Neuvokaas jokin TULINEN ruoka

JONSERED Karhunkantaja
http://thaicuisine.com/recipes/recipe3.html

Löysin ihan vahingossa tuollaisen linkin, sieltä voi löytyä yhtä, jos toistakin. Tarkkoja mittoja on ihan turha käyttää, oman maun mukaan soveltaen.
 
Keittiönoita
Laita öljyä kattilaan ja sekoita siihen raastettua tuoretta inkivääriä, muutama murskattu valkosipulinkynsi sekä maun mukaan tuoretta silputtua chiliä. Ruskista broiskusuikaleet kevyesti siinä. Lisää suikaloitua sipulia, suikaloitua porkkanaa, purkki kookosmaitoa ja sen kookosmaitopurkillisen verran vettä. Anna kiehua 10 min, nuudeleita ja suikaloitua tuoretta kurkkua. Lisää lopuksi tuoretta korianteria, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
 
JONSERED Karhunkantaja
Tuoretta chiliä, valkosipulia ja kalakastiketta joko niin, että murskaat huhmaressa tai leikkaat chilit ja valkosipulit pieneksi, vähän sokeria ja riittävästi limettimehua. Siinä "salaattikastike"

Lihaa, broileria, paistettua munaa tms (merenelävätkin käyvät) ja tomaatinlohkoja, sipulilohkoja, vaikka sellerinvartta ja porkkanaa (lasinuudelia, jos löytyy ja haluaa) ja salaatinlehtiä revittynä kulhoon, soossi päälle ja sekaisin. Hyvää! :p Piparmintunlehtiä mukaan, jos löytyy.

vegaaniversiossa eläintuotteet pois ja kalakastikkeen voi korvat soijakastikkeella. Toimii.
 
pannuun öljyä,kuullota sipulisilppu ja porkkanasuikaleet/ja paprikasuikaleet,valkosipulia maun mukaan(ja jos sattuu olla lehtisalaattia/kiinankaalta ni sekaan vaa). nakkaa broiskut sekaan. lisää paseerattua tomaattimurskaa,mausta: sweet thai chilikastiketta,hitusen mustapippuria,joko soijaa tai kasvis-tai kanaliemikuutioita.lisää lopuksi ruokakerma tai kookosmaito,lisää pari ruokalusikallista sokeria ja tarkista maku. tää on hyvvvee! :p
 
Ja sit jos haluis lihasta tehä,niin tää on kans mukavan makusta:

Hirven paistia tai nautaa (voi palastella jos haluaa)
Uunivuokaan lihat,sipulia,valkosipulia,tuoretta chiliä,vettä (punaviiniä),herkkusieniä,,suolaa ja hiukan vaikka paseerattua tomaattia. Sitte vaan moneksi tunniksi uuniin mojumaan,mitä kauemmin sen pehmeempää lihaa.
Määriä en osaa sanoo,ku laitan vähä kuinmka sattuu niitä... :D
 

Yhteistyössä