei meillä ainakaan kerralla kaikki tule.pissavaippaaen vaihda heti, ikinä ei ole ihottumiakummallakaan ollut, iho ei tottunutliian hyvään.

Mutta toisaalta,jos ei muuta tekemistä ja rahat riittää niinmikäs siina. Saaan se vauva ainakin kontaktia:)
 
"vieras"
Mustakin tuo kuulostaa aika pitkälti allergiaoireilta. Mene sen lapsen kanssa edes varmuuden vuoksi hyvälle lasten allergialääkärille. Noissa viesteissäsi on ollut jo niin monta suolioireiselle allergikolle tyypillistä oiretta, että kannattaisi jutella asiantuntijan kanssa. (Ja neuvolan terkka EI ole sellainen asiantuntija, neuvoloissa ei usein tunneta koko suolioireisen allergian olemassaoloa saati, että sitä osattaisiin tunnistaa.)
 
"apap"
[QUOTE="pypylleröinen";23943941]No ei ap nyt kauheen täysillä taida käydä muutenkaan...:D ja moniko 1kk ikänen jokeltelee ja naureskelee?[/QUOTE]

Ai kyllä meillä tuo hymyilee ja koittaa juttua vääntää kun juttelet hänelle.
Voisin vaikka videon tuosta laittaa mitä mummoille juuri kuvattu kun pienellä on paljon asiaa,mutta palsta on julma joten en laita.
Ja tuskin minun vauvani on ainoa joka juttelee takaisin kuukauden iässä saati vääntää hymyä kun iloisesti naurat ja hymyilet hänelle.
 
hoh
[QUOTE="vieras";23941107]Ei ole normaalia että syö puolen tunnin välein,eikä missään nimessä normaalia että kakkaa 20 kertaa päivässä.
Kuulostas allergialta,ruoka tulee heti läpi ja siksi vauva jatkuvasti nälkäinen.[/QUOTE]

Voi ziisus teitä "tietäjiä" täällä. Vauvoja on ihan oikeesti erilaisia, jos sun vauvas toimii yhdellä tavalla, se ei tarkota, että toisen toimet on epänormaaleja.

Meillä myös vauva söi 30min välein, jopa läpi yön. Ja kakkavälit oli 10 - 14 päivää!
 
"täh" kysyy aloituksessaan, että miten voi käyttää vaippoja liikaa. No helposti. Jos vaihdat joka tunti vauvalle vaippaa, ei parane kyllä ihmetellä jos nukkuu huonosti.
Esikoista on varmasti ihana hoitaa, pukea ja hyysätä ja sylitellä jne. mutta relaa nyt ajoissa. On eriasia olla omistautunut ja huolehtivainen äiti kuin elää kellon ympäri pelkästä vauvasta ja vauvaa varten. Relaa. Relaa. Relaa.
 
..
Minäkin veisin lapsen allergialääkärille ihan varmuuden vuoksi. Meidän esikoinen myös valvoi, söi, kakkasi ja torkkua päivällä 10min pätkiä. Tosin ei nukkunut yölläkään kuin maks. 1,5tuntia. Puolitoista vuotiaana vasta selvisi syy, suolisto-oireinen allergia. Lapsi oli päivisin iloinen,tottuvat kuulemma nopeasti kipuun. Toivon tietysti, ettei teillä ole tästä kyse. Joku jo kirjoittikin ettei neuvolasta löydy tämän asian suhteen hyvin apua.

Kyllä meillä saattoi pahimmillaan mennä se lähes 20 vaippaa/vrk. 10-15 kakkaa, joka ihan pelkkää vettä joka valui vaipasta ulos. Toisilla vauvoilla myös on herkempi iho joka ei kestä tuntien hautomista. Nyt 3kk ikäiselle kuopukselle ei tarvitse vaihtaa vaippaa niin usein kuin esikoiselle, mutta kyllä 10 silti menee useimpina päivinä.
 
kakakakak
20 vaippaa päivässä tarkoittaa melkein vaippaa kerran puolessa tunnissa, ympäri vuorokauden. Miten edes kukaan ehtii vaihtaa vaippaa noin usein :D

Mitähän ap oikein tekee päivänaikana ja miksi hänelle edes tulee mielee vaihtaa vaippaa noin usein?
haha, meillä on viimisen puolivuotta menny noin 50 vaippaa päivässä, että revi siintä :p

ja joo kaikki siis kakkavaippoja, eli ei nyt ihan huvikseen vvaihdeta
 
dfdf
Voi ziisus teitä "tietäjiä" täällä. Vauvoja on ihan oikeesti erilaisia, jos sun vauvas toimii yhdellä tavalla, se ei tarkota, että toisen toimet on epänormaaleja.

Meillä myös vauva söi 30min välein, jopa läpi yön. Ja kakkavälit oli 10 - 14 päivää!
Vauvoja toki on erilaisia, mutta normaalin vauvan vaippaa ei tarvitse vaihtaa 20 kertaa päivässä. Se on fakta. On todellakin epänormaalia vaihtaa vaippaa 20 kertaa päivässä.
 

Yhteistyössä