Neuvoja/kommentteja/kokemuksia....mitä vaan kyseisestä tilanteesta...

Kiu
Hei.

Olen kohta kolmenkuukauden ikäisen vauvan äiti. Tahtoisin kysyä teiltä, hieman nukkumisesta.

Poikamme nukkui hyvin 3-4 neljänkin tunnin pitemmän jakson vielä jonkin aikaa sitten. Yleensä tämä pitempi jakso sijoittui yö/ilta aikaan. Yht`äkkiä tämä muuttui. Nyt poika nukkuu tunnin/puoli tuntia kerralla, ehken vahingossa kaksi tuntia. Mutta esim. viime yönä korkeintaan tunnin. Laitan pojan nukahdettuaan omaan sänkyyn, mutta lopulta yöllä olen niin väsynyt, että poika jää viereemme nukkumaan. Poika syö vain rintamaitoa. Tissillä poika on yöllä usein, kun siihen rauhoittuu, mutta ei syö välttämättä kovin paljoa tai ei ollenkaan. Illalla tankkaa tiheästi, kuten aikaisemminkin ennen pitkiä unia, mutta nyt herää ähisemään, hieroo kasvoja, päätä, korvia ja herää. Joskus kun pitää hetken käsistä kiinni hyssyttelee, poika nukahtaa uudestaan, mutta herää varmasti viidentoista minuutin kuluessa uudestaan. Vieressäkin heräilee, mutta "helppo" nukuttaa silittelemällä uudestaan uneen. Ei huoli huvitutia vaikka kovasti olemme yrittäneet tutin syöntiä "opettaa/tarjota".

Neuvolasta kehotettin antamaan lisäruokaa pullosta. Jotenkin tuntuu, että turhaa, ettei kysymys olisi syömisestä, kun nälkään poika ei herää. Kerran lisämaitoa annettu ja poika puklautti kaiken maidon pois. Maitoa annettiin tisittelyn jälkeen. Pitäisikö maitoa antaa ennen tissitystä??? Jos tähän päädytään joudun joka tapauksessa nousemaan yöllä lypsämään maitoa, koska maitoa niin paljon ja jos syömättä poika esim 6h, ongelmat alkaa rinnoissa, mutta toisaalta tämähän tasoittuu varmaan sitten jonkin ajan päästä??

Vaikea miettiä järkevää ratkaisua, mutta voimat alkaa olla vähissä näillä yö unilla ja tunnin välein heräilyn vuoksi.

Vielä sen verran päiväohjelmastamme, poika nukkuu päivisin noin tunnin/puolen pikku unia. Vaunuilemassa käymme päivittäin ja poika nukkuu vaununuissa 2-3-4h päiväunet. Iltaisin valvoo pitemmän pätkän ja on selkeästi väsynyt ilta unille laitettaessa.

Kertokaa mielipiteitä, kokemuksia...yms

Vielä näin loppuun anteeksi viestin sekavuus/mahdolliset kirjoitus virheet. Hiukka kiire ja väsy... Kiitos tuleville vastaajille etukäteen.
 
Täällä oli jo ketju jossa kyseltiin yöhulinoista, jos kerta näyttää siltä ettei nälkä ole niin se on varmaan sitä samaa mitä monella muullakin, eli jostain syystä yöt vaan menee ihan heilumiseks..Tätä on monella ilmenny justiinsa siinä 3kk mailla ja kestää määrittelemättömän ajan, meillä on tätä jatkuvaa hyppäämistä ollu nyt puoltoista kuukautta ja pahenee vaan kun lapsi oppii tosissaa liikkumaan (saa öisin oikoa sitä milloin mistäkin pinnasängyn mutkasta..)..Ollaan kokeiltu kaikenmaailman unipussit yms. eikä auta, poika vaan elää niin vahvasti vissii päivän tapahtumia että yöt on rikkonaisia..

Voihan syy olla jossain muussakin, mutta tälläisiä kokemuksia meiltä ja muualta...Koita jaksaa... :hug:
 
Heippa!

Onpas kummallinen neuvolantäti taas kerran. Unohda lisämaito, äläkä varsinkaan tarjoa ennen tissiä. Sulla kuulostaa olevan tosi hyvin maitoa, eikä vauva edes herää nälkään, niin miksi tarjota maitoa pullosta. Kokeile kapaloa, niinkun joku tossa ehdotti. Jos saat itse nukuttua niin, että vauva on vieressä ja vauva on siinä rauhallisempi, niin nukkukaa perhepedissä.
 
Kiu
Juu kyllä tosiaan syömäänkin heräilee, on iso vauva ja syö 2-3 tunnin välein läpi vuorokauden, mutta tosiaan joka kerta herätessään ei tahdo syödä, herää "muuten vaan" tyyliin 45minuutin päästä... Ja kyllä juu taitaa olla nuita "hulinoita" nämä, kun muuten ihan suht. tyytyväinen ei kamalasti itkeskele (kirkuu kylläkin nykyään, aivan uusi taito :D ). Ensimmäiset ajat noin puolitoista kuukautta oli kovaa vatsa vaivaa ja sen kyllä tunnistan, huudosta, kipristelystä...yms ei rauhoittunut kun liikkuvaan syliin... Nyt aivan erilaista. Vatsavaivat loppuivat kun vaihdettiin d-tippaa ja jätettiin maitohappo relat pois...

Mitä on tämä refluksia? Olen aika hyvin vielä pihalla näistä, kun ensimmäinen lapsi meillä. Vaan on se hyvä, kun löyty tälläinen kohtaamispaikka jossa voi lukea toisten kokemuksia ja mielipiteitä, kummasti rauhoittaa kun huomaa, että muila samanlaista. Olen tässä "opetellut" käyttämään palstaa, vaikkakin hieman sekavalta vielä tämä vaikuttaa..Lukemis puolella enemmän, kun kommentointi. Ja kiirettä vauvan kanssa piisaa, joten vastailu hiukka hidasta .

Joku kyseli tuttia, jota ei siis huoli. Eikä myöskään pulloa osaa syödä, valuu vaan suurin osa suupielistä. Tissipoika hän on. Jospa sitä jossain vaiheessa oppisi hän myös pullolle niin voisi äitikin jossain piipahtaa....

Kiitos vielä kaikille vastanneille huomattavasti rauhallisimmin mielin :wave: Ja anteeksi taas viestin sekavuus...
 
Meillä helpotti pikkuisen kun sai syömään tuttia. niistäkun kelpaa tasan yksi malli.
kyllä ne yöt rauhoittuu aikaan, kun edes välillä saa nukkua yli 3h putkeen niin kummasti piristää :D
Meillä on tosiaan sälli liki 11kk ja hulinoi millon enemmän, milloin vähemmän.
 

Yhteistyössä