neocatesta ja losec mupsista.. mitä tehdä?

Moi! Meidän 5 kuukautinen vauvamme juo neocatea nyt kolmatta viikkoa. Hän alkoi heti juoda sitä hyvin ja mielellään. Nyt päiväannos n. 6 dl. Olettaisin, että ihan hyvä ikään nähden.
Ehdimme jo hurrata neocaten sopivuutta; syöminen rauhoittui, vauva alkoi viihtyä enemmän lattialla, yöllä söi enää kerran-kaksi. (heräili kyllä muuten useasti ja vaati tutin) Pierut olivat alkuun pahanhajuisia ja niitä tuli paljon, mutta nyt tuokin vähentynyt huomattavasti. Iho on todella hyvä. Viime viikolla hänellä oli varsinainen kehityspyrähdys. Oppi kääntymään mahalleen, laittamaan varpaita suuhun ja mitähän vielä.

Ongelma onkin nyt sitten se, että vauva on alkanut oireilla refluksilla. Pientä refluksioiretta on ollut koko ajan, mutta viime viikolla oireet pahenivat.

Aloitimme lauantai-iltana losec mups lääkityksen ja tuntuu, että oireilu senkun villiintyy entisestään. Olin tänään puhelinkontaktissa lääkärimme kanssa joka sanoi, että lääke voi ensi alkuun pahentaa oireita.
Onko kellään tälläisestä kokemusta? Milloin oireilun pitäisi helpottaa, jos lääke sopisi? Unohdin tänään puhelimessa myös kysyä ollaanko toimittu lääkkeen annon kanssa oikein. Olemme sekoittaneet sen nc:een joukkoon.

Syötyään vauva siis puklailee (mitä ei ole aiemmin tehnyt juuri lainkaan), röyhtäilee ja nieleskelee paljon! Suussa on usein kuplia ja näkee, että hapot maistuvat pahalle. Viime yö oli jälleen todella levoton, tuntui että sain vähän väliä käydä kohentamassa vauvan asentoa, laittamassa tuttia, välillä rauhoitin sylissä jne. Oikein kuulin kuinka jotain nousi vauvan kurkkuun useasti. Ainoastaan kerran hän kuitenkin söi.

Mä olen taas ihan solmussa. En haluaisi uskoa, ettei neocate sopisi kun niin paljon ollaan eteenpäin menty monessa asiassa. Suolioireilu on rauhoittunut , samoin iho-oireet ja tyttö ehti olla todella tyytyväinen ja aurinkoinen.

Onko vielä toiveita, että neocatella voidaan kuitenkin jatkaa?

 
Elli77
Moi!

Meillä on nyt 7,5 kk ikäinen maitoallergikkopoika, jolla on korvikkeena Neocate. Pahiten allergia oireilee juuri refluksina. Lääkityksenä on Losec MUPS.

Meillä Losecin aloitus aiheutti selvästi lisääntynyttä röyhtäilyä ja pulauttelua. Pulauttelu ei tullut vain pojan ryömiessä ja ollessa mahallaan (milloin saattoi pulautella enemmän muutenkin) vaan heti ruokailun jälkeen pystyasennossakin kovan röyhtäilyn kera. Näiden oireiden helpottaminen kesti meillä n. viikon verran, joten aika kauan siis arvailtiin tuon Losecin sopivuutta. Tosin jo parin päivän käytön jälkeen alkoi poika nukkua yönsä paremmin (eihän ne putkeen toki mene vieläkään, mutta nyt nukutaan jo 3-4 tunninkin pätkiä kerrallaan). Eli siis jotain merkkiä oli siitä että tuo Losec auttoi, muuten en tiedä, olisinko kokeilua niin pitkään jaksanut jatkaakaan.

Meillä tuo refluksioireilu pahenee aina esim. flunssassa, epäsopivien ruokakokeilujen yhteydessä, jne. Välillä oireet myös pahenee vaikken mitään selvää syytä niihin keksikään. Vaikeaahan tämä pähkäily on. Meille lääkäri on antanut neuvon näiden lääkkeiden kokeiluun, että kokeillaan pari päivää vaikka tulisi oireita, mutta jos oireet pahenevat koko ajan selvästi, niin sitten lopetetaan.

Meillä pojalla on varmaan osittain myös rakenteellista refluksia, koska tiukalla ruokavaliollakin oireilee jonkin verran. Todennäköisesti Losec kuitenkin auttaa sen verran, ettei olo ole niin tukala. Nyt toivotaan että löydettäisiin sopivia kiinteitä ruokia mukaan, ei ihmekään, että maito nousee ylös kun poika syö reippaasti yli litran Neocatea/vrk.

Me ollaan liotettu tabletti lusikassa vesitilkkaan ja annettu suoraan suuhun. Siitä en tiedä, onko se väärin antaa maidon mukana.
 
Kiitos Elli77 omista kokemuksistasi. Mukava kuulla että teillä tilanne on jo noin hyvä!
Eilen illalla Aliina heräsi ensimmäisen kerran jo puolen tunnin päästä. Tästä alkoikin kova itkeminen jota kesti jaksoissa lähemmäs tunnin. Hän nieleskeli ja röyhtäili aivan hirvittävästi. Voi pientä reppanaa. Eli refluksi oireili todella rajusti. Lopulta hän puklasi vähän, nukahti ja yö menikin tämän jälkeen ihan hyvin. Alan epäillä ettei losec mups sovi Aliinalle. Annoimme kuitenkin tänään vielä aamulla tabletin (tällä kertaa lusikassa vesitilkkaan liotettuna, kiitos vaan vinkista!) En mä kyllä tiedä voiko sillä olla merkitystä kuinka sen tabletin antaa..tuskin. Mutta katsotaan nyt miten tämä päivä menee. Aika paljon hän on taas aamullakin röyhtäillyt.


Onkohan kellään kokemusta vyöhyketerapiasta refluksin hoidossa? Olisi mielenkiintoista kuulla.
 
Elli77
Meillä poika on pienestä pitäen syönyt suht harvoin (3-4 tunnin välein) ja paljon kerrallaan, sekä imettäessäni että siirryttäessä korvikkeeseen. Nyt ruokana on pelkkä Neocate (takana epäonnistuneita ruokakokeiluita ja lääkkeiden kokeiluja, nyt tattari kokeilussa) n. 150-200 ml 3-4 tunnin välein.
Itse ajattelin joskus, että pienemmät maitomäärät kerralla olisivat saattaneet helpottaa tilannetta, mutta poika on aina suostunut syömään vain jos on oikeasti nälkäinen (mitä nyt rinnasta saattoi imeä hetken muodon vuoksi) ja silloin haluaa syödä kunnolla. Ts. meidän kohdalla toisenlaisen ruokarytmin kokeilukin aiheutti vain eripuraa ja palasimme pikaisesti pojan omaan rytmiin.
Refluksioireilun kannalta en osaa sanoa, minkälainen rytmi olisi paras. Edelleen yritetään hieman rajoittaa pojan pahimpia menohaluja juuri syömisen jälkeen.
 

Yhteistyössä