Neuvoja kaivataan! Vastatkaa jookos

Eli olemme miettineet miehen kanssa jos laittaisimme vauvan alulleen 2013 elokuussa, ja nyt on tammikuu.

Joten aloin nyt miettii että painan vähän päälle 90kg, ja haluaisin pudottaa painoa mutta miten sitä pääsis edes alkuun tän laihdutuksen kanssa?? olisko vinkkejä, niitä meinaan kaivataan nyt.
 
Minua aina huvittaa nämä "laitamme alulle silloin ja silloin", ei pahalla sanottuna, mutta kannattaa varautua siihen ettei raskaus tärppää välttämättä ensimmäisellä kerralla, mutta peukkuja pietään.

Laihdutukseen suosittelisin karppaamista, olet varmasti kuullut? Itse karppasin reilu puoli vuotta ennen raskautta ja tuona aikana kiloja karisi 9kiloa. Olen hieman laiska liikkumaan, mutta lisäsin uinnin liikuntaani (2-3kert/vko) ja poistin ruokavaliostani leivän, perunan ja pastat. Itse en kokenut sitä juurikaan laihduttamiseksi, sillä lihaa sai syödä hyvien kasvisten kanssa :) Mutta tylsin vinkki on kuluttaa enemmän kuin syö ja muistaa juoda tarpeeksi vettä.
 
Kannattaa muistaa ettei lapsia niin vaan laiteta alulle, monet yrittävät esim. 0,5-1,5 vuotta ennen kuin testissä on ne kaksi viivaa. Tässä olis sulle vähän vinkkiä kuinka painosta pääsee eroon :)
-suurin osa hiilareista on hyvä saada heti aamulla, koska päivän mittaan ne saa helposti kulutettua. iltasyömistä tulee välttää ja onkin hyvä ettei esim klo 18 tai 19 jälkeen syö mitään.
-hiilareita ei varsinaisesti tarvitse välttää kunhan ne on hyviä hiilareita (täysjyvä), mutta proteiinin saantia on hyvä lisätä.
-aineenvaihdunta on hyvä pitää virkeänä, tästä syystä voit kerran viikossa suoda itsellesi mässypäivän, kunhan muina päivinä syöt terveellisesti :)
-Hyötyliikunta on todella tärkeää! Lenkkeillä kannattaa usein, mutta lenkkien ei tarvitse olla kovin pitkäkestoisia. Kannattaa kysyä kaveri seuraksi niin ei jää lenkki niin helposti väliin. Kannattaa lisätä myöhemmin myös lihaskuntoa harjoittavaa liikuntaa. Olisi hyvä tehdä esim. 4x30min lenkkiä viikossa ja esim 2-3 krt viikossa lihaskuntoa harjoittavaa liikuntaa. Läski jatkaa nimittäin palamista vielä lihaskuntoharjoittelun jälkeenkin ;-) Treenin jälkeen palautusjuomaa tai proteiinipitoista ruokaa esim. rahkaa hedelmillä/kanasalaatti raejuustolla
-kannattaa kirjoittaa ruokapäiväkirjaa ja antaa vaikka kaverin katsoa mitä sinne suuhun on tullut laitettua.
-Säännölliset ruoka-ajat ovat tärkeitä, aterioita ei saa jättää väliin! Syömättömyydellä keho menee vain säästökuurille ja pitää kynsin ja hampain kiinni läskeistä, eli laihtuminen vain vaikeutuu.
-Motivaatiota on hyvä hakea esim. blogeista, joista voi saada hyviä reseptejä ja vinkkejä.
-Kevyen ruuan ei tarvitse olla pahaa, kannattaa etsiä omaan makuun sopivia kevyitä reseptejä netistä.
-Hyväksi kehollesi on mm. vihannekset, hedelmät, marjat, kala, kana, kalkkuna, rahka, täysjyvätuotteet, kananmuna, raejuusto, soijarouhe, pavut.. kannattaa valita puhtaita raaka-aineita, jos taloudellinen puoli mahdollistaa niin luomutuotteet tukevat hyvin terveempää elämää :)
-välttää kannattaa: valmisruuat(piilorasva, lisäaineet, suolapitoisuus!), sokeri, kovat rasvat, liiallinen suolan käyttö, sian liha, rasvaiset maitotuotteet esim.kerma&täysmaito, vaalea leipä.. Makeutusaineitakaan en suosittelisi käytettävän, ainakaan paljoa.
-Muista juoda paljon vettä, se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja auttaa siis laihtumaan. Vie myös nälkää jos juot ennen jokaista ateriaa ison lasin (tai kaksi) kylmää vettä. Ruuassa on hyvä muistaa että pieniä annoksia säännöllisesti ja lautasmalli

Muista että teet tämän kaiken itsesi vuoksi, mutta myös hyvän asian puolesta :) Toivotan sulle paljon jaksamisia terveellisemmän elämän puolesta! Jossain vaiheessa saattaa tulla sortumisia, mutta niistä otetaan opiksi ja jatketaan vahvempana kohti tavoitetta :)

"Nothing tastes better than skinny feels"
 

Yhteistyössä